Nov 7, 2014

Slero D Timur, Ayer8, Putrajaya

Assalamualaikum...


 (sumber)


Hari ni nak review pasal restoren ni....Ayer 8 ni kira kawasan baru jugak la...tapi rasanya ramai dah pernah pi tempat ni...haha  guna waze insyaAllah sampai....aku tak reti nak explain direction...yang aku tahu, dekat dengan sepital Putrajaya and balai bomba.... :)


Aku memang selalu ada meeting/presentation kat bomba Putrajaya...so hari tu lepas habis presentation, ajak kawan aku lunch kat sini....ada banyak restoren kat Ayer 8...tapi aku dah lama teringin nak pi restoren Kelantan ni...sebab tiap kali aku datang sini tengok mesti ramai orang kat restoren ni....kalau ramai orang dah tentu lah sedap kan?? huhu~


Slero D Timur ni kat tingkat bawah...ngadap tasik and masjid besi...sebelah restoren Upin Ipin yang setiap kali aku datang mesti sunyi sepi tanpa pelanggan....ngeee~


some of the menus!


deko atas meja *perlu ke?*  lantak di situ....hahaha~  comel² je deko nya...macam beli kat mr DIY je...eh?  :p


Tak silap aku specialities restoren ni is Maggie Ketam...aku tengok orang lain order portion kemain banyak...boleh makan 2 orang...pheww~   tapi hari tu kitorang lapar nasi...so order lauk² je...


Sementara tunggu makanan sampai...time lunch hour ramai orang² bekerja datang sini...steamboat pun ada kat sini....macam menarik...haihh sume menarik ni dah kenapa? haha  len kali len kali... :)


Tak banyak pun yang kitorang order....sebab datang berdua je...lagipun nak balik opis pulak lepas tu...err kawan aku la kena balik opis...aku ada hal pulak kat Puchong pastu balik rumah terus...tengah mendemam masa ni....tak larat nak pi opis....tapi makan larattttt!! kahhh~



Tom yam seafood...sedap gila! pedas berdesing! tapi sedapppppppp!!! memenuhi piawaian tekak aku...tukang masak dia mesti pure kelantanese ni...tak pun mix² thailand ke...hahaha  sebab sedap sangat tomyam awak ni....haihh  tengah menaip ni pun kecuq air lioq! >_<


kangkung belacan....


Dua² menu ni aku order yang small size punya portion...tapi still boleh share 2 orang...


total damage...sekali sekala oke la kan? lagipun memang sedap food kat sini....aku ni kalau food dah sedap memang overshadow habis tang harga tu...kang dah balik, belek² resit sebelum buang baru perasan, "boleh tahan jugak harga yang aku bayar untuk lunch je pun!" hahaha...biasa tu biasaaaaaaa!


Overall memang puas hati sangat makan kat sini walaupun baru first time pergi....service pun oke...eh selain makanan berat, kek² pun ada jugak dijual kat sini....aku ada jugak beli satu slice red velvet...tapi cream cheese dia manis gilerr...haha~  kek lain tak sure lak camne rasa....


Malam ni nak pi lagi untuk celebrate besday dak encem! wehh hari ni besday ujang!! pi tanya dia nak hadiah apa....bahahaha~  :p


Korang pernah sampai Ayer 8?? (^^,)


 Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

kena try nie

Ann said...

pernah smp mkn dkt Teh Tarik Place..awat xperasan pulak kedai ni..tau pergi kt sini..ngide Nasi Kerabu;)

Syuhairah Anuar said...

nti try mkn kat restoran tom yam kung kat atas tu plak k.terbaek! Cume telur kung fu je kurg.yg lain sedap.

Cik Puan Eka said...

aaa tomyam tu nampak mcm sedap masam pekat aaa. hahaha

nanti boleh la try pi sini.

Eka pun kekadang lepas balik rumah baru perasan, mak ai , lunch saje dekat 30 hengget. hahahahaha

tapi esok kawan ajak pi makan sikeret plak, jom ajeeee. pastu bila balik. eei bazirnya lunch tadi. baik makan nasik ayam je baru 5 hngget hahahahahahahhahaa :p

hazman fadzil said...

Penah sampai sekali je kat area sini...itupun si Kid belanja aku makan kat FUEL SHACK - sedap gak burgernya...

Fazleyatul Aini said...

kalau dekat dah ku jejak !
tomyam looks ohsem !

misz sheyla said...

kat mne ni??nape xpnh tau or jumpe... selalu mkn dkt umai je

eima said...

tak penah sampai wlupun aku tau ia di mana ... dan mmg dlm kawasan jajahan aku ....


buat surprise bg s5 plak kot...ke note4 ke

LadyBird said...

Maggie ketam sedap.. lps ni trylah.. :)

Mila Hilas said...

penah lalu je..haha...

Nyamuk Terbang said...

phad phak bung tu mende kak...kangkung goreng belacan??

MissNadia said...

harga dia woww.. sekali sekala takpa lah :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015