Oct 6, 2010

Weiii Kasi la Komen Pedas Sikit...Seronok Kan Gado Dengan Aku??!!Memang Berjaya lah Bisnes Ko Dengan Perangai Macam ni??

Pagi tadi meeting dengan arkitek...1st time jumpa...memang kerek orangnya...semua suruh kitorang buat..memang la kitorang ni PB Consultant, habis takkan surat untuk Bomba pun suruh kitorang draft?? pemalas...hehh~

Balik opis ada pulak hamba Allah mana tah add aku kat facebook..lepas tu ayat cari gaduh dengan aku...oke aku malas nak cerita panjang..aku print scrin je komen komen dia...korang baca sendiri..korang nilai sendiri siapa yang salah, siapa yang kurang ajar!! aku TAKKAN sensored kan nama dia..so sukati korang lah kalau rasa-rasa nak add dia kan...kut boring duk opis..sekali sekala gaduh dengan orang syok gak...lalalala~





 Dia yang add aku...kalau ikutkan malas nak approve orang jual² online ni..tapi aku fikir, "erm tak rugi apa pun..."  so aku approve...







 eh ada aku kesah ke gambar² yang ko amek tu gambar orang lain ke, gambar artis ke, gambar porno ke??  I don't give a DAMN la!! serius weh, puas aku tanya kawan-kawan aku mana kod yang budak ni cakap...semua orang tak jumpa...lepas tu BAPUK ni pergi salahkan aku??!! siap berlagak cakap ramai sangattttlah customer kaooo...WTFish...  (-_-")






 Tengok siapa yang melatah sekarang??  aku bagi ayat baekkk punyerrrr...sikit pun tak menyumpah dia...lepas tu dia PM kawan aku tu cakap jangan menyampuk...ADAT ORANG BERNIAGA katanya.....?? *waklu*   kawan aku tu pun berniaga jugakkk...dah ramai aku jumpa orang berniaga...PERTAMA kali wehhh jumpa orang yang TERLALU sopan santun macam ni....miahahahahahaktuihhhh~
BTW...korang kenal ke nama² yang dia sebut tu?? artis ke?? hahaha~  macam tak femes je...lalalala~





 siap kata muka aku macam taik?? eh muka dia lawa sangat ke?? kalau lawa kenapa segan nak publish gambar kat facebook dia kan??  menurut firasat aku lah, dia ni B.A.P.U.K!!  lalalalalalala~   \/(^_^)




Aku takde rasa marah pun...kelakar je...kesian tengok orang ni tak sekolah kut...cetek IQ sebab tu boleh keluar ayat² mencarut, caci maki macam tu...dia yang cari aku, lepas tu nak kerek-kerek...eh salah ke aku bertanya?? kalau service dia bagus memang aku nak lah amek dia untuk wedding aku next year...tapi dah macam ni...hurmm...

OKE AKU BARU DAPAT TAU TADI, SEBENARNYA, KOD -KOD YANG DIA SURUH AKU TENGOK TU KAT PROFILE LAIN...SENI INAI SATU NAMA PROFILE DIA... tapi dia add aku guna account Seni Inai II....siapa yang lembu sekarang datin Azie oiiiiii!!!! siap ada nombor fon lagi kaooo... lepas tu dia dah malu sendiri kan, sebab ayat² dia yang kurang bijak tu, terus dia deactivate account Seri Inai II dia...

WAKAKAKAKAKAKA~   korang nampak tak kenapa aku sangat berminat nak sambung belajar in Psychology??  senang weiii nak handle orang² rendah IQ macam ni....korang cuba baca ayat² aku ada ke maki maki?? relek je...tapi dia yang melatah lebih...dah salah guna account taknak ngaku!!  *haktuih*




sekian!!



64 comments:

Mr Noble said...

haha! what a dumb ass!
susah communicate dgn org yg tak paham bahasa ni :)

nabilah_2908 said...

memalukan diri sendiri je....

bila dh malu..mula la nk kata org mcm2...tk ke menambahkan lagi kebodohan yg sedia ada....

tk pernh jumpa peniaga yg mcm ni...ish...tah ye tah tidak la tu ada customer..tah2 takde...tu yg dia dok mencari...

jom ke APA KATA HATI pulak,
BELASUNGKAWA BUAT MAK UDA

mizz sue said...

