Feb 11, 2011

Tazkirah Hari Ini (Part 6)




Tidak diperbolehkan iri hati kecuali dalam dua hal iaitu::

1) seorang yang diberi kemampuan oleh Allah untuk membaca dan memahami al-Quran kemudian mengamalkannya baik pada waktu malam atau pun siang dan

2) seseorang yang dikurniai harta oleh Allah kemudian ia menafkahkannya di dalam kebaikan baik pada waktu malam mahupun siang." (Bukhari Muslim)



Jadi elakkan diri kita dari iri hati atau orang minang cakap jeles/cemburu...ngerti?? setakat jeles sebab blog orang lain lebih femes dari kau siap buat entry kondem kondem tak pun tweet tweet soh boikot eh tak payah layan lah orang macam tu ye...buang karen jek...kui kui kui~  v(^_^)


















p/s::  Aku kerja half day hari ni...pukul 2.45pm ada appointment untuk HIV test...pfftt...minta cepat lah settle ujian tuh...malas nak duduk dalam klinik lama²  =_=    pukul 10am kang ada meeting kat Ekovest, Gombak...so aku tak dapat nak blogwalking sangat k...ni pun entry autopublish je...ampun ye... v(^^,)


14 comments:

Dinda Iva said...

gombak..kita kat selayang je..kerjalah...hehehehe....ujian HIV..wahhh...kadang-kadang tengok keadaan kalau ramai yg buat appointment lama sikitlah tunggu...masa iva dulu lama gaklah tunggu..tapi nasib kanda penyabar masa tu..hehehe...kan tak baik dengki² ni...ape dapat..??kejian adalah...huhuhu...

lalink7 said...

byk keje ek rini? begini la lumrah wanita bekerja ke sana ke sini tanpa henti..hehehehe

smeoga semuanya berjln dgn lancar ye Yanaaa

aura keyboard said...

Kita buang jauh-jauh sifat iri kita!

atie said...

bz ye arini~semoga segala urusan berjalan lancar ye~

Ogy said...

pengalaman mama..testnya sekejap je...tp sbb buat kat klinik kerajaan...jadi lama..huhuh...tp pi sebelah ptg ok kot..tak ramai sgt org...


tak suka juga dgn sikap org yg dengki2 jeles tak tentu pasal nih...hampeh

Cikziee said...

Orang yang iri hati mane mane je ade..
Zie ade sorang kawan yang kuat sgt iri hati dengan zie.
Tapi yang tak faham tue ntah apa yang die nak iri hati pon tak tahu nak kate bagus sangat dari die pon tak ade lah plak..Kadang tue adelah..hehe.

BRO_MONDAY said...

miss yana MIB : gud lah..ai laik dis entry...pedoman untuk sume...('',) wah~ HIV TEST... best ni...nak kawen dah kata kan....

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "1st-GiVeaWaY ConTesT From PembaWa WacaNa"
2. New Entry "* Karnival WOW Putrajaya *"
3.New Entry "* Fes Taim ai menam GA!!! *"

Azhar85 said...

Salah satu tujuan blog untuk membincangkan ttg kehidupan dan isi kandungannya...bukan untuk berbicara ttg populariti..just my 0.1 cent..

P/S: ada pepatah mengatakan.."Nak populariti, masuk melodi" ..sekian..

BENA said...

zra xsempat nk iri2 hati dekat blog org . sbb skg rase cam bukan blogger tegar dah . x macam dulu. heeeee :)


bagus2 sis skg dah tegar abes ! heee ;)



cop ! kalo nk kawen. kne wat test HIV tu ek sis ? heee :)

Ujang9897 said...

bgus gak tunang aku nie..hihi

Adzriel AB said...

ujang dah pegi test ke?

nabilah_2908 said...

rajin sungguh kan...dok kondem2 org..haih...ni bukan iri hati lagi dah..dh masuk part busuk hati.. :)

take care Yana...thnks utk tazkirah ini.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
TERAPI MINDA

YanaMIB said...

@bena:: ye syg..hiv test ni WAJIBulghunnah! xde result hiv test kim salam je lah kat tok kadi tuh..ngee~ =P



@Adzriel AB :: kitorang pi sekali kak...senang~ ^_^

Anati Soki said...

heheh.. kesimpulannya... nk cemburu ada tempatnya.. kan? ahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015