Jun 17, 2011

Perkara Yang Aku Tak Suka Masa kat Sibu


cehh tak habis lagi tau cerita pasal Sibu...hahaha  well ai ni 1st time sampai Sibu...rasa macam banyak sangat nak share..hihi~  ^_^


wokeh, masa pergi Sibu hari tu, kitorang bermalam kat Premier Hotel...betul² dekat town Sibu...jarak antara airport dengan town dalam 20 minit perjalanan...agak jauh la kan...dengan jalan kat sana bumpy gila macam jalan kat Equine Park tu...haha...ampeh kan?? grrr~





Aku share bilik dengan Diana...bos aku dengan sorang lagi staff lelaki duduk bilik asing²...apesal eh orang lelaki tak boleh share² bilik???? korang takut jadi gay ke?? toing toing toing~  @_@





Bilik kat sini selesa...luas...TV siap ada astro lagi...tapi kitorang bukan sempat nak tengok tv pun...haha~  cuma.....satu je yang aku tak suka pasal bilik ni...hehh~  =____=






tang toilet dia ni...erm perasan tak apa² yang missing dalam toilet ni???? tak perasan??? oke tengok gambar dari angle lain pulak  =)






perasan tak?? adeh....toilet dia TAKDE paip daaaa!!! macam mana nak cebok??!! dem!! memang la ada bath tab...ada shower...tapi shower dia yang jenis melekat kat dinding tahu?? bukan jenis yang kepala boleh tarik² jauh² tu...grrr~   lepas buang air kena guna cawan untuk cebok  T__T



Lepas tu time breakfast, aku tak berani la nak makan banyak...takut sakit perut...geli kut nak berak kalau takde paip...ewww! tapi bila tengok makanan yang terhidang rasa rugi la pulak kalau tak makan...=.=




Air kopi panas untuk hilangkan mengantuk  =P





mihun goreng + sosej + kentang cheese





pelbagai jenis cornflakes...minum susu lagi senang sakit prot kan? huhu~





omelette + hirisan ayam turkey...tapi yang ni aku share dengan bos...ecewahhh korang boleh ke share² makanan dengan bos?? muahahaha~



Tapi alhamdulillah...perut aku tak meragam sampai balik KL...weeeeee~  \(^__^)/


Aku tak pasti toilet awam kat sini ada paip ke tak...macam tak jumpa je toilet awam..hikss...Diana kata toilet kat airport ada paip...bagusssss!! akan datang kalau datang sini lagi, bila rasa nak membuang kena pergi airport je lah! =P


Pelik kan kenapa dorang tak sediakan paip...tak geli ke setakat lap-lap najis dengan tisu je?? *muntah* ni BUKAN 1st time tau aku pergi Sarawak...before ni pergi Kuching tak pernah alami lagi masalah takde paip...haha...bilik aku ni pun kat bangunan (wing) baru...bangunan (wing) lama ada je shower panjang untuk jadikan paip...maybe dorang design semua bangunan baru memang takde paip...kot! =.=


52 comments:

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

tak suke la macam ni.,...kembang tekak

aDisH.sHidA said...

TAK SUKA JUGAK MACAM TU....HUUUUUUUUUUUUUH

oPiE iSa said...

Yana, most public toilet kat swak memang takda paip....Kat kuching, miri, tempat yang saya penah pg, memang takda paip.... Huhu. kalau bernasib baik, adalah gayung 1. kena ah tadah air dr sinki luar pastu bawa masuk toilet. Huhu~

:)

missdora said...

benda tu mmg common la kak yana kat Sarawak.. :)

susah nak carik yg ada paip..

YanaMIB said...

erm selama ni kita pi kuching xde lak mslh cemni..tp yg ni kat bangunan baru..hotel bangunan lama ada je shower panjang tu..maybe design bangunan baru sume dorg buat xde paip kut =)

.m y z. said...

ewww~tak suka toilet yang takde paip T__T

p/s : bila tengah puasa ni kan, mmg makruh lah tgok gambar makanan. adehh. :P

nabilah_2908 said...

bnyk rasanya hotel yg tk sediakan paip...

tp yg biasa sy jumpa...kepala shower boleh tarik2...so xde la sush sngt.. ;)

makdara TERdiva said...

memang ada sesetengah toilet kat dlm mall yg takde paip..terus terbantut hajat nak buat bisnes..grrrrr

tak mesra perut langsung

halila Ibrahim said...