PERGHHH! ADE GAK ORANG CAM NI..berapi je tgok

Fitrah Adnan said...

hahahaha..pergh!!..kak yana u're the bestla...

sbnrnye dia yg x fhm bahasa tu..lain org tny lain dia jwp...

kak yana sabar jelah erk??...
manusia ni lain ragam..mcm2 ada..plik2 pun ada..yg kurang sopan mcm cth di ats tu pun ada...tp ske cara kak yana..x melatah...goooooddd....

mabeless!!!

Anonymous said...

sengal punya olang la nie..elok die berniaga lembu la..sbb die tau lembu tak bodoh...=)

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

fuh! ini lah realiti kehidupan..
ada gak orang berniaga cakap mcm tu eh...ish2..aper la...wat malu jer...

d_tieah said...

Hahaha..
Bongok la..
Sape ntah dia tu..
Maybe dia knl kot dgn ko yana..
Biarlah..
Jgn di layan..
X prlu aprve stranger2 ni..
Kumpul byk2 je..

dotblogspotdotkom said...

ntah le.. pakcik pun tak paham.... org2 sekarang nih.... cepat sgt emosi.....

Zabid9897 said...

Jom kita pi melawat org sakit ni ramai2 nak???? kita buat rombongan pi jumpa dia... heeee

SitiMashitahSaidin said...

bangang nya si seri inai nih... dia yg bodo~

lemangcute@chah said...

salam kenal..heheh..lawak lah.. berjaya membuat lemang tersengeh di waktu petang.. wujud lagik spesis macam nie..ingat dah pupus..huhuhu.. hadoiihhh....

Anonymous said...

hahaha gelak guling2 aku baca kesah ko ni..gado dgn bapok. bodo punya bapok..

*khas utk bapok seni inai

POSH76 said...

Memang nak cari gado la tu...sis pun kalu jual online kerek sgt jawabnya bo layan laaa

Anonymous said...

silap besar la g komen ayat2 teruk kt FB....padan muker seni inai...

Lya Colours said...

kurang ajar gilaa

Ciklinn said...

mmg sengall nyer inai... geram akak baca.. dia yg sengall pastu nak emo... dia yg tak paham org tanya.. marah org lak.. buduss nyer inai...

dia ni cik dua alam yerkk...

Along Tapa said...

nasib bukan aku yang kena dowh...kalo tak aku dah bagi ayat psiko tanpa logi...oh..maaflah...kami cuma nak berinai guna daun inai...tak berani lagik nak guna dakwat sotong...

hohoho....jangan ko terkena lak berinai dengan dia nnt...aje dia balas dendam buh inai kat muka ko...dah time nikah dah macam avatar la pulak~~~

Gorengbaek - Aku tak percaya...siot~~

sAya ciTAh kAMu sApE.. said...

yeay!!!

yana gado! mabeless! nak add la inai tu. kihkih

six.september =_= said...

haha..bio aku je lukis inai kat tangan ko nnt..kihkih

ribena.illina said...

yeahhhhhhh! cool abes sis mengendali masalah. dah ade bakat dah tuh. agaknye nati terus tuka name lagi bapuk tuh. xde dah seni2 inai nih. HAHAHAHA.

y@n@ M!B said...

:Mr Noble:
tau xpe..tp xnk ngaku slh..ish³







:nabilah_2908:
memula mmg caya je tu customer dia..tp bila dia dh kuar ayat mcm tu mmg trus pk negatif psl dia..hihi..naseb la tn bdn kan =p







:mizz sue:
ada..dia siap menyorok lg..hihi~







:Fitrah Adnan:
sbb sis tau keburukan gadoh kt fesbuk ni..apa brg kn..klu nk gado bek jmpe trus..ada bran? ngee~ =p







:Anonymous:
hahaha..dia blaja psikologi lembu ke..erk? O_o'







:✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿:
yup..realiti yg menyayat kalbu..hehe~ =p







:d_tieah:
next time mmg xmo approve langsung lah strangers..serik dah..xkose gado gado dlm fesbuk..hahaha~







:dotblogspotdotkom:
betol³







:Zabid9897:
jum jum..no fon dah ada..kasi call je..kita serang rumah dia..hari raya lom abes laghik kan...ngee~ =)







:SitiMashitahSaidin:
ms dia tulis tu dia mimpi kut..pastu nyesal gi delete account..hehe~

y@n@ M!B said...

