Apr 13, 2011

Tutorial:: Letak URL Blog di Shoutmix / Chatbox


Aku perasan ramai yang datang blog aku, tegur kat shoutmix, tapi macam cik anon...takde identiti...huhu~   Aku rasa kebanyakan yang tak letak link kat shoutmix/chatbox adalah blogger² baru..kan kan?? *wink wink*


Contoh dalam gambar tu ialah adik Faez...beliau memang sangat baru dalam dunia blogging...pi terjah Faez cepat!! =P   aku dapat jejak blog dia balik sebab dia tinggalkan komen kat entry aku...so kalau yang tak tinggal komen memang ai tak boleh nak visit uols balik la ye...jangan sentap dengan ai...yu yang tak tinggal link, macam mana nak trace back your blog kannnnn  v(^__^)






So cara untuk tinggalkan link ialah seperti dalam gambar di atas...isikan setiap kotak yang ada...baca betul² apa yang diminta...


Name::  isi nama kamu yang paling comel..auww~

Website::  part ni selalu orang silap...check betul² link yang kamu taip...selalu juga aku jumpa blog yang salah letak link...  (-_-")    HTTP://   tu paling penting!!

Message::  maki hamun tegur lah tuan blog dengan berhemah


Sekarang sudah faham wahai adik-adik, kakak², abang² sekalian??? hehehe...ai rasa vangga dapat buat tutorial macam ni...nampak simple, tapi hopefully dapat membantu blogger² baru khususnya...sekian...












p/s::  nak makan VCO...pffttt~   (^^,)



21 comments:

Eza Ridzwan said...

tutorial yg amat bagus skali...thumb up!...

Rinna said...

Bagus info utk new blogger.. :)

Betul laa..bila tak tinggalkan link cam na lawat balik.. :)

Isteri Yang Comel said...

bagus tips tuk blogger baru nie

mama tims said...

well done yana..bila plak nak singgah blog mama...hehe..

lalink7 said...

hehehe..kebanyakan ade yg malas tuee nak isi tmpat kosong..hehehe..

redza said...

salam tn rumah

1st tym dtg sini...sebelum ni terserempak kt blog nabilah & husz je

mynameismy said...

paham cikgu!!

POSH76 said...

tutorial yang baik utk newbie

~nsar~ said...

sy pun dulu cmtu.. tapi sedar seniri.. "apa pasai orang lain bila klik terus link ke blog diorang, yang aku punya tak ke mna?".. pastu check balik.. tengok takdak http://.. patut la..

memang bagusla untuk newbie... terbaik ahh

Prince Halilintar said...

kdg2 prince pun terlupe nk ltk..hehe..tapi tinggalkan jejak sekali lagi..

iLa VaNiLLa said...

klu dulu ila selalu lupa http://..../
yg tu yg pntg ponw.. kn3?? klu dulu ila agak sengal juge.. ngee~

Ujang9897 said...

yien pun bengong benda ni

Hazrina Erin said...

ramai yang suruh singgah blog diorg tp xletak link~camne nak singgah?^^

nabilah_2908 said...

haih..bagus la tuk newbies... ;)

sy tau..tp malas gak nak masukkan link kt situ..(^_^)

liyana said...

bagus tutorial ni utk blogger baru kan.. sng nk trace back =)

Faez Rusni said...

maseh sngt..adoi..bru ag nie..

shah-kayrul said...

setuju sangat....kekadang susah nak singgah balik kalau tulis tak betul...

diana said...

sebab tu jarang bw ikut shoutbox..:P

eyjalukman said...

tao tkpe kak yana , nk jejak balik pun tak tao . haha bgosla akk buat entry ni . haha

Anonymous said...

I was curious if you ever considered changing the page layout of your website?
Its very well written; I love what youve got to say.
But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.
Youve got an awful lot of text for only having 1 or two images.

Maybe you could space it out better?
my web page: numerology calculator

Anonymous said...

Hello! Quіck questiοn that's entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when viewing from my iphone4. I'm trуing to
fіnd а theme оr plugin that might be ablе to fix this problem.
If you haνe anу геcommenԁations, pleasе
ѕhare. Thank you!

My webѕite www.zulutradeonline.com
Take a look at my webpage ;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015