Jan 14, 2011

Tazkirah Hari Ini (Part 2)



Macam biasa setiap Jumaat kita post entry keagamaan..*wink*   lagipun aku agak busy hari ni since semalam aku MC...allergic makan mix fruit! dem! T__T   yang tu aku story next entry...jejak² uolss juga akan ku balas sikit-sikit ye...semalam memang tak sempat nak online daaa...huhu~


Nabi saw bersabda:
“Orang yang cerdik adalah orang yang sentiasa bermuhasabah dirinya dan beramal untuk kehidupan selepas mati. Orang yang lemah adalah orang yang sentiasa mengikut hawa nafsunya dan hanya berangan-angan Allah akan membalasnya dengan syurga (sedangkan tidak beramal).”
Hadis riwayat Imam al-Hakim


Kalau sesiapa nak copy tazkirah ni dipersilakan...tapi....erm erm backlink la sekali kat blog ai ni *wink²*  (^^,)   Untuk tazkirah part 1 sila tekan SINI~


10 comments:

liyana said...

ptt la lame menyepikan diri.. hehe
take care yep. :)

Amiey White said...

takde button like nak like :)

sangat setuju . :D

My Little Diary said...

salam

thx for share this tazkirah... :D

lalink7 said...

alergik mkn mix fruit? alahaii..kesiannyee yana..ptut la sunyi yee yana smlam..hehehe =))

nasib dah smbuh hri nie kan? =)

JULYA said...

aik...mixfruit pn tak bley makan ke
ini 1 kerugian yg besar kpd yg suke makan
hehe

HonEyBuNNy said...

mari beramal...;-) ala...moga cepat sembuh yer..nyum2 mix fruit..heheh

Mr feckry said...

lemahnya gua

niesz said...

tazkirah jumaat..gud info la sis, sekali2 bc tazkirah ni rase tenang je ati.. :)

diana said...

akak orang lemah..
suka ikut hawa nafsu..!:(

BENA said...

bagus2. sebab setiap ari jumaat buat tazkirah. dah lame zra x g usrah setiap ari jumaat . kalo kat kolej selalu TERpakse pegi. heeeee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015