:lemangcute@chah:
salam..sy bkn takat senyum je, siap ghelak guling² lg =p






:Anonymous:
hehe xtau la dia bapok ke straight..O_o'








:POSH76:
hehe syok plak lyn org cemni..x bajet pon dia nk melatah cemtu..skali dia btol² melatah..dh malu sendiri..ngee~







:Anonymous:
huhu x bek ckp pdn muke..kita doa je dia sedar diri =)







:Lya Colours:
mmg gila!! =p







:Ciklinn:
hehe mmg bengang klu bc ayt² dia..kita jgn la melatah mcm dia gak kn..relek je..sy xsure lak dia satu alam ke dua alam..takut nk tjk gbr kt profile..hehe~







:Along Tapa:
relek lah..aku mmg x berniat pon nk amek org luar utk inai..sedara mara aku ramai leh tlg inaikn..ko pon boleh kn?? lalalala~ =p







:sAya ciTAh kAMu sApE..:
hahaha mengong ctah ni..dia dh deactivate la acc dia..dia dh malu..rugi je add... =)







:six.september =_= :
wah xde hal lah..tp free of charge buleh?? ngee~ =p







:ribena.illina:
ada byk account dia..xtau la btol ke x bisnes org ni..hihi~

meo188 said...

pergi mampos org meniaga mcm nie!!!!!

i hate you!

aleena said...

hahaha..asal bengong sungguh orng itu..

sgt low iq okey..
syes bila baca nie senyum ja coz mcm kelaka+bodoh betul orng yg guna profile seni inai 2 tue..

JULYA said...

malu gile klu die ngaku adat meniage camtu...julya pun nege gak.tp takdelah nk maki hamun org klu org tu confirm slh pun.kite kan manusia.n dunia ni pun bpusing.klu kite tengking org tu, sok lusa mane tau kite plak kene tengking ng org kan. bagus yana buat camtu.biar org tau camne service die kan. lagi satu org mmg slalu slh faham klu kite msg2 ni. kite tak mrh pun die ckp mrh..slalu terjadi dlm hubungan julya n bf.hehe

DuniakuAbstrak said...

adehh..ape la masalah dia sebenarnya?

haha

lionteen said...

begok gile si pondan tu..
klau da nm pondan,mmg perangai sume mcm ni..

sengal giler org tu..

bee_yna said...

die pun ade tanye kat bha...nasib la bha x layan...siap nak minta no fon bha lagi....kalau dah maju sgt knp sampai nak cr cstmer kan...

Aidilfitri said...

HAHAHA. Klako punya maknusia.
Mebi dia trtuka porfile. Kalo yg Satu lagi tu, ada kod nya.
Alamak, skali dah private.
Xpasai² popular, bukan sbab inai tapi sbab yg nie laa.
HAKHAKHAKMilikkekal !!

Anonymous said...

Isskandar padayappa : aku rase la .. mebi bapok nie piyed kot .. tue sebab melatah mcm lembu pandai .. hahaha

nabilah_2908 said...

cerita Yana dapat liputan hangat di Oh Media...tengok lah...

OH MEDIA

jom ke APA KATA HATI pulak,
SAMSENG JALANAN

Miz CanisTaL said...

hahaha... ada ke nk cri custmr cra camtu.. sgt x polite..

akucincangkau said...

salam there,
oh media ader publish kot:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150101669584572&set=a.393577579571.209827.331481044571&notif_t=like#!/photo.php?fbid=10150101741299572&set=a.393577579571.209827.331481044571

ak pon sempat borak ngan dier sblum dia deactivate fb dier.
da latu. salah paham je tu.

y@n@ M!B said...

:meo188:
i hate u too..huhu~

y@n@ M!B said...

:aleena:
klaka kan??hehe~

y@n@ M!B said...

:JULYA:
kwn yana pn dh sound dia..tu dia deactivate acc..malu sendiri =)







:DuniakuAbstrak:
ontah la...huhu~







:lionteen:
hehe rsnya dia pompuan coz nama dia Azie =)







:bee_yna:
dia mmg akn add org² yg letak gbr tunang..so hati² je lah =)







:Aidilfitri :
huhu tau xpe..aku pon dpt tempias femes gak..=p







:Anonymous:
aku pon ghase dia peot =)







:nabilah_2908:
dah tengok..thanks =)







:Miz CanisTaL:
lepas ckp x polite trus org tu melatah maa..aiseymen..xleh trime kritikan..huhu~







:akucincangkau :
salam...tunang aku yg post kt oh media..entry ni aku post semalam ye..hari ni aku x pk sgt pon psl inai inai ni...lantak dia la =)

Anonymous said...

haha...napela sengal sgt dia ni.ckp kt org lembu padahal diri sendiri yg lembu.dh iman ke ape doakan org pendek jodoh.what a retarded person lol

PermaisuriMON~ said...

ya allah. dari gaya cam berniaga yoyo an je. dia ari u yana. not u carik dia. then tak pat jawab soklan. .maki2. pigidah. mabok todi dia ni. business mende camni. lingkop yela.

