Jan 18, 2011

My Dream Wedding

~gambar bakal pengantin  ^_^~



Ini adalah kisah fairy tales yang diharap 50% daripadanya dapat menjadi kenyataan....!! pfffttt~


Tema perkahwinan kegilaan aku sekarang ialah Melayu Tradisional


Aku pernah tulis entry pasal perkahwinan ala ala kesultanan melayu Melaka kan [klik sini]....memang pasangan berkenaan berjaya mempengaruhi keluarga aku untuk menggunakan tema yang serupa...juga sedikit terpengaruh dengan persandingan dari Datuk Dr. Sheikh Muzaphar....kelasssss gitu! (^^,)


Kalau melayu tradisional, pakaian yang sesuai mestilah songket....warna tema pilihan MAK aku ialah pink!! saja besarkan perkataan 'mak' supaya orang tahu bukan aku yang pilih warna tema tu...hakhahak~   =P   







Untuk baju lelaki, aku lebih suka yang jenis ada kot tu...baru lah tertutup kebuncitan prot dak encem...oppss~   =P   bukan...bukan...nampak macho oke instead of pakai baju melayu standard tu...huhuhu~



macam pengantin lelaki tu...kan macho bergaya dengan kot...kot ke nama menatang tu? ah lantaklah nyah janji yu faham maksud ai apa...lalalalala~   ^_^



Lebih happening bila semua tetamu mengikut kod pakaian yang ditetapkan dalam kad jemputan iaitu melayu tradisional....WOW!



"hey baik korang beli baju songket dari sekarang!"  =P




Aku tak bersanding semasa majlis perkahwinan aku nanti...jadi tiada pelamin akan dipasang di lokasi kenduri....tapi pelamin akan dibuat di dalam rumah...well kenduri aku sok kat dewan....jadi pelamin kat rumah tu untuk sedara-mara je menggedik² amek² gambar bersama pengantin yang gojes! yeayyy~



 Macam TERminat dengan deco pelamin Marion Caunter...perghhh tengok bunga-bunga tu...famili aku memang allergic ye dengan artificial flowers...jadi sebarang deco atau gubahan yang menggunakan bunga mestilah dari bunga segar...tak kisah la bunga apa...janji bukan palsu!  ^_^




Ketika majlis berlangsung, aku mahu adakan persembahan silat, tarian dan muzik cak leng pong *betul ke ejanya gitu?*  Kiranya sementara tunggu pengantin sampai tetamu tak la bosan kan walaupun ada DJ dan CD² lagu, tapi lagi meriah jika melihat persembahan muzik secara live!! yeayyy~  \(^_^)/



Meja makan beradab akan ku susun di atas pentas, dengan backdrop yang penuh dengan bunga² segar...pfftttt~   sambil makan, boleh lihat persembahan silat dan tarian dari kanak² yang comel...well takde la semua kanak²...huhu~




Tengok gambar pun dah terasa macam raja sehari...weehuu~  =P



Tapi kan part silat tu rasanya lagi menarik bila diadakan masa pengantin memasuki dewan macam time kenduri Datuk Sheikh Muzzaffar tu...menarik ah aksi² silat dorang! dengan paluan kompang mengiringi perarakan masuk raja sehari menuju ke meja makan...phewww~   membuatkan semua mata dan kamera jadi confuse nak pandang pengantin ke, nak pandang orang silat ke atau aksi² pemain kompang...hahaha~


team kompang siap dengan uniform yang menarik!!




Jalan masuk ke meja makan beradab pula aku mahukan red carpet siap taburan bunga segar kat atas tu....sepanjang walkaway tu juga ada gubahan bunga-bunga segar...dengan pintu gerbang yang gah menyaksikan kemasukan raja sehari ke dalam dewan...sepanjang perarakan ke meja makan, raja sehari diiringi dengan dayang-dayang yang comel-comel dan gojes gojes~ auww~

 

  menarik bukan??  *wink wink*






Akan ku buat satu sudut yang dinamakan 'coffee corner' dalam dewan tu nanti...
since kawan² ayah aku suka nau melepak, jadi perlu ada sudut macam ni...^_^




Juga satu sudut untuk door gift di mana para tetamu cuma perlu ambil sendiri door gift yang disediakan oleh tuan rumah....^_^




Cuma satu lagi masalah sekarang....andaikata aku mampu capai perkahwinan idaman aku ni, yang majlisnya cuma memakan masa 4-5 jam sahaja, macam mana aku nak abadikan kenangan² pada majlis tu nanti??


Well, haruslah cari photographer yang professional...ecehhh...yang penting dorang boleh rakamkan setiap saat yang indah ketika majlis berlangsung...senang nak tunjuk kat anak cucu sok...


"ini lah dream wedding nenek tau! kena usaha banyak sikit untuk capai impian macam ni...bukan senang ye nak kahwin...banyak pengorbanan perlu dilakukan..."
bebelku pada cucu-cucuku....


