Jan 7, 2011

Tazkirah Hari Ini (Part 1)



Salam Jumaat readers,


Pagi Jumaat yang dingin...dah rasa macam winter kat Malaysia...huhu~  hati aku pun agak tenang dan senang hari ni....ecehh mentang-mentang countdown lagi sehari...lalalala~  =P    Aku terasa mahu share satu mutiara kata-kata yang diberi oleh kawan aku, Pejol...aku tak ingat dah link blog dia apa...lepas ubah template baru aku pi delete semua orang punya link...adeh~  =__=  


Pejol selalu bagi kata-kata pujangga kat ym aku...aku simpan dalam notepad supaya aku boleh rujuk balik bila-bila masa...jadi sekarang aku nak share salah satu kata-kata pujangga yang Pejol bagi dengan uols uols oke! *wink*



Rasulullah SAW telah bersabda :
Ada empat perkara paling berharga dalam diri manusia dan ia boleh hilang dengan empat sebab..Empat perkara yang paling berharga tersebut adalah :
1-Akal.
2-Agama.
3-Malu.
4-Amal Soleh.


Maka akal akan hilang disebabkan marah,
Agama akan hilang disebabkan dengki,
Malu akan hilang disebabkan tamak,
Dan Amal Soleh akan hilang disebabkan suka menceritakan keburukan orang lain.



erm bagus jugak kalau setiap pagi Jumaat aku buat entry tazkirah kan...what say you?? err tah betul ke grammar aku...lalalalala~  =P
















p/s::  dah jumpa pakej sanding yang mantap! alhamdulillah...last minute macam ni masih available sangat bersyukur! kalau dah kompem nanti aku story mory kayh! mmuuaaxxx~  (^^,)

11 comments:

syirakhalid said...

tq ustajah for the tazkirah =)

My Little Diary said...

salam,

bagus2... buat tiap2 jumaat...
mintak izin tuan blog nak simpan mutiara kata tu, bole?? huhu

YanaMIB said...

@syirakhalid:: ur welcome =)



@my little diary:: hehe..boleh..boleh..sila lah amek...tapi kena tekan ctrl+c ye sbb xleh right klik..hehe~ =)

lovelyfana said...

sejuk mata aku membaca nye, yana.. thankss..
hehe..

AMMAR YASIR said...

Tazkirah yang bagus ni.. best kata-kata dia tu

JULYA said...

syukran ya ustazah

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

yana nyer kenduri bila?

(^^,)

nabilah_2908 said...

ok juga buat tazkirah mcm ni... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
S.A.H.A.B.A.Ttajuk n3

HonEyBuNNy said...

bagusnya tzkirah neh..tq..;_)

Along Tapa said...

makin dekat tarikh kawen cik yana, makin dewasa stail dia dalam blogging ek..

kudos2~~nampak gayanya aku kena mula mencarik mangsa baru nak carik gaduh lak..dengan ko takleh lagi sebab tuan ujang dah jadik bodyguard tukang backup..hee~

Gorengbaek - Kenapa ramai jantan sudah tangkap syok sama janda skang??

Hangit habis dah - Alahai cik kak...bertimbang rasa la sikit ek...

lalink7 said...

pakej sanding? mantap? kat mana bgtau kite..hehehe..sharing is sexy..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015