Dec 21, 2010

Ayah Reti Ke Guna IPad??

Soalan yang aku tanya bila ayah aku dengan bangganya memberitahu aku, "I got a new TOY...~"   cis beliau anggap IPad itu toy?? grrr~




ffuhhhh~  gila kau tak eksaited...dengan penuh teruja aku memuji-muji kehebatan ayah aku membeli IPad...hahahaha~   *gilo*


"ayah beli IPad?? bestnya! bestnya!  kenapa ayah beli IPad??"


ehem sebenarnya aku nak cakap, "ayah belikan untuk yana eh?? thanks tau!! love yu ketat-ketat!! mmuaaxx muuaaxx!"


Tapi semua tu harapan je lah....sob sob~  (-_-")


 "ayah tak beli....Fitters bagi...."   mungkin dia tahu aku nak buat IPad tu macam harta aku sendiri...terus dia kata company yang bagi....cis CIS cis~


"kenapa Fitters bagi ayah?? ayah buat apa kat dorang??"   nada tak puas hati di situ  =P


"well they love me...hahaha~   dorang bagi untuk ayah buat kerja lah...."   sengal jugak jawapan ayah nih...ceh~ =_=


"tapi ayah reti guna ke benda ni??"  hahahaha still not giving up...hinssff~


"tu la...tak reti...kena belajar la nanti...."


"ooo oke..."  fiine...sambil menggodek² apa yang dah di install dalam tu...





To be honest, aku memang jakun gilerrrrr pegang IPad ni....tahap keterujaan yang maksimum mengalahkan seekor kambing memasuki kandang harimau...hei lantak lah orang nak kata aku ni kampung ke hape...Kalau diberi pilihan berdating vs IPad, pastinya aku akan pilih IPad....weehuuu~   jangan mara aaa dak encem...kekeke~  =P





 "kata kena buat kerja guna IPad, tapi kenapa banyak game je nih??"  


"haah tu lah...dorang pergi install game je dalam tu....tak tahu la..."

ecece alasan je ayah ni...cetttt~


Makanya aku lah orang pertama yang merasmikan game-game dalam IPad baru tu...yeeehaaa~


*ehem kepada adikku....sila jangan jeles!! tengok je lah gambar² ni dari Kuantan nunnn~  miahahahaha~  v(^_^)*




  Salah satu game yang aku suka!!  weeee~   very-the-ribena-kids kan...lalalalala~  =P




 
 Tak payah beli keyboard dah...belajar dalam IPad je...auwww~   ada juga application untuk main drum...mantop ah!! wewwiitt~




 Game membuat kek...memerlukan sentuhan tangan yang banyak...ada part yang kena goncang² IPad...ada part kena kacau bahan² adunan kek....syoknyeeee men touch²...weeeee~  ^_^




 Old school punya game...dari zaman kolej minat gilerrr main game Sally Spa...huhuhu~




Cukup lah takat ni je aku bercerita pasal IPad oke...function nya lebih kurang macam IPhone tak silap...suka part touch screen tu...hihi~  Terpulang pada uolls uolls nak nilai entry ni macam mana....aku cuma meluahkan perasaan eksaited..selama ni tengok Redmummy guna....perghhh...rasa macam nak beli tapi al-maklum lah al-fulusnya nan ado....huhuhu~



"paw la dak encem"


wallaweyyy kalau gaji dia belasan ribu logik la nak paw²...no NO no...aku nak hidup lama dengan beliau...lepas kawen baru aku paw macam-macam...oke cayang??!!  kah kah kah~  =P


Peace! peace!  v(^^,)


28 comments:

Azman Roslan said...

bestnya iPad..

syirakhalid said...

waaa....syoknyer :-D

-iLLa- said...

best ipad neh..my son 3y dh pdi guna...asik kt dia ajer..ehehe

Lya Colours said...

sally spa !!!
lama gila x main ni

diana said...

sapa la nak buat kontest
hadiah ipad??akak nak join..
heheh

nabilah_2908 said...

sy kalau dpt pun..sure akan jakun..sure kn godek2 punya lah...

best nya...dpt free lak tu...huhu...

jom ke APA KATA HATI pulak,
BILA TELEFON BRBUNYI

Mrs Fauzi said...

muahahah sgt jeles ye..tp kang kalau beli sama mcm iphone plak...ade application word bagai ke yana?

