Mar 1, 2011

Aku Telah Curang......

Bukan dengan dak encem...tapi dengan >>>


Niat asal aku nak tukar service postpaid ke prepaid...mahal weiii guna postpaid Celcom...macam banyak hidden charge je...grrr~   dah la celcom takde perkhidmatan untuk convert postpaid ke prepaid...makanya, dengan perasaan TERpaksa-rela, aku tukar line Maxis tros!! means, dari postpaid celcom --> prepaid Maxis...guna nombor yang sama...eii leceh la nak beli² nombor baru...huhu~ ^_^








Aku tukar hari Sabtu lepas...petang semalam baru boleh guna sim kad maxis...


Apa yang best sangat prepaid maxis ni???




Sebab ada HOT TICKET!!!! yeeahooo~  si Diana tu beria cerita kelebihan hot tiket...bila aku sendiri guna memang rasa sangat berbaloi babe pakai prepaid...bahahahaha~ ^_^


Aku sangat suka ber-sms...kalau dulu, rasa kedekut sangat nak reply sms orang...mahal kotttttttt...rm0.15 sekali sms...fix rate oke! grrr~   sekarang dengan Hot Ticket, aku boleh sms seberapa banyak yang aku suka, ke mana-mana nombor sekalipun...yeayy!  \(^_^)/


Setakat ni baki sms yang ada dalam account hot tiket aku ada 84 sms...sah sehingga 7 March...84 tu banyak babe! kalau dah tamat tempoh, baki sms akan di bawa ke hadapan...means setiap kali topup memang berlipat ganda la jumlah sms yang ada dalam account...WOW!! *.*


err korang takmo beli hot tiket?? berbaloi I tell yu!!   v(^^,)


44 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

saye pun ingat nak tuka ke maxisss T_T

Lya Colours said...

aku setia dgn hotlink since 2003 lagi
and skrg still under youth club
youth club keahlian sampai 2013 je
sob sob
pastu sedar2 diri lah dah tak youth je

Mr feckry said...

gua pun nak tukar prepaid la

aDisH.sHidA said...

yana....dulu prepaid mxs ke postpaid celc...tp skrg shida pun sama rasa mcm nak tukar postpaid celcom ke dg or maxis semula...hahahaaa..

sissyira said...

salam


amboi, sejak bila jadi promoter maxis ni yang...hehe..

celcom mmg mcm tu, banyak sgt hidden cost dia, bila p tanya banyaklak menjawab,,,,tak larat deng nak layan..huhu

Finaz Jaafar said...

guna maxis n celcom..tapi celcom tu Upax n Maxis tu gne yg Youthclub..
so rate sgt murah smpy la kte ckup 26 thn nt=)

x3,dayana said...

ooo tak sgke maxis ag murah,
sebab skang ni gune due2 celcom UOX dengan maxis youth club.
Memang celcom UOX ag murah klu dgn 8 org tu, bygkan la, msj setengah sen je kan, msj3 spnjg arii hee :D,
takpe2 ad lagi 7 tahun sblum kne tuka celcom plan laen plak, maxis plak smpi 2013, aww, xpela, tgk la nti plan ap plak yg d0rang tawarkn teehee,

CinderLaLa said...

nak gayut guna Hot Tiket pn berbaloi2 kan.. Tapi...sy masih setia bersama Celcom.. =.=''

niesz said...

niesz dr dulu mmg pkai hotlink, fmily niesz semue gune hotlink..mmg erbaloi2..ekeke..lagi2 skrg niesz pkai yg campus zone tu..msg maxis to maxis cume 1 sen! call pulak cume 12sen!ekekeke..

NurLailatul said...

yes!tapi, youthclub lagi terbak laaa..murah teramatlah.

shah-kayrul said...

digi tetap dihati...pernah guna hotlink, tak bertahan lama...mahal sangat la caj dia....

Ujang9897 said...

hot tiket jimat

YanaMIB said...

erk...youthclub tu nate apo weiii!! hahaha..nape aku x pernah dgr?? grr~ >_<

YanaMIB said...

@shah-kayrul:: kt bangi ada tpt yg xdpt line digi..haha..so terpaksa abaikan =P

specky gurlz said...

youthclub bez jgk..student sllu pki

Isteri Yang Comel said...

cik yana hot tiket nie best ker?? IEB tak penah plak pki hot ticket.. ader kata cam rugi jer...

lalink7 said...

ehh..yeke celcom mahal?
kite pulak rasa maxis mahal if pakai post paid..aiyak..tp kalau prepaid mungkin murah kot..

setahu kite setakat ini menjadi pelanggan celcom semuanya ok..murahh sangat..xde pulak hidden charge..

tpkan celcom kena pandai pilih dia ada pakej2 tertentu..

hmm..berSMS sakan la pasni ngan Ujang..hehehehe

d_tieah said...

