Jan 10, 2011

If I Were the Green Hornet

Rasa-rasa korang kan, selama korang hidup apa yang korang dah sumbangkan kepada masyarakat atau orang sekeliling?? maksud aku, apa yang korang akan buat bila ternampak sesuatu kejahatan atau kemalangan yang bakal meragut nyawa orang??  contoh rompakan ke, samun ke, penculikan ke, gaduh ke...memang kita akan panggil polis, tapi by the time polis sampai lunyai dah woiii mangsa-mangsa tuh...ish ish ish~




 bila terdengar jeritan kanak-kanak atau wanita yang lemah meminta tolong...takkan nak pekakkan telinga je kannnn~  =__=




juga bila terjadi kemalangan...takkan nak tengok je macam pakcik jahat tu....ish ish ish~  =__='



Alangkah bagusnya jika kau, aku, kita semua dapat membantu sekadar yang termampu sementara menunggu bantuan luar datang~    kalau asyik menjerit je letih jugak kan...apa kata kali ni kita pulak yang ambil tindakan mempertahankan diri sendiri...jangan terlalu bergantung dengan bantuan orang lain sebab kita bukan dijaga 24 jam...bodyguard pun takde...=__='



 bagus juga didik anak-anak atau adik-adik dengan seni mempertahankan diri sejak mereka kecil lagi...hehe...penjahat akan terpedaya dengan kanak-kanak kecil yang inesen~  =P




well kalau rasa-rasa tak mampu nak lawan sorang-sorang haruslah panggil kawan-kawan untuk backup kan...teknologi sekarang kan canggih...weeee~  ^_^




tu diaaaa....dengan machonya bantuan sampai!! wewwiiittttt~




oke sebenarnya entry ni adalah iklan untuk memenangi tiket wayang percuma dari Nuffnang....movie terbaru lakonan Jay Chou dan Seth Rogen....hehe...jangan mara aaa~



Green Hornet



Sypnosis:

In the 3D action-comedy The Green Hornet, Britt Reid (Seth Rogen) is the son of LA’s most prominent and respected media magnate and perfectly happy to maintain a directionless existence on the party scene – until his father (Tom Wilkinson) mysteriously dies, leaving Britt his vast media empire. Striking an unlikely friendship with one of his father’s more industrious and inventive employees, Kato (Jay Chou), they see their chance to do something meaningful for the first time in their lives: fight crime. To get close to the criminals, they come up with the perfect cover: they’ll pose as criminals themselves.




Untuk tahu lebih lanjut silalah belayar ke website Nuffnang! Jum meriahkan lagi contest dari Nuffnang!! entry terbaik bakal terima hadiah Sony Walkman worth RM 299!! wahh wahh wesss!!! kalau korang tak buat aku lerrr bolot hadiah tu...lalalalala~  v(^_^)



14 comments:

daylachan said...

besh ke cite nih???waa lame gle xmasuk wayang..

Lya Colours said...

oh ok sila support aku tiket wayang O_o

Ujang9897 said...

macho gila mamat silat tue..hahaha

efa said...

mcm kenal ja mamat yg bersilat tu..hoho..btw mcm best ja cerita tu...

Finaz Jaafar said...

gudluck ! =)

six.september =_= said...

kalau dapat sony walkman tu, aku pinjam ekk nnt

niesz said...

hehehe..gmbr yg tudung pink tu sgt comey!

diana said...

semoga berjaya..

ANATI SOKI said...

walaweyh. cara cerita kreatif habis dowhh.. ahahah

Along Tapa said...

kang kalo tengok mesti lame ass lagi...tu yg takleh blah tu


Gorengbaek - Tips nak menaikkan trafik..

Hangit habis dah - Ini tahap marah melebihi paras normal...tafsir la sendiri...

dodonut said...

haha, beriye je cite ko rupenye dotdotodot..

lalink7 said...

cite nie pun kena tgk...haihh...kena marathon bebetul minggu nie..hehehe

YanaMIB said...

@lalink7:: cite ni lom kuar lg yang..27 jan br kuar..hehe..ni contest nuff je..join la..leh tgk wayg sama² nnt =P

makdara TERdiva said...

gud luck yana..rajin eh msuk contest nuffnang..MDT jadi termalas pulak..hehe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015