Teringat kat Jepun... eiii... geli la kembang tengkuk ja.. akak ni melayu yg setiap kali berak @ kencing wajib kena basuh banyak2 geli la.. tak reti la nak lap2 walaupun terdesak...

liyana said...

erkk.. btl kate sue, kembang tekak, hoh. xmau la xde paip..x selesa kot -.-'

Cik Eka said...

sejujurnya eka paling tak suka tandas camni..hahahahaha

rasa tak mau terkeluar...

pernah sekali tido kat melaka,camnilah ganyanya...
huh sampai rumah tahan sampai arsa nak sembelit dag..

errr kak,tak puas kan kan?? hehehehehe..memangla ada paip halus kat dalam lubang tu,tapi silap tekan,boleh basah seluar..penah kena..hahaha

deqnoor said...

pegi mana2 kena bawak air mineral RM1 tu.. bukan sebab nak minum tapi nak mencuci bila ke toilet. mahal kan kos nak mencuci.. hee...

aizamia3 said...

kena bagi komen kat pihak tu utk improve dia punya toilet.. kalau nak buat gak macam tu biar ada baldi dengan gayung..


psstt: belum pernah ai jumpa ada baldi dengan gayung kalau g hotel..

Cik Puan Nurul said...

holoh kt alamanda tu pun ade toilet yg xde paip kalo tak salah la penah masuk pastu kuar balik ekekke..kalo kt luo negara pun sama jamban xde air paip gak dah nk terkucil mujur ade bawok tisu basah,masa kat hotel guna je bekas mende2 yg boleh ditadah tuk cebok air hehehe

bunga.cinta said...

yana..basuh berak dlm tab mandi jela..hahaha :P

eamy milea said...

ade gak ea camtu..telupe la kowt ...ngeh3x..........

FariehanIbrahim [LBC] said...

xyah berakkt situ,
simpan berak lam kpl trbg. haha =P

lalink7 said...

hotel mana le tue..pepelik ekk..die ingat sume yang p tue pakai tisu ape..haihh..

EZAN IDMA said...

ayo! kene guna tisu? erk

Bella Bell said...

ouch... kena bawak paip sendiri la ni.. hehehee~~

Aku Ibu Muda said...

hotel kat summit USJ pon kalau tak silap macam ni jugak. ke kat mana tah (lupa lak)

sekali tu mmg sakit perut giler2, sanggup bersiap turun ballroom pastu melepas kat toilet sana...ahaha

diana said...

apa kata kita buat bantahan..
blogger sepakat membantah pemaju buat toilet tak de paip..
harus la ada paip..kita kan negara islam..

jom berarak sambil jerit
"kami nak paip!!kami nak paip!!!"
sambil pegang sepanduk..
heheheh...
(agak2 ada tak orang nak buat kerja giler ni?)

Ciklinn said...

huwaaaa tak suka gak takde paip..mencik mencik... akak gi hotel mana yerk dulu pun cenggini..haishh rasa mcm nak call service mintak cebokk...... hadoiii sgt tak sensitip itu hotel...

kakchik@ella said...

kakchik kan yana, paling tak suka kalo duk hotel dpt toilet cenggini. terus mood kc ke laut nnt.

AMMAR YASIR said...

Euww..geli dem tahi main lap lap mcm tu je

zarazueyin said...

konon2 nk moden la tu
tp x sesuai la dgn org islam, kan?

HonEyBuNNy said...

ada sis...

dekat kl kita neh..

dekat mana ila xingat...sampai kawan ila kencing *** basuh....huwawwawa..

sebab dia xtahu paip air d mana...da 2 tempat ila jumpa cm tu..hiihi

Rozuan Ismail said...

erk.x kan basuh pakai tisu.tak bersih ok.

Ct Arina said...

ishhh x reti ler berak xde paip! euwwww

mynameismy said...

em pelik padahal Malaysia kan. tapi tade paip plak? haih~ dah mcm gi vietnam plak. hrtu my gi vietnam siap bw botol air taw. gi toilet awam je kena tadah kat sinki bw masuk toilet grrr. Tp ad jugak toilet awm yg ade air. kat hotel yg cikai my duduk tu pn ade paip taw toilet die kat mesia plak tade paip?

jimat air kot hehe

Mila Ahmad said...

nak jimatkan air ke ape???
xagak² la kan?

