Jan 28, 2011

Tazkirah Hari Ini (Part 4)

~tukar gambar lain pulak..hehe~



Salam Jumaat readers..lambat lak aku update hari ni...terlupa! hahahaha~  =P    oke hari ni aku nak share lagi satu tazkirah yang aku dapat dari encek pejol...kalau nak copy dipersilakan...benda baik eloklah disebar²kan...kannnnnnNnn~  ^_^



Salah seorang ulama salaf berkata kepada anaknya,
"Apabila nafsumu mengajak untuk melakukan maksiat,
maka lihatlah ke atas dan malulah kepada penghuni langit.
Apabila tidak, maka lihatlah ke bawah
dan malulah kepada penghuni bumi.
Apabila kamu tidak merasa malu kepada
penghuni langit dan penghuni bumi,
maka anggaplah dirimu termasuk binatang
yang tidak mempunyai rasa malu".



wallahualam...selamat beramal~  ^_^



16 comments:

lalink7 said...

wahhhh..ustazah yana kembali lg..

menarik kata2 itu.. =))
i copy

BENA said...

sharing is caring . :)


igt mengingati.


bagus sis nih ! :)

efa said...

waah...kata-kata itu menarik nice sharing ni like it :)

six.september said...

maka pada sesiapa yang masih melakukan maksiat. anda tergolang dalam golongan binatang. ehh

diana said...

ramai manusia dah macam binatang sekarang ni..
dalam suratkhabar boleh jumpa gak!

atie said...

menarik tazkirah hari ni~

Mr feckry said...

malu beb

Cikziee said...

Tazkirah membersih jiwa jmmt nie..

bantalbucuk said...

thanks for sharing..~ =)

Ujang9897 said...

anda buat..anda dpt

Lina said...

begitu mendalam maksudnya...klu x terasa tu x tau lar...mmg hati kering lar

Along Tapa said...

tapi nampak gayanya lebih ramai yang nak jadik binatang dari rasa malu kat penghuni bumi dengan langit...kan?

Gorengbaek - Tips untuk dapat idea buat entri..

Hangit Habis dah - Retailing entri lepas + itu tegas ke?

JULYA said...

taknak la jd binatang

HonEyBuNNy said...

setuju tu.....jadilah mansuia yg beriman...jgn jadi binatang...;-)

nabilah_2908 said...

hmm..sbb tu la ramai manusia sekarang ni bersifat binatang...

perkingsian yg menginsafkan...moga kita2 semua tk tergolong dalam golongan manusia yg digelar binatang..


jom ke APA KATA HATI pulak,
AYAT 1000 DINAR

Nadia Mashuri said...

tazkirah yg baik..
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015