Baru tahu ke??????????????????
Tu lah, maxis mmg terbaek!!!!!!!!!
Bertahun dah aku guna maxis owh..
Digi paling lama lah.. *Dekat 7 tahun
Celcom mmg aku tak pernah guna..
Sungguh tak berbaloiiiiiiiiiii..

Entry Terbaru 1 : Antara Cinta Pengkid dan Gay
Entry Terbaru 2 : Sebenarnya Kita Sama-Sama Sombong

efa said...

better pkai mxis dri celcom ia lebih berbaloi hikhik =) dh lama efa pkai mxis ehehe mxis lebih ok huhu

ieda said...

haa dulu akak celcom skrg budak temukk2 .. warna tuning .. ok sgt2 :))

nabilah_2908 said...

sy pengguna setia maxis...ms mula2 guna fon mmg guna maxis..

pernh guna nombor lain...tp semua tk kekal...

masih kekal dgn no yg pertama ni juga.. :)

mcm best je hot ticket ni..thnks..semakin yakin tuk guna hot ticket ni.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
AIR OH AIR

FariehanIbrahim [LBC] said...

wahhh! tu diaaa, promoter maxis.
hehe!
simkad maxis ilang ntah kemana, kwn2 xrmai guna maxis. wuwuwuu

mR.sYaH said...

mmg setia dgn maxis prepaid dah lama dah.. mula2 reti guna henset lg.. hehe.. tp prnh guna sekali hot ticket..

::FAIZ FARISH:: said...

nanti i pun nak tukar Maxis la.. hehehehe

AngahSayang2314 said...

angah guna dah 3thn dah celcom tapi tak ada apa2 punnn mcam nak tukar gak..guna lain la yana

lea said...

maxis u-pack lagi murah..hehe

Intan Maizura Ibrahim said...

nak balas la nih
no.909
http://intanmaizura.blogspot.com
jemput22

DuniakuAbstrak said...

ceLcom postpaid tetap di hati

makdara TERdiva said...

MDT baru tau hot tiket tu ape..kesian ai...tsk!

Diana2u said...

nanti aku suh dorg lantik ko jadi duta eh? hihihi :p

BENA said...

ohoooooooooo sbb sis pakai celcom yg biase patut la mahai. cam zra gune celcom UPACK. murahhhhhhhhhhh ! gayut lame2 bes2 ! heee ~ :)

cop ! pe no maxis sis ? zra de maxis jugakkkkkkkkkkkk . heee :)

YanaMIB said...

@bena:: nombor yg sama yang..xde nya nk beli nombor baru...leceh la..hehe~ =)

Lalinkfixa said...

fixa pun ingat nak tukar juga ke maxis tapi sayang sangat pulak kat celcom ni. memang kita kena 'jump' ke telco yang lain kalo nak kembali ke prepaid. tapi kalo utk BB service, kena pakai line baru best sebab unlimited. kalau pakai prepaid, BIS limited :)

http://rafizacute.blogspot.com

diana said...

dah lama bertukar..
dulu pun pakai celcom..
tapi akak tengok celcom sangt kedekut dalam nak bagi sms free atau bonus2 ni..
kalau dapat pun cuma untuk ke no celcom je..
padahal dalam phonebook berapa kerat je yang guna celcom..

Dinda Iva said...

iva dan kanda dah start pakai hot ticket dari raya yang lepas...memang sangat² berbaloi....kalau dulu ada baki xleh bawa kehadapan...jenuhlah nak ngabiskan...skrg dah boleh..lagi best...memang berbaloi-baloi...wiiiii

eyna azmi said...

yes ..pakai maxis berbaloi baloi ...

zuar said...

i loike maxis gak.tp hot tiket jrg guna sebab jrg call..kalau sllu call best la..sllu sms je..hehe

shahjiehan said...

wahhh... curang teruk nihhh!! hahaha...

jgn curang ngan azfar dah la. nohhh

Un Phat Lee said...

gua pun pakai maxis jugak.hehehe

Anis Nasri said...

kite pakai upax.
jimat jugak.
tp smpai umo 25 je lah.
lps 25thn kite nk tuka pkai maxis plak la.
huhuhu

IftiMonstaa said...

awww sweetnya !

minahensem said...

Berape bayar mase convert dr Celcom postpaid ke maxis prepaid?

YanaMIB said...

X ingt la kna byr brape..rsnya xyah byr apa2

Shamira Saiful Nizam said...

Juz na tanya akak , bill celcom tu kite kena sttle an dl ke ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015