KAH KAH KAH~   tiba² terus cerita cucu...kahwin pun belum lepas lagi...dem! =__='



Aku sangatttttttttt admire dengan gambar² dan video² dari mereka-mereka ~ klik SINI....ku harap angan-angan ku ini dapat menarik perhatian pihak penganjur lantas memilih untuk menaja sesi pergambaran semasa majlis perkahwinan saya nanti...weehuu~  ♥


Sekian sahaja entry angan-angan YanaMIB...semoga pihak penganjur dapat merakam saat-saat indah saya pada 30 Apil nanti....oppss TERkecoh tarikh pulakkksss... v(^_^)




kredit gambar to the photographer ,
dewmandew, Sazurin butik dan Google







Contest anjuran bersama::




  
dan



 



p/s::  thanks Nabilah inform me pasal contest ni...wish me luck guys!! and oh aku perlukan undian kamu kamu nanti...mmuaaxx! (^^,)


37 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

baju2 LYNDA RAHIM memang chantek

✿(^^,)✿

mizz sue said...

semoga tercapaii!!!!!

liyana said...

goodluck yana! :)
incik tng kite pun perut moncit jgk.. hehehehe

nub said...

owahh..ley betanding jadi weding of the year x? hehe

diana said...

semolga berrjaya yana..

aNnE said...

wah terpakse anne berfantasi kejap..hahaha

Putri_Aizat said...

gud luck...best2 klu dapat tul2 cam dream wedding tuh...n plg creative bout the coffea side tuh...tempat lepak2 lum penah org wat lagi tuh...

azzey said...

May the dream come true...:)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

semoga termakbul apa yang di hajati yer

efa said...

waah2...efa doakan moga tercapai hajat nk wat cmtu...yey..hahaha terbocor trikh kawin hikhik...btw good luck for the contest yerp sis yana ngee :)

nabilah_2908 said...

senym sorang2 bila membayangkannya...kembali ke zaman hang tuah..hehe..

good luck Yana..!! (^_^)

echah mashuri said...

pergh...entri berunsurkann ..entri berunsurkann...ketidak sabaran.heeekite pn xsbr nk tgk persndingan itu.eheh;p

lalink7 said...

wahh Yana...sudah publish..memang bestt...heheheh..undi2..meh tukar undi..hehehe..

kite dah ade sepersalinan lengkap..nanti 30April ai p sambil memakai baju songket tenunan ala-ala Mahsuri sambil membawa dayang2 ke majlis Yana ye? hahahah =D

Lya Colours said...

good luck !!!

daylachan said...

kelas gituw!
pst..ingat yana da kawen...hehe

niesz said...

gud luck ya..tringin da niesz nk mkn nasi minyak korg..hehe..hope semue nye bjalan lncar nnti.. :)

Lydia Amanda said...

amoi... iza ade gak sample2 wedding yg cantik.. sile carik kat FB ni http://www.facebook.com/profile.php?id=100000885007051

yang ni kawan baba.. iza pun pernah tolong die wat wedding..
sila tgk yer.. hehehe

syirakhalid said...

waaaaaaaaah...yg coffee corner tu best la..hihi

iniialahaku said...

bju tu cam style je..nice

Nadia Mashuri said...

gud luck yer..
jgn lupe jemput..
hehee..
=)

BENA said...

zra kene beli baju songket awl2 la ni sebab nk g majlis kawen sis . HAHAHA :)


gud luck sis tuk contes tuh :)

ANATI SOKI said...

artificial flowers is A BIG NO> setuju!!! hehehehhe..
eh taste kita sama! anat kawin nnti pun duk igt nk pakai songket jugak!! ngeee.. tp anat nk songket kaler hitam :) hehehehe

Lelaki Ini said...

adeyh
kawen sgt2 besh...
tp tak pernah lak terfikir mau buat yg macam mana...

Mysunshine Gift Shop said...

salam,
jemput join our giveaway & help rumah titian ashraful rohaniah

http://mysunshine-cupcakes.blogspot.com

kak zar

Rara Farah said...

hehe..nmpaknye ade org yg berangan sal kawen....dh smpai hari ke??hehehe

ieda said...

dikk akak doakan ..
aminnnn banyak2 :)

mu review nie dah mcm reviwe majlis sendiri jer heheheh
aminnnnnnnnnnn lagi ! :))

Along Tapa said...

sian ujang...hahaha....

Gorengbaek - Kelemahan-kelemahan kaum jantan..

Hangit Habis dah - Transformasi HHD

Rinna said...

Insyaallah akak doakan moga impian Yana tercapai.. Amin.. :)

Huszaini said...

penat laa ko ujang.. huhuhu... kurang-kurang mau ada rm80k ni..

Semoga impian jadi kenyataan yer!

Finaz Jaafar said...

semoga tercapai dream wedding akak ni!!!
tapi kan kak,akak kata nak letak bagi guest amik gift sendri??nanti bukan ke akan berlakunye kes orang amik lebih2??hmmm

sukasukatulis said...

semoga impian ko menjadik kenyataan..aminn... ho0hoh0ho~~

YanaMIB said...

@finaz:: lorr biar la dorang amek lebih..hahaha..mende tu tak pernah difikir pun oleh tuan rumah ye...yang penting door gift tu habis! =)

Sery Suryani said...

gud luck..=)
do visit mine..
http://serysuryani.blogspot.com/2011/01/contest-whats-hot-is-gettin-hotter-by.html

AMELIA said...

Good Luck. Do visit and vote (LIKE) for me.
http://mynameisamelia.blogspot.com/2011/01/my-dreams-love-story.html

thank you. :)

Cikgu Tie said...

Semoga impian menjadi kenyataan.

syahira ariff said...

sy suka dekorating pelamin tu!
=)

MJ said...

gudluck ya...
bju songket pink tu lawalahh...suke3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015