Feb 15, 2011

Perkahwinan Orang Kaya


Last weekend ada pameran pengantin kat SACC Convention Centre...tak plan pun nak pergi sana...tapi mak aku suruh cari sample untuk door gift...pilihan mak aku ialah di SINI~  ^_^


Dalam pukul 5-6pm ada fashion show pengantin...dapat la cuci mata jap...weehuuu~




Tutorial pemakaian tudung semasa majlis nikah yang diajar oleh Ika "Radiusite" (berbaju coklat) dan Rina Salleh [pemenang gadis melayu musim ke 3, berbaju hitam].  Chumel chumel dorang ni...sangat jeles oke! Kulit muka ai ni kalau tak guna flash yang banyak dicampur lagi dengan adobe photoshop atau photoscape memang ada iras-iras mak limah woiiiii...kah kah kah~  *pitam!*





Kat belah luar dorang ada letak beberapa buah kereta mewah...biasa kita tengok perarakan pengantin mesti guna kereta mewah je...kalau pengantin naik Persona sekali pun mesti nak deco dengan reben² segala kan...dari jauh orang boleh jerit, "ada pengantin baru la!!"   (-_-")


Baru ku tahu ada syarikat yang menyewakan kereta² mewah untuk bakal² pengantin...huhu~  ingatkan sendirian berhad punya kereta...macam² business sekarang kan...


Nak tahu berapa dorang sewakan kereta² mewah ni??  ofkos la depends pada jenis kereta....kalau kereta antik macam gambar atas ni lebih kurang RM1k....wallaaa~  boleh buat down-payment rumah kut...dem! eh aku kahwin sok naik basikal je...jimat!! lalalalala~  =P


Korang pernah naik kereta antik macam ni?? aku tak pernah merasa naik lagi =_=   ada sesiapa nak sponsor?? v(^^,)"




32 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

naik beskal lagi unik.. lumba ngan Ujang masa hr kawen tu. konpom masuk buletin Utama.. kekekeke

niesz said...

giler mantap keta tu kak..cantik giler..niesz ade cadang nk g tgk kt sacc mall..tp ade hal lain plak..ehe..

jom bc cni:sabtu+ahad+isnin

y u y u Z u l a i k h a said...

kak yana.. kawen nanti jemput yuyu!!

Cik Eka said...

kak yana..eka penah makan n dapat gift kek yang kak yana letak link tu..memang sedap dan berbaloi la..cntik...smpi skang simpan lg kotak dia

Ujang9897 said...

bestnya kak yana...kak yana kawin nanti hantar kad ok..

hensem la dek encem kak yana...

kirim salam dkt dia ok kak yana

qyqa said...

nek keta kuda kak tau..
heheheheh

Cik Eka said...

ujang...awak kenal ke dak seblah yana tu???
nsem yer??? hahahahaha....
masuk bakul erk

diana said...

akak kawen dulu tak de perarakan 2 ni..
bersanding pun tak..
hehhe..

YanaMIB said...

@dak encem:: mmg nk kena bunoh nyah sesat nih..ish~ =_=

Lya Colours said...

weh yana ko buat la macam stail dulu2
yang naik vespa pastu kat vespa tuh ikat tin2 kosong
waahhh gila old skool but nice what. sekali seumur hidup je kot kawen

Mr feckry said...

fuh..kesederhanaan itu lebih di tuntut

Melati said...

alaaaa hari tu i pegi tak sempat nak tengok u,. ika radiusite pun ada =)) ala...

Nadia Mashuri said...

wah.. best nya..
jangan lupa jemput ya..

lionteen said...

hehe. giler mahal smpy 1k. x yah mmbzr. kite naik beskal je yek. lg romantik. hehe

HonEyBuNNy said...

nak naik juga kereta antik..berangan2...ehheh

LittleSunshine said...

liza nk naik gajah..sponsor by perhilitan..hahaahhaha

E.d.Y said...

mintak la en ujang kasi untuk hantaran kawen nnt.haha

Amira Naddia said...

bestnye kawen...ooo..nk kawen juge!

nek beskal juge macho. dgn lonceng yg nyaring..org ramai da dapat trace mana pengantin dr jauh lg

JULYA said...

nnt julya buat bisnes sewa beskal tuk org kawen
yana jd la org 1st yg sewa k
hehe
konvoi ng persona pon ok what

Anati Soki said...

alahai yana..suka sgt buat entry pasal kawin yg best2 tau.. aduhaaaai.. nih yang buat anati soki lagi gatal nk kawin nih...

MIZZ SUE said...

su pun pergi sane ari sabtu..yana pi ari pe

~ yus ~ said...

mmg cantik kete tu.

majlis kahwin biarlah bersederhana, yg penting perjalanan rumahtangga kita tu nanti, perlu sentiasa bahagia dan gembira.

Trafalgar D' Law said...

jangan risau.. nanti aku tanye najib razak.. dia boleh sponsor ke tak.. haha

-trafalgar d law-

YanaMIB said...

@julya:: oh no NO NO no..ai x suka konvoi² persona dan clubnya..tidak dibenarkan konvoi² kt kenduri ai nnt...hahaha~ ^_^

YanaMIB said...

@mizz su:: yana pi hari ahad su..hehe =)

Isteri Yang Comel said...

cik yana klu sok kawin besanding nek keta antik tu pun cun gak tu... wat permintaan kat ujang nu.. hihihihi

nabilah_2908 said...

eh...naik basikal pun ok gak..ala2 klasik gitu..tp jenuh la En Ujang nk mengayuh...time tu Yana duduk dgn sopan santunya,,,,eh..terberangan la pulak... ;P

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW : SILENT READER

ieda said...

hhahhah derang nie kalau x make up memang pitam kita tgk .. kecuali kajol ekekekke

atie said...

menda ni weekend lepas ek yana?

YanaMIB said...

@atie:: yup weekend lepas..ai pi hari ahad~ =)

d_tieah said...

Wah, bukan main lagik si ujang tu posing ek..
Nape ko tak gambo kat depan yana?
Kasi c ujang tu blkg2????????
Hahahaha..
Owh, baru ku tahu ade keta pengantin sewa rupanya..
So, skrg sape2 yg kawen guna kete2 besar bolehlah aku ckp dlm hati, sewalah tu,.
Hahahaha..
Nampak sgt kejelesan diri aku kan?


Entry Terbaru : Ketahui Gred Untuk Url Blog Anda

YanaMIB said...

@d_tieah:: dia nk interprem lebey..hahaha~ aku pn br tau ada kereta sewa cemni ms gi karnival tu =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015