YanaMIB said...

@Azman Roslan:: sgt best! =)



@syirakhalid:: yeayy~ ^_^



@illa:: haha gilak a bdk kecik pn pandai guna ipad..wehuu~



@lya:: same la..br semalam men blk..wheww~



@kak diana:: sy pun nak join contest menang ipad..haha~



@nabilah:: huhu tau xpe..syok abes! ^_^



@ida:: aah mmg lbh kurang cam iphone..word pun ada..mcm notebook jugak..cuma ni touch screen..hehe~ =)

Fitrah Adnan said...

bestnyerrr...

zuar said...

mak aiii...Bestnye guna ipad..cam best je.tapi xmnt plak jenis touch screen ni..takut plak nak sentuh nnti calar..hahaha

nama.aku.lynn said...

memang best ipaddd...pnah main..tapi,sygnya bukan yg lynn..hahhaha..teringin ah satuu..hihhi1

Ujang9897 said...

habis la...!!!

Umie a'iesya said...

aishhh..macam nak je satu..adehh!
terkeruk kerap sekejap!

JULYA said...

oklah 2 dpt sentuh n main, even org punye. eden ni yg hado.hehe

YanaMIB said...

@Fitrah Adnan:: ^_^



@zuar:: mana ada calar..skrin thn lasak..ecehh~ tp kena slalu lap sbb tgn kita kn berminyak² (^^,)



@nama.aku.lynn:: haha sama la..bkn ai punya pn ni..pjm ayah punya =P



@ujang:: lalalala~ =P



@kak sya:: paw la en asben..muehehe~ =P



@julya:: klu sendiri punya lg best..weehuu~ *berangan lebey* =P

Amy Syaquena said...

As'salam...

bestnya ipad teringin nak beli tapi tidak mendapat keizinan en.hubby la hu3...amboi siap tanam dalam diri lagi after married baru nak paw bagussssssssssss!!! he...

p/s : jom tinggalkan detail diri di sini

http://sinarraudah.blogspot.com/2010/12/jomm-kongsi-detail-tentang-diri-anda.html

lalink7 said...

kumpul duit dr skrg jum...smpat lg nie yana..rm50 shri pun ok..hahahahah....gile byk ek..

YanaMIB said...

@amy:: haha..impian kena ada..dpt tak dpt tu belakang cite kn..=P



@lalink:: sehari rm50?? wow..mmg byk tu..tp boleh cuba praktikkan ^_^

a'im said...

wuu....sok gak aku beli..

Ullyana zaidy said...

nak ipad :) heee..
bestnyerrr

ANATI SOKI said...

sally pa pun ada!!! wah wah wah!! anat suker game tuh!

HonEyBuNNy said...

he2...paw jangan xpaw...hehheheh

BENA said...

uik uik uik.zra terlepas entry niii . jeles gile game best2 sumenye . heeee~


yg men masak2 tu best . hahahah :)

mizz sue said...

tapi bile buka fb kat ipad..mcm poning2 sket..hehe..sebab besar depan mata

Melati said...

waaahhaa bestnya ipad, pinjamlah dari ayah lama sikit, heeeehe =))

iManAzRaf said...

haha... mantooopp!!

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

wahhhh bestnye tang keyboard dgn adunan kek tu. hahaa.

*berharap ade orang nak bagi iPAD free*

shah-kayrul said...

Yana, suruh dah encem tue bagi hantaran Ipad...ehhehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015