Dec 27, 2010

Perkahwinan Kesultanan Melayu

Since aku bakal menjadi raja sehari ecece sangat teruja lah aku search pasal wedding² ni kan...nak cari tema yang menarik gitu....pfffttt~  dalam banyak-banyak tema yang aku tengok kan, ada english lah, jepun lah, moden lah, arabic lah....hanya SATU tema je yang betul-betul menarik minat aku...check it out yaww~


Jika ini hakikatnya
Aku serahkan jiwa & raga
Jika ini ketentuannya
Kau kan jadi milikku
Jua~
Puteri Gunung Ledang Soundtrack






gambar kredit to thephotographer.com



Sangat unik I tell you..konsep kesultanan Melayu diketengahkan....baru lah bangga babe jadi orang Melayu, jadi orang Malaysia...apa ada dengan english style...hahahahaha...dush dush dush~  well ikut minat memasing lah nak tema macam mana time kahwin kan....tapi aku prefer tema melayu tradisional...lagi grand dan meletopsss oke!!! \(^_^)/   *pembaziran adalah tidak dibenarkan!*



Door gift bagi tebu...wow! tak jumpa lagi orang lain buat tema macam ni...i loike!!  ^_^





ouh pengantin lelaki tu kawan kepada cousin aku...cousin aku siap tunjuk video lagi....kalau nak tengok boleh klik SINI...kompem meremang lah bulu roma korang....huhuhu~   aku ni duk ulang tengok banyak² kali...tak bosan weii...hahahahaha~  =P   tetamu² yang datang pun dressing ikut tema...nampak real macam raja-raja melayu kahwin je kan...auww~


ehem...mak aku dah curik idea sikit² lepas tengok video dorang tau...hehe....yeayyy~ \(^_^)/


Korang pulak macam mana?? apa tema kegemaran korang?? meh share²  (^^,)


18 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

terbaikkkkk.....

Dinda Iva said...

bestnya........tapi iva dah sudah pon...tgk ah..tetiba dapat duit banyak then kanda ajak wat kenduri lagi sekali...hehehe..

Finaz Jaafar said...

saya mengimpikan tema klasik~
=)

ieda said...

wah2 .. akak doakan adik dpt buat mcm nie .. jgn lupe jemput akak tau :)

Along Tapa said...

kalo aku nak tema bersanding secara besederhana, sape yang nak kat aku??hahaha

Gorengbaek - Ini teknik-teknik penting untuk berjaya...

Hangit habis dah - Aku pantang betul jenis orang cenggini

Mr. Swift said...
This comment has been removed by the author.
AiN5zOL said...

waaaa...
ain lak yg xcited..
huhuu*maf trgatai lak*

:)smoge akk dpt wat yg trbaik utk wed akk nti :)

Lya Colours said...

kalau aku kawen, aku x nak malam berinai bleh x?
sbb aku x suka la malam berinai kan kene pakai baju and siap dgn benda yg sarat barat ats kepala tuh
very not loikeee

liyana said...

sweet je kn yana. kena byk bajet tuh.. hihi.. kita nt buat simple2 aje. mgkin xmo mlm berinai kot. nikah sanding sikit2 dah, yg penting honeymoon tuh.p jejauh sikit. hahaha
doorgift tebu tu cam best je.. hihihi

DuniakuAbstrak said...

pergh!!

aku nak wat konsep rimba

hehe

ANATI SOKI said...

semakin membuak2 keingingan si anati soki nk kahwin.. wahaha..ok! gatal kejap! muahahaha

d_tieah said...

Memang best..
Mcm org dolu2 kawen daa..
Serius, kalo ko buat mesti jd wedding of the year..
Ntah2 kalah perkahwinan Dr SMS..
Haha..

J.M.R said...

jgn lupa jemput gk..nk gk join wedding cam zmn hang tuah:-)

POSH76 said...

kelasss sis kalau u buat cam gini...leh ler tetamu pun feeling2 ala futeri hehe

lalink7 said...

kite teringin nak wat konsep orang asli punya perkahwinan..hehhee..macam best jugak..hehehe

BENA said...

ziera nak macam sis . melayu tradisonal . xpon ala2 industan ke . ala industan ? sis pikir la sdrikkkk . HAHAHAHAHA :)

Mrs Fauzi said...

ha mampoih aku nk cr baru ala2 zaman dulu nie...ko nak sponsor x? hehehe...tang hulubalang i loike!! hahahah...gedixxx

Mrs Fauzi said...

aku suka vid dia...sgt teruja ok!....haishhh...kalau ko buat yana...sure gempak...tp kalau kat hotel x best lah...buat kat taman tp gaya ala2 cam ni...hamek kau...wedding paling gempax kot!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015