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

huish, dasat org carik customer mcm ni. babe, buat report polis die ngancam, dan attached print screen ni sekali, bukan ape, i pon ade kawan yg spread this type of thing. to be at the safe side, u buat report polis die ngancam u so that die takleh nak saman u. sorry, ni berdasarkan pengalaman kwn sy. and i will definately share this to other b2b :D

AM SYA said...

herkk...

kesian dier...

nk meniage tp xtau..

tp u kewl giler layan dier kn??

hahaha!!dier lak yg trase panas..hadoii

Encikgalol said...

Nie bapuk nak jual jubur nie.. pastu tak laku sbb muka kurang cun.. terpaksa terhegeh2 cari pelanggan nak berinai.. muhahaha.. I like..

fhatiah said...

oh sgt cool awak punya ayat. kalau saya pun sambil gelak2 je balas msg org camnih.. heheh

Afendi Othman said...

haha...giler sengal la seri inai tu...dh msuk ohtidak pun...

.sweet-ants. said...

hahhaa
bravo la u
kalah bapok tu di tgn u

Azlan said...

aku ucap congrazt ats p'tunangan ko n lg best pasal inai tu.... hahaha.. mmg padan pun kena mcm tu klw dh x pandai jg mulut. CUSTOMERZ ALWAYS RITE! moga2 dia sedar n lbh alert.. by da way aku bangga ngn ko..

Fyn said...

huyooo.. cayalah yana! u mmg hebat. hahaha. pdn mke die malu sendiri..nmpk sgt orgnye xblaja tinggi..hehehe.

gengster la you..hebat1 i likkee! hehehe

Awek Tocang said...

dia eja customer pun salah. maybe dia belum ade customer sebenarnye..
hehehe.
kesian dia.
bisnes yang pathetic!

y@n@ M!B said...

:Anonymous :
hehe doa je la dia xkn ulang lg silap dia pasni..be a matured person lepas ni =)







:PermaisuriMON~:
I assume dia ni budak lg..br nk blaja wat bisnes =)







:♥ hazlynda kushairi ♥:
hehe wat ms ni cukup la setakat ni dlu..dia pn dh sedar slh dia and dh closed acc fb dia..akn dtg klu dia muncul lg ai akn fight lg hebat lah..hehe

thanks 4 da tips babe! ^_^







:AM SYA:
ms ai reply msg² dia ai ghelak² lg dgn membe ai..hehehe..sgt klaka =p







:Encikgalol:
hehe =p







:fhatiah:
klaka kn..ai rasa dia ni budak lg...that's why cpt melatah =)







:Afendi Othman:
hehe xyah ssh² wat promotion lg =p







:.sweet-ants.:
yeayy! \(^_^)/







:Azlan :
tenkiu..hinssfff~ =p







:Fyn:
gengster tuuu...hahaha O_o'







:Awek Tocang :
haha ai pn xpasan ejaan dia..sbb mcm byk je typo =p

sharky said...

kecik kecik xnak mamposs...
malas blajar....dah beso jadi bapok...sial...wakakakkaka

ElyaElmo said...

sah sah org tu sewel!!! tak berkat bisness die klo macam tu...hu3

Fitrihadi.com said...

terlajak kata binasa perniagaan..she should think before curse other other people..

saya_benci_orang_garang said...

hehe..dia ada add my fren kat fb jugak utk service inai dia ni.. then ada orang paste link oh!media kat comment dia.. panjang lebar die explain ..lagi mau nk backup diri sdiri..kesalahan sdiri y terang tang tang tak nak mengaku nk salahkan orang laen plak seri inai ni..kalau dah ramai sgt customer duk p add orang sana sini buat pe..lawak sudaaa org macam nih!hahahaha..mmg rendah IQ

Anonymous said...

yana...die x deactivate acc die la...ade jew...ni die bru add n approach one of my fren nga inai die tu...adoi2...hurmm...xmalu btol la seni inai tu...

y@n@ M!B said...