UyaRayza said...

paling suke breakfast hotel..terbaekkkkkk hehehe

NURUL AINI NORAZMAN said...

wakakak~
hotel besar n mhal pon xde paip ke,.mmg mcm tu kan style sesetngah hotel kat sana,.

qasehraihan said...

pakai tisu je ek???hurmmmmm...

mas saari said...

euwwww...gelinye!
nampaknya kalau nak pi sibu kena bawak gayung siap2...hehehee

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku paling beenci kalau toilet xde paip.... tapi lagi benci kalau toilet yang ada paip tapi xde air :)

syAfA said...

haha!kak yana,sy pun same,duk oversea ini mmg cam tuh,mula2 sampai terkejut gak.

nanti sy wat entry citer camne erk kitaorg guna toilet..ngee!

DuniakuAbstrak said...

haha aku pun tidak menggemari tandas tanpa kepala paip

syAfA said...

untuk kak yana..hehe

share sket..=)

http://wannurulsyafawati.blogspot.com/2011/06/pengalaman-bersama-toilet-yang-tak-ada.html

Anati Soki said...

the same thing happens time anat pergi bercuti di CHINA dulu
omg omg omg
susah kot
tp anat pee pee dlm somekind of tandas awam. so mmg takde la shower yg dekat kan.
gaya je nk kencing baru sedar takde paip. takde langsug sumber air except for air time flush.. keluar plak cari botol and pegi tadah air di sinki di luar toilet.
SUSAH T__T

k a k L a m p said...

yana.. klu ko g spore lagi kot tension kot hahahhahaha

sissyira said...

salam


tension je....dah la kita ni suka berulang p toilet..huhu

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

salam singgah dari mummy weiyda!!
eppy blogging ya!!

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog cuci mata..--> mummylovers shop

Miz Novexx said...

Alahai.... pagi pagi tengok makanan tetiba rasa lapar,

P/s : Tenks Kak Yana for the suggestion ngan tuto tuh, lepas ni nak try la buat.... hehehehe

eyjalukman said...

euww , gelinye kak yana .
susahkan org je kan hotel uh tkde paip2 . huhu

Mama Gee said...

sgt tak ske juga kalo dpt bilik air hotel yg mcm ni....nk amek air sembhyg pun payah...huhuhu

Aku DD said...

kecik ht sgt2 time baca post ni... :(

DD org swk...stay dekat2 area sibu gak. jgn la cakap jln kat sibu ampeh. ktorg kat swk xde lebuhraya plus mcm kat smenanjung. skurang2nya, jln yg bumpy gila tu la yg mnghubungkn bndr ngan bndr. kami redha dgn keadaan d swk...wlaupun pmbgnan kat swk x sepesat smenanjung...bagai langit dgn bumi...wlaupun kta 1 malaysia.

psal xde paip...tu memang normal. DD slalu mmbebel gak bcoz xde gayung. DD slalu guna gelas kat dlm toilet tu sbg ganti gayung. kecik pun kecik la. tp...DD xkan guna gelas tu utk kumur2...eeeyerk

sorry trbuat karangan SPM kat cni. honestly...DD suka baca blog ni. maybe DD yg mudah kecik ht klu bab2 swk ni. i'm sorry... :(

Aku DD said...

DD minta maaf sgt2 klu komen DD td mngguris ht puan blog. sorry sgt2...DD budak baru blaja.
(T___T)

YanaUjang said...

entry ni ada ke aku mengutuk sarawak?? alahaii korang yg membc pn mcm xpi sekolah je..mana ada tpt yg perfect..mana2 aku pi xkisah la semenanjung ke, sabah, sarawak ke, LONDON ke mana2 skali pon kalau tpt tu ada kekurangan aku komplen je la...bkn la nk mengutuk bagai...standard la perasaan xpuas hati tu kn...pelik la korg ni...sentap xkena tpt...xcaya bc la semua entry2 aku pi holiday...bersepah je entry aku duk komplen kekurangan tpt2 yg aku pi tu..xde org bising pun...bila sebut sibu je, trus sentap ckp aku ngutuk sarawak...?? tah hape² #aptb

YanaUjang said...

@DD:: no worries dear..ai x marah komen u..ai mrh komen yg ckp ai pi ngutuk sarawak plak..padahal xde intention pn nk ngutuk negeri2 org ni..ai ngutuk negeri ai sendiri xde org mrh pon..apesal tah org tu nk sentap lbh ai komplen psl hotel kt sibu ni...klu dia management hotel patutnya dia amek initiatif la upgrade sket hotel dia tu..ni pi sentap lebih...tah hape2 -.-

YanaUjang said...
This comment has been removed by the author.
Pluviophile said...

Bukan nya takda paip ada yang dekat dalam toilet tu jugak ada button dekat tepi tangki tu saya ni orang sibu kecik ati jugak lah baca comment even umur saya lagik kecik hm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015