Jan 7, 2011

Antara Nuffnang Analytic dan Web Counter

 Ini ialah web counter...yang selalu di tepek di sidebar...jumlah visitors yang tertera setakat ni baru 55 orang...??!!  sikit glerrr...moral down...pitam! sedar balik...rasa nak makan...oke aku pun tak faham ayat tu....lalalalalala~  =P






Ini analytic kat akaun Nuffnang aku....jumlah pengunjung setakat ni 96 orang..??! *tapi by the time aku post entry ni bertambah lagi la jumlah tu...ngee~*    walaupun tak dapat lawan blogger² lain...eh poin kat sini ialah nilai visitors tu banyak pulak kannnnnn...haish~  konpius  @_@





Kenapa eh jadi macam ni?? sebelum ni memang aku perasan perbezaan jumlah visitors...tapi idak la ketara sangat....kalau beza pun dalam 10 orang gitu je....eh aku bukan nak pertikaikan Nuffnang tau...aku pertikaikan web counter tu je..kah kah kah~    ai lagi suka tengok visitors sehari beratus-ratus orang oke....terasa glemer nyah! weehuuu~   =P



Tapi aku cuma tak faham kenapa ada perbezaan yang sangat ketara untuk widget web counter tu....ke kena adjust HTML atau widget tu memang semulajadi vengong...huhu...ada sesiapa yang tahu?? care to share?? sharing is sexy...bak kata siapa tah...aku tak ingat!! (-_-")



Korang punya web counter macam mana?? ke aku sorang je nampak macam ni?? adeh~  T__T


16 comments:

liyana said...

kita lagi la x tahu menahu psl benda alah ni ha.. main tulis suka hati je... nk cek nuffnang pun cam segan.. haha

Along Tapa said...

aku tak amik tau pun pasal tu yana..tapi maybe web counter tu baca ikut ip adress kot..kat malaysia ni kan ramai yang pakai medium net yang sama..cam maxis, celcom, digi, streamyx..tak mustahil ip address tu tersama setiap kali dia reset ip untuk setiap modem..tu yang terkurang tu kot~

Gorengbaek - Kenapa ramai jantan sudah tangkap syok sama janda skang??

Hangit habis dah - Alahai cik kak...bertimbang rasa la sikit ek...

AMMAR YASIR said...

Yanh Ammar punya pun macam ni jugak.. xtahu ar nape.. tolonglah sape2 yang tahu tu bgtahu

Ujang9897 said...

yang penting gua lagi lebih dari lu..hahaha

nabilah_2908 said...

enth la Yana...sy tk ambil tau sngt pasal ni..huhuh..

eh..nk join kontest tak..khas buat pasangan yg bakal/ ingin berkahwin..

meh tgk kt sini..

What's Hot is Gettin'Hotter by CST

diana said...

sebab tu akak tak pakai
web counter tu..
dah ada nuff tak payah le pakai tu.. bagi akak la..
orang lain akak tengok ramai je suka pasang web counter..

lalink7 said...

hmm...kite xtau..
kite dah tukar xpkai web counter tue sbb ade org cakap web tue selalu ganggu keluar iklan tah hape2 la..

niesz said...

kak, kalau da 55 org yg tgk blog akak 1 ari, mak ai..bnyk tu kak..hehe..niesz pon xpnh dpt mcm tu..

lovelyfana said...

yana syg.. sy bdk br blaja..hek3x~~

THE LEKAT LEKIT STORY said...

dh lama perasan pasal ni.. apa yg ptg UV nuffnang selalunya lebih byk dr counter.. kalau counter 200.. nuff dh 300. selalu camtu la

meo said...

mmg cenggitu.... berbeza2 antara 1 same lain...

tp yg paling best ranking alexa...

layan...

HonEyBuNNy said...

ila ag xtau...hehehhe

cha said...

ala visitor u ramaila gak dr i yang

mie said...

tu dia!!!
xada agenda tersembunyi tu..
heheee

░♥si lampu neon♥░ said...

takmau laa gune widgeoo =( banyak popupsss


ENTRI MANTAP & MELETOZZ :
# ORANG YANG SUKA GUNA CAPSLOCK#
# VIDEO THE BACHELORETTE BERCINTA & BREAK UP#
# RAKAM VIDEO PEREMPUAN KENCING#
# CAWAN AJAIB UNTUK PEREMPUAN SAHAJA#

Adzriel AB said...

yana...cut off kiraan nuffnang dgn widget tu lain. nuffnang start lambat..tak pasti kul brp. tapi widget tu start kul 12 malam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015