Aug 4, 2011

Tutorial | Remove Friends Dari Facebook =P


wahh ganas tau tutorial pagi ni...muahahahaha~  aku dapat idea nak buat entry ni pun lepas baca entry kak Diana pasal orang sound dia sebab wall Home FB orang tu semak dengan entry² kak Diana yang dia ping kat FB...hahaha macam tu pun ada kan?? ye orang tu BUKAN blogger...that's why laaaaa tak pahammm~  [klik SINI untuk kisah penuh] ^__^


Dan dari situ juga aku rasa macam ramai je yang tak tahu macam mana nak remove friends dari friendlist FB...betul tak?? betul tak??? daripada korang duk block², baiklah remove terus...bagi aku laaa...remove friends lagi murni dari blocked...eh! =P





oke first step, korang bukak je profile kawan korang yang nak di remove tu...contoh macam atas ni haaaa...tak pasal² IEB jadi mangsa kannnn...fadan muka kena remove! muahahahaha~  v(^___^)"







Lepas tu, scroll lah ke bawah dengan bersungguh²....bila dah tak boleh nak scroll down lagi, korang tengok kat belah kiri sekali...tu yang aku highlightkan dalam petak merah tu...nampak takkkk??? aaa klik je ikon 'unfriend' tu TANPA RASA BERSALAH!!! hahahaha~


~gambar closed-up~  (^^,)


Akhir sekali...senyum lah dengan meriahnya! sebab korang dah berjaya remove orang yang korang tak suka / stalker dari friendlist korang...ngerti??!!! hahahahahahaha~


Ada apa² soalan?? sila drop di komen...terima kasih! ^___^













p/s::  Tiba² rasa kejam gila buat entry macam ni  (-__-")





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

43 comments:

Aku Ibu Muda said...

kalau ahkak, block terus...hihi

Lea IsNaw! said...

a'ah..baik block terus...hehe

mOoN said...

hahaha....bagus2...

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

terima kasih cikgu :P

Ujang9897 said...

haah la...nk unfriend IEB la..dia anon..jahat..hahaha

Lya Colours said...

dont u ever unfriend me. hahahaha
nanti x leh gosip lagi taw

diana said...

aduhai...
siap tutorial tu..
hheheheh

kalau tak paham jugak cara nak remove rakan akak pun tak tau la nak cakap cemana dah..
kesian betul dia.

nabilah_2908 said...

huhu...itu la perlunya fan page...ajak kawan2 like sekali...bila rasa tak suka...dgn mudah unlike... :)

letak la entri2 kita kat situ...pada yg like je la boleh tgk

adakalanya kawan2 kita sndiri pun ada yg rasa annyoing dgn entri2 yg kita share kan kat wall.. :)

ketawariang said...

huhu.... memang patut pun UNFRIEND sesetengah orang ni...

bukan ape,selagi BERKAWAN,selagi tu la die nak menyemak... haha

d_tieah said...

Aku dah banyak kali kot buat camni yana.. Bukan ape, dulu selalu je aprvd sape sape even tak kenal.. Tu yang sekarang ni nak lebih berhati hati.. Aku remove lagi senang dan cepat, takyah bukak page fb orang tu.. Tempat kita sign out tu, cari edit friends.. Kat situ terus je pangkah [x] kat tepi nama dia kalo tak nak dia ade dalam fb kite.. Gitu je senang n cepat.. Hahaha.. *Kejam*

Entry Terbaru : Isu DNA Babi

UyaRayza said...

uya dh remove rmai giler org hehehehe

Isteri Encek Bard said...

wehhh Ujang Anon tak jadik nak velanjer ko bukak poser. velanja yana ngan Yien jer lah.. hahhahahaaaaaa... Yana IEB nak unfreng FB Isteri Encek Bard gak lah Yana....

