Aug 15, 2011

Sketsa Suami Isteri...hihihi~



suami::  sayang, malam ni kita berbuka dengan kawan² sekolah ai k...

isteri::   oke...

suami::  erm sorang kena bayar rm20...

isteri::  so?? u nak suruh ai bayar?? wakluuu~~ ai ni bini u derrr..u la tanggung! grrr~

suami:: HAHAHAHAHA~  yeke?? macam tu eh??

isteri::  yelaaaaaa...kalau awek logik la ai bayar sendiri...haishh~  motif u bagitau kena bayar berapa tu kunun² nak suruh ai bayar la eh???

suami::  tak..ingat u nak bayarkan...hihi~  *sambil buat muka comel mintak pelempang*

isteri::  ceh...takde maknanya...kalau dah nama bini, sila tanggung segala kos makan dan minum ye...lalalala~  *sambil buat muka lady boss*

suami::  haha yolah!













p/s::  minggu ke-3 dah berpuasa...ffuhhh hope dapat bertahan...lagi dua minggu nak raya..eh agak² orang baru² peknen macam aku ni boleh ke nak shopping raya kat Jalan TAR nunnn?? any advice?? baju raya tak beli lagi nih  =.=






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

38 comments:

^^nu[dd]yra^^ said...

acececece....
larat ker tuh yana nak g shopping kat jalan TAR peknen2 tuh....ramai sangat org tau....pening...lagi2 time tengah hari....

Lissa said...

alhai.sweet plak.^^

Anum said...

loving couple

mynameismy said...

hehe gi je. tp gi waktu opis...tak ramai org..;D

d_tieah said...

Hahahaha.. Lawak~ Eh, boleh kot ko shopping kat TAR.. Perut pun tak besar lagi kan??? Ok kot nak himpit2.. Hahahah..

nabilah_2908 said...

nak tau larat or tak..kena try la...rasa2 tak larat balik... :)

mas saari said...

hehehehe...comel je sketsa tu!

akak rasa kalau ni pi jugak jln TAR tu kena pi hari keje, takdelah ramai orang sangat! kalau weekend jgn haraplah..

Mr.Baiz said...

puan yana nak shopping jgn la ke jalan tar..sesak..jage kesihatan baby tu..hihi...

Mr.Baiz said...

puan yana nak shopping jgn la ke jalan tar..sesak..jage kesihatan baby tu..hihi...

Lya Colours said...

p butik je la yana. selesa sket. ko nk p bersesak2 plak

MamaEma said...

akak pun belu serbu jalan TAR lagi ni

!! YaNa YassiN !! said...

hahahah, sweet gilaaak,... boleh je nak soping tapi g hr keje jangan weekend dan pepagi dah terpacak kat situ, x ler penat sangat kot.

cimOt said...

haishhhh..kak yana dok atas troli soh cik abe tolak..hahaha

Adylia Qarissa said...

beli on9 jer :D

POSH76 said...

setuju sgt mmg hubbylaa kena tanggung semua.. hehe

aizamia3 said...

kena bersedia dari segi mental dan fizikal.. kalau yakin larat.. redah je.. yang kuar duit tetap dak ujang.. hikhikhik..

sila pastikan anda tidak bawa duit sebaliknya sila pastikan poket dak ujang penuh untuk bayar baju yang anda ambik.. hahaha...

mizzkechique said...

ganazzz...haha

ieda said...

dikkk sowi akak x tahu mu preggy dik .. tahniah !!! dari akak .. alhamdulillah rejeki :))

boleh je .. jalan slow2 xcercise :))

zuwaidah said...

beli kat carrefour pun ok, byk choice

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

soping je....tapi hati2 lah ye...

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

nak shopping sana tengok gagah tak gagah lah klu preknen tapi sy dah 7 bulan lebey ileks je cuma semak la sesak sangat

Prince Halilintar said...

haha..mcm2 la korang ni..

gi je shoping klu larat klu xlaraat suh dak encem tu la dukung yana..lagi romantik..=)

hazman aka species1980 said...

shopping kat bangi n kajang jee...

BeloG MTT said...

Hahaha sorang RM20 dan motif sebenar..

Psstttt ! masih gagah perkasa tu boleh shoping kat jalan TAR..Tak larat sila lah Ujang mendukungnya..Baru manja gitu.. Hehehe Habeh la patah pinggang Ujang.. :D

Cik Ciku said...

kalau g mlm @ siang weekdays blh kut, tp kalau weekend xyh la g, manusia macm semut ramainya, nk jln pn sush, smp lnggr2 bahu bontot segala bagai. weekends mlm pn berduyun2 lg manusia bershoppng kt jln tar tu

Finaz Jaafar said...

kalo gi tu takut dr akk tak mabuk jadi mabuk..haha..
rimas woo org rmy2 nih ~

My Name is Mar said...

wakaka...
Kalau wa jadi ujang, wa tinggalkan kak yana bukak puasa sorang-sorang jekkk...
Ho-ho-ho...
Gurau k? Kang ada plak bebi dlm perut kak yana sepak wa.. Ho-ho!

Diana @ bilakukatacinta said...

jangan lasak2 sgt kat jalan TAR tu..bkn ape..org ramai...control sikit bila nmpak baju tu..hehe

Myra Jay said...

Shoping online senang, takler bersesak2..
Dah ler baru preggy, takleh jalan banyak2 :)

kayrul-shah said...

rasanya awal2 nie jangan lasak2 dan berjalan sakan la..kena banyak2kan berehat

bee_yna said...

hehehe...beeha skrg dah 6 bulan lebih...baru 2 minggu lepas beeha g jln TAR...siap merempit lagi...(takut jem)...yg penting condition kite ok ke x...

ILA HonEyBuNNy said...

alooo3..bual manja suami isteri..ehheh

xleh shopping baju raya...kena duk umah ja..mtk ujang belikan..ehheheh

fariha said...

kalau saya time2 pregnant memang tak larat la nak bersesak2. g shopping pon mmg dah plan awal2 nak tuju mana ;p

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hahah.. kalau dah kawen memang sume kos perbelanjaan suami yang kena tanggung ke... hahahaha... kayappppp

Mr feckry said...

dok umah diam2

Isteri Encek Bard said...

elleh berat ler tu ujang nak kuar duet.. aduh yana klu pi jalan tar sesak yana... takut yana tak larat jer... di awl kandungan dinasihatkan jangan banyak sangat berjalan dan melakukan aktiviti berat.. sebab kandungan masih sangat rapuh

Aku Ibu Muda said...

baru peknen tak sure, tp kalo org jenis kuat, belasah je

kes akak ni masa tgh sarat...hehe

gigih ukur jalan TAR tu :p

masa dlm pantang pon samaaaaa..hehe

M.E Z.A.F.I.R.A.H said...

huhu..lawak jgk..

org kate kalau baru2 mengandung xleh lasak sgt... asenye kalau nak tawaf jalan tar tu dah kira lasak... dinasihatkan xyah la shopping sane..bahaya..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015