:sharky:
hehe..mslh jiwa kut =p







:ElyaElmo:
tau xpe..merepek je wat bisnes mcm ni







:Fitrihadi.com:
yup true..doa org teraniaya kn mudah dimakbulkan..ops =)







:saya_benci_orang_garang:
gud evaluation..sy rs org yg bc sume komen² ni pn akn slhkan dia..xjmpe lg org yg backup dia..huhu~ bughok sgt perangai...

ckp kt kwn u xyah la amek service dia..wat skt hati je nnt =)







:Anonymous:
erm sy xjmpe acc br dia..tp klu sy nmpk dia kt wall kwn² ai mmg akn serang balas gila gila la nnt...miahaha~ =p

Anonymous said...

ni page seni inai II
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001640560888

yg ni lak seni inai satu
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001739643717

if u xdpt buke both link...i ase die block u kot...tp die mmg x deactivate die nye fb...biase laaa org kebulur cust...giteww la...benci btol!!

miss nina said...

saya pun berniaga online juga. tak elok kalau kurang sopan dengan customer, rezeki lari.
treat people nicely ..semua senang hati :)

Noi C.Azleah said...

Salam.

Seri Inai II ni orang Melayu ke apa eh? Pelik... Hopefully bukan Sabah / Sarawak because I know orang-orang saya baik-baik belaka. Hehehe.

Saja track sis after OhMedia! post perkara ni. Well, that person is totally a dumb-ass! So kurang ajar. Tak belajar Customer Service punya ethics ke?

Haha. So stupid eh? Why don't he or she leaves a link so that customers may view the goods and services he or she runs.

y@n@ M!B said...

:Anonymous:
thanks mis anon =)

yeah I know dia dah block I..nvmnd..x kebulur pn nk tgk page dia..wat skt hati je nnt..huhu~




:miss nina:
btol btol..ramai dah peniaga sy jmpe..1st time jmpe org xde akhlak mcm ni >_<




:Noi C.Azleah:
salam..I pun xtau dia org apa..haha~ tapi nama dia Azie..

you boleh amek link seni inai kat komen anonymous atas tu...dia wat service inai je pon..no fon sume dia tyg kt page dia tu...huhu~ =)

Anonymous said...

Sempoi giler awak komen dia. pyah marah2 dia pun... dia sendiri yg stress...

Anonymous said...

salam,,

baru terbaca perkara ni dlm oh!media.

tak side siapa2 pun. cuma di awal perbualan dgn seni inai tu, kenapa cik blog ni memulakan perkataan yg boleh menimbulkan kemarahan tertuduh..contoh ayat yg diambil:-

"tak perlu nak KEREK dgn customer..."

ia seperti menyimbah minyak ke dlm api yg sgt marak..

sapa2 pun akan marah..dan ini menimbulkan kemarahan pihak yg ditentang..

sepatutnya stop di situ sahaja conversationnya, supaya perkara seperti (pertelingkahan) ini tidak terjadi.

Untuk cik blog, hanya pandangan positif utk kebaikan kita bersama.

Untuk seni inai, mohonla kemaafan secara terbuka..dan semoga selepas ini, anda berhati2 dlm percakapan serta kata2.

wassalam.























seperti menyimbah minyak ke dlm api yg marak.

YanaMIB said...

@anon:: dialog tu BUKAN di awal perbincangan ye..sila baca balik komen² tu semula...awal² nada saya sangatttt lah baik al-lemah lembut..dah kritikal baru saya keluarkan statement tu...

habis kalau simbah minyak panas+minyak sejuk ke, kenapa dia kena gunakan bahasa yang kesat mcm tu?? ada ke sepatah pun bahasa saya memaki²?? xde kannn?? minyak panas ke air panas ke, tak perlu nak melatah macam orang tak pergi sekolah...masing² ada perasaan...so pandai² la fikir baik buruk...

btw kisah ni dah lama..ai doakan balasan setimpal je untuk si seni inai..and still tunggu dia mintak maaf...sekian! assalam~

Liza @ Adzriel AB said...

setakat kata kerek pun, sebagai org niaga ayat tu ok je. dia boleh jenguk semula fb dia sebelum balas komen yana seterusnya. kalau tersilap, boleh aje "oh saya tersilap & minta maaf. gambar kod tu ada di fb satu lagi." itu pun susah ke. adat org berniaga kena sabar dgn customer. kalau sampai dia sendiri yg mencarut tu memang pelik bebenolah pulak. kalau kak liza dpt customer cerewet, just say sory sebab tak dpt penuhi permintaan & blah dari customer tu. biarkan dia fikir sendiri.

Anonymous said...

xsangka sye, .da jugak peniaga yg xpolite mcm tue, .baek xpayah berniaga jer, .wat rugi jer, .ehee,. .

puun said...

pergh mmg best la entry ni wlaopon bru bc,,ade lg x?hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015