Jan 31, 2011

Jum Buat Duit Dengan Churp Churp

~picit gambar~



Majoriti dah kenal dengan Nuffnang kan?? oke hari ni aku nak introduce dengan satu lagi syarikat pengiklanan macam Nuffnang jugak, yang diberi nama Churp Churp...


Ramai dah tahu pasal Churp Churp nih...tapi aku buat jugak la entry sebab aku rasa ramai lagi yang tak tahu kewujudan Churp Churp...kan kannnaNNnn~  ^_^


Mula-mula sekali uols kena lah register dulu account Churp Churp oke...kalau tak register tapi dah sibuk² nak tahu cara dapatkan duit memang aku malas nak layan...hahaha~  kejam tak?kejam tak? =P   untuk register sila klik pada url bawah ni, atau klik je pada mana² tulisan yang aku dah highlight kan dengan warna biru...oke? (^^,)







Lepas dah register, uols klik kat ikon 'dashboard', uols akan nampak senarai iklan yang uols kena iklan kan mengikut citarasa uols lah...nak share iklan kat facebook ke, twitter ke, blog ke...janji orang lain dapat lihat iklan uols tu dan uols akan dapat RM0.20 per click...harga tu depends pada iklan...ada setengah iklan dia bagi RM0.40 per click...so kena rajin² wusha account Churp Churp dan share iklan² yang ada ye kawan²...*wink wink*


Yang bestnya pasal Churp Churp ni, duit cepat masuk...hamboih bila sebut duit semua mata bling bling! cis CIS cis~   there are no such thing as easy money ye kawan²ku sayang...kamu kamu kena berusaha untuk dapatkan duit...kalau takde idea nak update blog, update je pasal iklan Churp Churp...at least dalam 100 orang yang datang blog korang tu, ada la 2-3 kerat orang yang akan klik iklan korang tu kan...dapat jugak duit....betul tak?? jadi, jangan malas malas ye...babap kang! v(^_^)



"kalau share iklan churp churp tak ganggu ke iklan Nuffnang dan status Glitterati kat Nuffnang??"


aku pernah send emel kat Mr. Robb Chew pasal ni dan beliau cakap memang takde effect apa² pun...sebab Churp Churp ni kira syarikat di bawah Nuffnang lah..lain lah korang share Google adsense ke atau iklan² selain dari Nuffnang, mungkin akan effect status Glitterati Nuffnang tuh...oke?






Actually, aku pun tak berapa arif sangat pasal Churp Churp..masih dalam proses pembelajaran...jadi yang mana aku tahu aku akan share...selebihnya silalah bertanya pada yang lebih mahir...sekian~


wassalam~  (^^,)


















p/s::  tak dapat update pasal Taiping lagi...member aku tak habis lagi upload gambar...saiz besar sangat katanya....berat! maybe esok kut baru boleh story kat uols...heee...^_^


20 comments:

HonEyBuNNy said...

waduh..ila kena blaja pasal churp churp lak free2...tgk mcm best ja..ha..nti cepat2 upload gambar ye..hehhe

Ujang9897 said...

bertambah hebat tunangku ini buat entri

YanaMIB said...

@ujang:: ayt bodek ke ape tuh?? (-_-")

FariehanIbrahim [LBC] said...

ada akaun churp2 neh, tp xpndai guna.
earning xdpt2 pom. adeh! T_____T

nabilah_2908 said...

sy ada join churp2 ni..tp tk pernh aktif... ;)

Nadhirah-chan said...

saya pun register churp tapi tah , tak tau ape nak buat . heheh :)

Qi_Cinoi.Lavigne said...

wah sama la entry kita harini

lalink7 said...

kelakar tgk yana n ujang..hahahahahha
kepala otak memasing masuk air..heheheh


tp Yana mmg hebat pown..hehehe
=)) tq ye untuk entri kali nie..nk buat gak

THE LEKAT LEKIT STORY said...

masih blom khatam pasal churp2

Ujang9897 said...

chop..chop..iklas maa

Adzriel AB said...

buat duit...suka!

hamzah ian said...

smpai skrg earning seposen

Rara Farah said...

chup chup...tu bunyi mulut cium2...hahaha..

eh,tanye sket..kalau orang tak klik,dapat tak income ek??

diana said...

malas nak letak churp2 ni..
sebab sekarang tak ramai yang rajin klik2..
hehhehe

ieda said...

haaaa akak lum buat .. ermmm x nak lah .. ekekkeke tgk lah duluuu :))

Wan Gerrard said...

dah join, terbaik gak ni ^_^

Jom: Kalau Gerrard jadi Boss

ANATI SOKI said...

churp churp.. alololololo.. heheheh

E.d.Y said...

xreti la chrup2 ni...huhu

iedchan said...

wah..berguna sungguh entry ni..:)

sissyira said...

salam pagi selasa =)


daftar, tapi macam x aktif je...hhehehee