Jan 29, 2011

Macam Mana Nak Menang Tiket Wayang Dari Nuffnang??

Ada beberapa orang yang tanya aku soalan ni...maaf la ye baru sekarang nak jawab...hehe...^_^




Untuk masuk contest Nuffnang, korang mesti la kena ada account Nuffnang...betul?? kalau takde pi la create sekarang!! grrr~   kalau dah ada, pi log in....then klik kat ikon 'home'...macam dalam gambar kat atas ni...





Then korang scroll ke bawah dan lihat di sidebar belah kanan...kan ada banyak senarai² iklan [rujuk gambar di atas]. Buat masa ni, takde dah iklan movie terbaru...hihi...





Iklan kat sidebar tu sentiasa di update ye..jadi untuk lihat iklan² lain atau yang dah lama, klik pada ikon 'blog' yang terletak pada header website Nuffnang tu....then scroll lah ke bawah sampai jumpa iklan "Nuffnang Premiere Screening"  ^_^





oke aku bagi satu contoh la movie terbaru dari Nuffnang kan, cerita Burlesque lakonan Christina Aguilera dan Cher...aku tak join contest ni jadi aku tak dapat tiket free kan...due date untuk join contest juga sudah habis...kui³ melepas!


oke lagi satu tips, kalau nak join contest tu sila lah baca betul² apa yang diterangkan oleh pihak Nuffnang...kadang² dorang suruh kita buat entry then hantar permalink pada form yang dah disediakan...kadang² dorang suruh send permalink kat komen entry dorang je...


Ataupun dorang tak suruh pun buat entry kat blog, just bagi komen je di bawah post iklan dorang tu...macam masa aku tengok movie Skyline tahun lepas, aku tak buat entry pun, just bagi komen se-kreatif yang mungkin...15 patah perkataan je komen...aa cemtu la...setakat ni faham adik-adik?? ^_^


Aku kini bercuti di Taiping...err attend kenduri kawen daa...huhu~  sebarang kemusykilan akan ku jawab bila aku dah balik KL nanti ye...enjoy you weekend...!! papai~  \(^_^)/


16 comments:

kakngah said...

aku xpernah dpt tiket free dr nuff.. :(

azureEn said...

teringin nye nk dpt tiket free. best3 ^^

happy weekend cik yana ;D

zuar said...

mesti ada lg tips tersembunyi yg cik yana ni xbgtau kn..hek3

Aku Ibu Muda said...

sis kalau dapat tiket wayang pun xde maknanya nak pergi....anak2 kecik2 lagi :(

Azie Azra said...

xdapat pegi juga klu dpt.hmm.nuffnang mn ad utk indo kan?so kalu dpt kasi kt org bule la.haha

ieda said...

paham2 dikk .. nanti nak joint .. teringin gak :)

niesz said...

thanx kak, lps ni kalau ade rezki, ley la niesz tgk wayang free..ekeke..

updated entry : sendiri punya sendiri jaga

ANATI SOKI said...

anat dah lama tingin nk dpt mendalah tiket tuh dr nuffnang. tp tak reti.. ahaha. thanks yana! nice entry!! heheh.. pasni bleyh try! heheheh

YanaMIB said...

@kakngah:: ko bg nuff almt rmh luar dari KL kut..klu dorg tgk kita bkn duk area KL dorg mmg xbg tiket free kt kita :-)

nub said...

wahaha.. jimat 10 hengget dpt tiket free..hihihi

BENA said...

ohoooooooo . ni pon zra baru tahu. kalo x tertanye2 gak selamae ni. heeee :)


rajin tgk sis ni g kenduri kawen tauuuu . :)

HonEyBuNNy said...

Selamat bercuti....;-)

diana said...

nak join la lepas ni..hehheh

lalink7 said...

oooooo...baru paham..ok mekasih cikgu Yana..hehehehe

Golden Rose said...

good info...thanks...nak cubela pasni

rara pinkmafia said...

ouh mcm tu eh k.yana.thnks pas ni nk try lah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015