Isteri Encek Bard said...

hehhehehehhehehhe

mynameismy said...

weh ganaz kauuuuu entry pagi2 nih huhu..

kalau syg nk unfriend pun boleh hide activity member tu kat home. tp kalau dah sampai tahap main sound2 den pun nak unfriend.... ramai lg la kawan den stkt hlg sorang tade hal punye agaaggagaga

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

eemmm...memang bagiuh ni....kakD pun skg tgh dok unfren la ni....jaga2 cik salmah.....hehehehhehe....

MamaEma said...

move jauh-jauh

aimie amalina said...

kegiatan di bulan pose..
membuang owg yg x dikenali..hehehe

zuwaidah said...

waduhhhhhhhhhh baru ku tahu ni!!! kak zu pun nak buat gak lah hehehehe amalan mulia di bulan ramadan

Prince Halilintar said...

setakat ni prince belum lagi nk remove friend di fb..klu ade yg bukan2 barulah diremovekan..

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

la...senang je...baru tau..hihi

Cik Arda :D said...

haha. tersangat lahh baguss..hahaha

Miss Nadya said...

kalau nad tak kenal dan bukan blogger...nad unfreind jugak..hehe..giler kejam..:)

hazman aka species1980 said...

Eh...apsal ko tak ADD aku dalam FACEBOOK yea....demmm...

Liyana said...

Kejam tak kejam. Dah lame juga tak remove org yg tak kenal kat fb. :)

Adylia Qarissa said...

haaa..batul tu...block lagi zalim daro remove :P

Cinoi said...

Ala, akalu x suka tgk wall post org tu ke, x suka status dia ke xyah ah komplen2, HIDE je dia.

Yes. Kita boleh hide org tu tanpa remove atau sound dia, kalau kita x suka wall post dia. Bila hide, apa2 yang dia updatekan tidak akan keluar d news feed kita, tapi dia masih friend lagi. MCm tu.

ir yien 9897 said...

sebab tu yien takut
nk post kat FB..
tak pasal2 free2 kena tegur ngn angah... makna nyer kawan FB kita nnti tinggal kwn dari blogger jerk..hehehe

IEB : wah akk nk belanja.. pegang kata2 akak tu :)

aizamia3 said...

ai pun kejam gak..
terus block..
ni dah lama tak buat ni.. hikhikhik..

Rtp Farra Arisha said...

arisha lebih suka block terus mana2 strangers dari unfriend. peace~ ;)

sYafIk-wAy said...

nak remove friend tapi takde mse lagi . huhuhu .

tieha ismail said...

wahaaaaa kejam giler tutorial ni...miahahahaah

msredcheesecake said...

belom pernah unfriended sesapa...cam takut plak nak buat...hhee

ILA HonEyBuNNy said...

ngeh3,,..

bab remove org neh mmg cukup suka...asal tgk yg pelik2 ja terus unfriend..hehe

Suhaili Sarif said...

entry seo.heheheheh

thanx yana...mmg ramai x tau lg rsanya ni.thanx for sharing.hehe

Lulu Caldina said...

yer memang ada nak tanya.. keputusannya positif ke wei?? ngee

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

hehehe.. cam ne aku nak suruh member aku remove aku la... hahahaha

Puteri Iqa Izyan said...

hahahaha.. bagus lah tutorial ni =D

Cik Eka said...

kalo eka tak smpai hati nak bunag..eka blocked teros...hehehe

aida4eva said...

aida xsampai ati nak block or remove..

cam ne eh ni?huhu

http://aida4eva.blogspot.com

eiela said...

kejamnya nak remove mber facebook. tak sanggup. huhu

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ said...

ilmu yang sangat berguna ...hehehe....rasanya dah penah pon org unfriend...xde la banyak sgt pon ping kat wall sndiri....tp tak tahu ler orang kan.... ;-(

Liza @ Adzriel AB said...

ha..ha.. please yana, jgn unfriend akakkk..

wanita.terbaik.blogger said...

sy nk tanye, bile ade org dh kene block, then, kite xle masok profile die..cmne nk click unfriend, rs semak org yg dh kene blockk nii...sbb dorang dh xmain lg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015