Aug 28, 2013

Aimy Zafirah: Masker Sos BBQ

Assalamualaikum....


Kelmarin aku beli mekdi...biasanya aku akan order extra nugget 6 pieces (ala-carte) untuk Zafirah....kalau dia tengah kebulur memang laju dia makan 6 pieces nugget tu...tapi, kalau perut dia dah kenyang.............*sila sambung ayat sendiri...huhuhu~*


Biasa kalau order nugget mesti akan dapat sekali sos BBQ...Zafirah suka main cicah² makanan dengan sos...kalau aku bagi dia french fries mesti dia nak cicah sos jugak...sebab dia tengok aku makan duk cicah sos, tu dia nak ikut...


pedas??? aku memang dah didik anak aku makan pedas seawal umurnya setahun! takat sos mekdi tu dia boleh jilat gitu je...tarak hallll~!! hahaha~



Sos BBQ ni pun tak pedas mana....eh...tak pedas LANGSUNG! rasa dia masam² tomato gitu...aku tak suka sos ni....hari tu aku saja bagi anak aku cicah nugget mekdi dengan sos BBQ...sebab dia sibuk nak ikut aku duk cicah makanan dengan cili sos...



Sekali dia pi rendam nugget dalam sos tu, lepas tu dia jilat² sos kat nugget tu...tapi dia bukan makan nugget...duk jilat sos je! hehh~



Dah mula tertonggeng² bekas sos tu...mula² dia seronok la main cicah² nugget....lama²....datang pulak idea kreatif, inovatif dia....


dan....



habis dicalit sos BBQ tu kat muka!! haiyaa~


Bebudak baya Zafirah ni memang perkembangan dorang duk follow apa yang orang sekeliling dia buat...kat rumah, aku jarang tepek krim² muka ni...tapi dia pernah la nampak aku buat gitu...lagi satu dia pernah tengok makcik dak encem tepek mekap kat muka...beria dia menatap orang tu bermekap, tepek lipstik segala...sekarang ni segala benda yang ada penutup semua dia fikir bedak/krim muka...paling tak tahan, siap duk depan cermin tatap muka sendiri!! haii lah anak dara! (^^,)



Tanpa rasa bersalah sapu sos BBQ kat pipi gebu tu...lepas tu pandang aku sambil bebel²...mungkin dia nak cakap, "cantik kan mama?!!"  -.-" 


Bukan kat muka je dia lumur sos BBQ....kat high chair tu pun penuh dengan sos BBQ!! tu oke lagi laaa....senang nak mencuci...sembur air je....tapi bila kena tang baju tuuuuuu!! haru beb!! jenuh mama menyental baju² Zafirah oiiii...sobsob~


Kadang² aku geram tengok dia selekeh gini...kadang² aku seronok tengok dia belajar...bukan belajar jadi selekeh ye! tapi belajar jadi kreatif, buat sesuatu di luar jangkaan aku...kehkeh~  comel macam mama! EH! :p


Style aku, kalau takmo bagi Zafirah kacau aku makan, aku akan bagi dia aktiviti...bila dia boring, memang dia meroyan la atas high chair tu kang aku jugak sengsara...tak feel nak melantak! kahkah~   sebab tu kadang² aku relakan je dia nak buat apa dia suka atas high chair tu...kalau dia nak mandi air milo sekali pun....aku relakannnnnnnnnn!! janji aku dapat melantak dengan tenangnya! bahahahahaha~   v(^_^)"


Eh korang cubalah masker terbaru keluaran mekdi...sos BBQ ye....kot la dapat effect kulit gebu bak Aimy Zafirah...wakakakaka! :p








p/s:  Zafirah makan tak sampai seketol pun nugget...sebab duk ralit main sos BBQ...papa la tolong perabih...huhu~


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

20 comments:

mas saari said...

hehehee... comel zafirah pakai sos BBQ!

Aeen said...

heheheh....comel je zafirah....habis dy lumur sos kat muka ek...adoyaiii...

Elly Heilis said...

zafirah comot.. tapi maintain comel okey .. :-)

Fazleyatul Aini said...

nasib baik sos bbq dia calit. kalau sos cili, mau tak berasap muka haha. zafirah2, nakal eh

Nurzakiah Hanum said...

:)comelnya dia

aizamia3 said...

hahaha.. sib baik sos tu tak pedas, kalau tak mau pijar muka dia..

mawar_berduri said...

aduiyai comel sgt Zafirah ni ...pastu muke bijak! nampak ade je idea dia ... huhu

mawar_berduri said...
This comment has been removed by the author.
Cik Eka said...

hihihhih zafirah. comel je calit2 sos kat pipi.

mama ila said...

ye ker boleh gebu??..aunty nak try ler..muahahaha

Riana said...

xsabar tgu aisyah mcm zafirah bole mkn pedas..ihihi

eima said...

makin boncit la papa zafirah ..hahhaha

budak tu la diorg ..aku pun slalu je biarkan klu kat rumah klu luar ..no no ... mama byk lagi tmpt nk pi

Chekgu Azrine said...

aloh..aloh..comeinya..comot dah sapu dmuka dengan sos

hazman fadzil said...

Kalau aku yang selera besar nei tak puas makan nuget mekdi ...sikit sangat...ahahahaha

Cik Puan Rara said...

ooo dh masuk setahun dh boleh mkn sos cili eh?ok2.boleh praktikkan kat princess dh.hehehe.hmm bagus lah zafirah.nt aunty nk beli 2 taw.postage bape rm? ikikiki.

Nurul Aziz said...

hahaha zafirah lek je makan sos tomato.. tak pernah try lak untuk budak kecik kat rumah ni, hihi tapi sos cili pernah, sebab sibuk sangat nak, bila dah rasa terus dia cakap 'pedas pedas'.. tak berani dah.

pastu kalau dia nak makan benda-benda merepek pun selalu cakap 'pedas la.. tak boleh..' :p hihi tapi papa dia lak kecoh cakap, 'tak baik tipu anak... tu bukan pedas, tapi manis'.. urghh! anak dia kalau manis memang suka.. pui! tipu sunattt je..manis sangat rosak gigi.

Lady Z said...

hehe comel la zafirah ni..yup umur2 mcm ni biar je anak2 main, sbb nak develop creativity kan :)

✿ pink velvet ✿ said...

hahaha! itu namenyer makan dgn penuh kenikmatan :P

aDisH.sHidA said...

waaah bukan main g zafirah nie..makan nugget cicah sos..

ambooi2 anak dara nie pakai masker sos bbq nak ngorat qhaliff ye

Aty_Fared said...

Itulah rahsia muke ku halus mulus...heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015