Feb 28, 2011

Batu Belah Batu Betangkup, Aku Kempunan Red Velvet Cupcakes!!!



Sekarang ni hobi mak aku ialah membuat Red Velvet cupcakes...dah dua minggu berturut² dia baking red velvet...aku?? tolong m.a.k.a.n je...lalalalalala~  =P 


Tapi last weekend aku busy dengan photo-shoot pre wedding sampai tak sempat nak melantak red velvet dengan lahapnya...dapat telan 2-3 biji je...macam biasa la mak aku ni kalau masak something mesti nak kasi 8 kotak kat adik aku...anak rantau lah katakannnnnnnnnnnnnnnnn...bluwekkkkk~  *nada dengki di situ*  =_=


Untuk sedara mara terdekat pun mak aku bagi jugak...CAKE dan cupcake...hah!! dua² ado!! hahaha~   sebab ada orang order cake tu yang dia testing buat kek pulak....^_^


Sebelum keluar semalam dalam pukul 9.30am macam tu, aku perasan ada dua bekas besar berisi red velvet cupcakes fresh from the oven...Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii bila aku balik je rumah malam tadi tengok dah kosong peti ais!!! huwaaaaaaaaaaaaaaa~  *nangis*  T______________________T


Pagi ni takde mood gila vavi...rasa nak cari batu belah batu bertangkup...sob sob~  *lap lap hingus*   Tengok adik aku upload gambar kek kat facebook, terus hantar komen tacing kat dia...





Fine!! tunggu aja weekend akan datang...eh sebelum kahwin ni lah nak manja² dengan mak....dah kahwin sok aku kena masak untuk laki aku...ofkos bagi mak sikit nanti...kikiki~  *PANGGGGG!*   =P


oit Lya!! ko pun reti buat red velvet kannn?? pos la kat aku sketttttt!! kita kan geng!! *ecece tetibe ngaku geng* lalalalala~  v(^_^)



Sebarang tempahan Red Velvet sila hantarkan emel ke::


ctliyanaDMIB@gmail.com



32 comments:

Lya Colours said...

kalo aku pos kat ko, nanti sampai2 dia ada pakej tau
pakej dgn kulat2 skali
ngehehehe
buat la yana. dia tak complicated sgt pon

go go yana bolehhhhhhhhhhhhh
(sambil joget2 goyang buntuit macam sinchan)
hahahaha

Sunah Mohammad said...

o..mak akak pun da buat da? hahaha~ teringat entry akak hari tu masa tunjuk kek ni kat mak..:p

makdara TERdiva said...

entah bilalah nak buat ni..tsk!

niesz said...

sedap nye!yummy2!

THE LEKAT LEKIT STORY said...

batu belah pun tak larat nak buka tangkup dah.. ramai sgt org kempunan kekekekekeke

AJAIB :NATASYA BERMATA X-RAY

Hazzy Ishak said...

kena jauhkan makanan2 macam ni kalau tidak abis lah dietku...

b a m b a m ' s said...

kalau x pernah nak rasa tapi nak kempunan jugak leh ker??heheheh

efa said...

ala tak pa nnti kalau nk mkn suh mak buat lg or belajar buat la akak yana kalau nk mkn buat ja terus hikhik jgn sedih yea...sedapnya tgk...lapar plk tetiba huhu

shah-kayrul said...

tak pernah makan kek tue...rasa ape erk????

qyqa said...

hahahahaha..
nak cari batu belah ker... nanti abg ujang merana pula kak...

=)

x pnah mkn kek tersebut.. sob sob

YanaMIB said...

@shah-kayrul:: rasa red velvet + cheese..nyumm =P



@qyqa:: meh meh order =P

FariehanIbrahim [LBC] said...

wahhh! tu diaaa,
antu red velvet btoi sys neyh!
pregnant nti konpem ngidam red velvet nie gak knnn, ahaks! XD

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

yummy ! tibe-tibe jadik lapo...T__T

d_tieah said...

Tunggu aku kawen kang aku order ek..
Hahahaha..
Agak2 kalo kat tempat aku, sanggup ke ko post..
Ngee.. :)

Entry Terbaru: Sebenarnya Kita Sama-Sama Sombong

Ujang9897 said...

yu pandai buat tak

nabilah_2908 said...

Yana kawin nnti...boleh la buat kek ni kan..? huhu.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MASAK APA ?

ieda said...

nak jugakkk ..
sedappp sgt ker red valvet cc nie ..
ermmm kalau sedap nak jugak lah .. nak buat x pandai huhuhu

specky gurlz said...

sedapnye..terliur ni kehkeh

Dinda Iva said...

hehehe..resepi dah ada...bahan dah ada..tapi mood kerajianan tu belum nak ada..huhuhu....kena tunggu rajin barulah jadi...

Along Tapa said...

kalo aku tempah free dapat tak ko rasa??

Gorengbaek - Kenapa Along Tapa sorokkan identiti....

Hangit Habis dah - Sikit-sikit complain...jalan keluor mana???

Kerat Senget - masturah idrus

khairunnisa ♥ said...

hoho.. suka red velvet juga ^_^ yana, pernah amik aspirin ke?

HonEyBuNNy said...

cik yana ,nanti dah kena pgl puan yana...hehhe...pos la kt uia neh ckit..huwawawwa

azureEn said...

uish. bestnye! tayah ssh2 order dah. nk ckp je eh. siap wat bisness lgi tu. hebat2 ^^

mR.sYaH said...

hahah.. encik ujang tu ske xmkn benda ni.. klu suka baik yana buat sendiri pastu pos kt jengka siket.. ahah..

DuniakuAbstrak said...

bini masak sedap+Laki suka makan= Laki berperut buncit+hati senang+bahagia

lea said...

haha..buat sendiri jela cik yana

Adzriel AB said...

lepas kawin pun boleh gak nak bermanja... no hal punya. jiwa seorang ibu tak ubah sayangnya pada anaknya. cuma dia tak campur lebih le.. he..he..

YanaMIB said...

@khairunnisa ♥:: aspirin?? pernah je mkn..sekali je la..dah tau allergic x mkn dah =)

Isteri Yang Comel said...

oloh cianyer kempunan... hihihihi

Finaz Jaafar said...

kte tak sempat nak kempunan da melantak red velvet cake semalam ! wee~

lalink7 said...

emosi tak betul la niee...mrajuk masuk batu belah batu betangkup..hahaha..

makan la bebanyak skit..Yana nampak kurus sangat laa..makan bgi gemuk sikit..hehee

CouLeur de Chiqu3 said...

see...as i told ya..red velvet is easy to bake....hehehhee

jom ada resepi baru..jom try..he~~