Jan 15, 2011

Cara Ubati Kekecewaan

Macam biasa lah weekend je buat entry copy paste...mudah dan pantas! Maklong lah kat rumah mampu guna berukband je...dah try apply untuk tukar streamyx tapi lepas register takde pun orang streamyx datang nak buat connection kat rumah...hampeh! =__='    Kalau sempat aku curik wifi kat mana² restoren menggunakan Ipad, akan ku jalankan misi blogwalking oke! itu pun kalau dak encem takde nak semak² kacau aku online...grrrr~  >_<


So ni je lah yang mampu aku hidangkan untuk uols uols....ehem...ehem....pernah rasa kecewa?? tak kisah la apa puncanya....tapi aku pasti, setiap orang pernah mengalami kekecewaan...well aku pun pernah rasa...frust menonggeng I tell you! tapi takde la sampai nak bunoh diri...paling dahsyat pun 'menangis tak berlagu'...ecewahh bahasa pujangga kaoooo...giler sentimental ai nih...hinssfff~  *hidung dikembang-kempiskan*  =P


So macam mana cara untuk hilangkan atau at least kurangkan rasa kecewa kita?? kita berbincang dari segi logik dan umum la ye....means semua orang boleh amalkan tak kira bangsa dan agama  ^_^


~gambar sekadar hiasan~


- Terima kenyataan apa yang berlaku dengan redha.


- Berfikir hikmah di sebalik kejadian tersebut.


- Luahkan apa yang terpendam kepada orang yang dipercayai.


- Beri tumpuan kepada hidup. Rancang masa depan.


- Lakukan aktiviti yang menggembirakan diri sendiri.


- Bercuti untuk tenangkan fikiran


- Eratkan hubungan kekeluargaan agar diri sentiasa rasa dihargai.


- Berusaha menjadi lebih baik dan mencapai impian.


- Berdoa kepada Allah agar kita menjadi insan cemerlang dan bahagia.

Sumber:: Mingguan Wanita














p/s::  Hari ni aku busy attend kenduri kawen and nak settlekan hal kawen....kawen... kawen...kawen....lalalala~  

23 comments:

Syafiq Rosli said...

hehe..thank 4 da info

lovelyfana said...

huhu.. mmg saket perasaan kecewa ini.. uhukk.. :(

Amiey White said...

rapatkan diri dengan family and cintai Allah it's the best mental medical...
tapi mencari cinta baru :)

make my life prefect :D

six.september said...

aku tak penah kecewa lagi

tips berguna untuk masa depan aku..hahaha

Ain Atika said...

kena selalu thing positif n cari sesuatu yang membakar semangat.. jangan tunduk dan kalah dengan keadaan ye=)

HaNa HoNeY said...

nice tips
but semua berserah pade dri sndri en nak handle camne
kene kental en so ary2 xyah sedeyh2
hehe
^_^

diana said...

cakap senang..
nak buat susah nih..yana..
hahah..
sebab walaupun kita dah buat semua tu tapi rasa kecewa tu tetap ada..

echah mashuri said...

perghh...info dah cun dah.tp info dtg lepas hati dah pn terubat.eheheeh

Mr Swat said...

huhuhuu,,,,, owwww gitu erkkk

ieda said...

setuju dik ..
life goes on .. yg penting senyum selalu :))

DuniakuAbstrak said...

cara yang ke sepuLuh, bukak blog yanaMib kemudian baca baLik post2 lama dia yang sengaL mengaL

ok dah puji

sekarang nak kutuk plak, kutuk2 manja sket je..jangan tacing lebih..apesaL muka itam? baru Lepas berjemur mandi pantai ke? hahaha

Along Tapa said...

haha..kan betul apa aku cakap kat dalam entri terbaru GB...

yang pasal cara hilangkan kekecewaan tu, aku accept jek sebab aku pun tak terpikir lagik...hehe

Gorengbaek - Tips nak rampas tunang(?)

Hangit Habis dah - Aku tak panggil ko datang..yang ko menggedik datang bakpe?

Amy Syaquena said...

thanks 4 the info dear..

d_tieah said...

Semua tu aku buat kecuali cuti..
Jgn ckp nak melancong kat mn2, kdg2 cuti weekend pun bz dan takde masa nk tenangkan fikiran..
Haha..

YanaMIB said...

@DuniakuAbstrak:: hahaha selama ni gbr aku cerah sgt ke?=P maybe ni dlm kete kut..isk isk tahap kecerahan kulit pn ko perhati eh..bahye ko nih...lalala~

Nadia Mashuri said...

hubungan kekeluargaan mmg sgt membantu..
=)

sugar2 kapas strawberry said...

doa itu penting :)

HonEyBuNNy said...

bagus tips neh....

lovelyfana said...

yana syg,

jom join GA ni.. aku nak tag ko sbb ko kawan fofular aku.. hek3x..

http://nicodagreatgirl.blogspot.com/2011/01/contest-saya-kaki-heboh.html

BENA said...

same lah sis ! penah kecewa sampai menages berlagu lagu . macam2 lagu ade nages ni . HAHAHA :)

papepon hidup mesti terus kan kan :)

Un Phat Lee said...

terima kasih uztazah atas tazkirah di atas.ehe

mizz sue said...

yeyeye..kawen kawen

niesz said...

mkn ais kacang bnyk2..ehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015