Jan 18, 2011

Cakap Tak Serupa Bikin derrrr~

Kenapa bila kita jumpa orang yang suka cakap putar belit kita samakan mereka dengan keling??

"kau ni cakap macam keling...!!"

kenapa bukan,  "kau ni cakap macam orang USA derrr...banyak propaganda..."


hahahahaha~  oke topik hari ni takde kena mengena dengan perjuangan Islam atau racism atau yang seangkatan dengannya  ^_^


Cuba baca 3 situasi di bawah...korang rasa patut kategori kan apa orang nih??



~gambar sekadar hiasan~



Situasi 1


P::  eh budak S tu kawen bulan 2 ni kan...5 haribulan...kita gi eh?

L::  erm lambat lagi...lagi sebulan...tak boleh nak janji...tengok la macam mana nanti....




Situasi 2


P::  weekend ni makcik ai ajak datang rumah..ada doa selamat...kita gi eh?

L::  hah! weekend ni?? kenapa tak cakap awal²?? leceh la dia nih...orang ada hal kut...hurm...

P::  @!#$%^!!*&^





Situasi 3

P::  Si M pun nak kawen, tapi dia tak nak kecoh lagi tarikh sebab tak kompem lagi....

L::  huk alo...bagitahu je la awal²...senang kawan² nak planning...tah hape-hape tah berahsia...

P:: *masalahnya kalau bagitau awal² pun bukan dia nak letak dalam kalender ke, reminder ke hape...lepas tu lupa...same je kalau bagitahu last minute...cettt~* ~ ayat dalam hati





Hope korang takde la yeh sifat gini...aku pun berharap aku tak jadi macam ni....fenin wuii nak layan...tak tahu mana satu tindakan yang betul..cakap awal² tak guna, cakap last minute kena marah...haish~  =__='




Motif entry::  lufikirlahsendirinyahassalamualaikum!  *tiba² tiru ayat miss lolly..ngee~*  =P



25 comments:

Hazzy Ishak said...

hah sapa lah yang selalu buat tu eh?

POSH76 said...

Sebab kaf lam ya nga tu pun kaki putarrrrr alam hehe

ANATI SOKI said...

wakakaka.. ahahah. smua fakat2 fenin dengan ferangai orang.. wakakaka

Mr feckry said...

manusia ni banyak karenah..termasuk la gua

d_tieah said...

Haha..
Aku kdg2 cmtu gak..

Ujang9897 said...

hahaha..siot nie perli gua nie

mizz sue said...

HAHA..AZFAR KE TU...HUUUU

My Little Diary said...

salam,

selalu gak dengo ayat2 camgini... keke

echah mashuri said...

ahaha..agak terasa jgkla sis.;p

lalink7 said...

terkadang pernah jugak terbuat..tp mungkin masa stress dan ada planning lain yg xdpt dielakkan..heheh =))

Adzriel AB said...

itu ayat org cari alasan... ada je idea dia nak bagi alasan.

mEiZ SHA said...

biasa laa tu yang..masing2 kdg2 kite pon wat gak..ehhehe

dodonut said...

macam kenal je si P dgn L tu..haha ;)

Putri_Aizat said...

sabo je lah...hehe...

nabilah_2908 said...

haih si L ni...serba tak betul...dah tu mana satu yg betul..?? ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MAGGI GORENG

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

babap sket orang yg suker cakap putar alam cam tu

heheheh

✿(^^,)✿

░♥si lampu neon♥░ said...

hohh baru aku perasan betapa paria nye aku ni hahahaha



Check it out Entri Paling Best !
# Buat Banner Flash Dengan Adobe Flash CS3 !#
# # Lelaki Menyampah Tengok Perempuan Nangis !# #
# Dosa Orang Suka Melambatkan Solat !#

DuniakuAbstrak said...

gambar tu nak tepek jugak..haha

haish ngumpat boifren sendiri ke?

agagagaga

JULYA said...

haha ujang trase kew

niesz said...

susah kan nk puas kan ati semue org..ermm..bg niesz, asalkan kite selesa ngn kptsn kite n kptsn yg kite pilih tu yg pling baik, insyaALLAH smue nye ok nnti... :)

liyana said...

incik ujang ke yg terkena tu.. hehehehe

Lya Colours said...

cakap je insyaALLAH kan senang. hihi

diana said...

lempang je!hahah

nub said...

keling btoi!! haha

BENA said...

mcm2 org2. macm2 ragam la sis . heee :)

kre setiap org mesti ade SONGEH die . hahaha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015