Feb 1, 2011

Taiping 2011


yeayy akhirnya settle sudah upload gambar kat facebook Mcd, maka dapat la aku copy dan buat entry baru!! bahaha...gambar atas ni masa percubaan pertama guna dslr Nikon d90 kepunyaan abang Mcd...huhu...berat oke! kena guna dua belah tangan untuk pegang! =_=


oke tujuan asal pergi Taiping sebenarnya untuk attend kenduri kahwin abang Dayah...tapi dah alang² pi sana dengan kawan² sume mesti nak jalan² sekali kan...tak muda la kalau tak berjalan...lalalalalala~  v(^_^)



:: gambar kat lokasi kenduri tak banyak dan tak best pun..lalalalala aku tunjuk door gift je la yeh... ::



::  taraaaaa...ni dia pengantin perempuan...lawa kan mekap tu...kalau berminat sila hubungi nombor yang tertera dalam gambar door gift kat atas nih~  *aku promote pakej adik kau ni Dayah!! huhu~* (^^,) ::




 :: Kitorang stay kat Hotel Seri Malaysia...dekat je dengan penjara Taiping tu ::




:: takde la teruja sangat dengan bilik kat Seri Malaysia...cuma teruja nak bergambar dengan dslr je...kah kah kah~  =P ::




:: round² kat Taman Tasik yang cantik dan romantik...dak encem tak ikut pun...so aku jadi lone ranger amek gambar sendiri...sob sob~   T__T  ::




:: Makan malam di restoren mee udang yang femes...well kalau pi Taiping memang kemestian lah singgah kat restoren ni...aku dah full gilerr malam tu...so aku tak makan...curik sikit je dari membe² aku...hihi~  ::




:: mintak halal gambar ni dayah!!! larriiiikkkkkkkkkkkkkkkk~   v(^_^)  ::






:: Hari Ahad, last day of our holiday *ecece* weols terjah Bukit Larut...teruja nyah!! sebab tak pernah naik...tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~    ::




:: tiket habis nyah!!  adeh la...punah harapan...isk isk~ T___T    dorang bukak kaunter tiket dari pukul 7 AM - 3 PM....tapi sehari dorang cuma jual 150 tiket sahaja!! grrr~   salah kitorang jugak la...dah tengah hari baru terkedek² nak panjat bukit....kitorang takmo jalan kaki...penat weiiii!! nak naik jeep...sebab tu kena beli tiket...tsk~  >_<   serius tak ikhlas langsung posing...kuciwa!! huwaaaa~  ::





 :: Makanya Dayah pun bawak la kami kami ni pergi tempat lain...nasib lah Taiping ni banyak jugak tempat² yang best untuk cuci² mata, jalan² makan angin, posing²...ngee~   1st stop is memorial park...err macam tugu peringatan lah buat para-para pejuang negara ::



 :: ta vuleh vlah gambar ni O_o'  ::




 :: 2nd stop cuci mata kat Burmese Pool...tempat ni pun kira femes la kat Taiping...is a must visit place!! ecewah~  (^^,)  ::




 :: tak mandi pun...cuci² mata je....tetttttttttttt~  ::




:: last stop, Taman Tasik....posing lah kami ala ala nak buat video klip lagu macam kumpulan feminin atau wonderpets! eh! bukan bukan...wondergirls! *pitam!*  v(^^,)"  ::




susah payah posing...cerewet si Dayah ni amek gambar...kehkehkeh~ =P




Kitorang tak pi pun zoo ke, muzium ke, sebab tak sempat! nak kejar masa...hari Isnin kan kena kerja...huhu..next time lah ajak dak encem lak round² bandar Taiping...oke derrr?? ^_^






notakakitangan:: hari ni kerja half day...yeayy!
 tapi esok kerja full day...dem! 
=_=


24 comments:

FariehanIbrahim [LBC] said...

wahhh, smbil menyelam, minum air nescafe,
best2! jln2 cri psl. xD

nabilah_2908 said...

penh tgk dlm tv tntg taman tasik tu..cantik tempatnya.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HARI MENTERNAK LEMAK-PART 2

Nadia Mashuri said...

best nya..

atie said...

ewah..indah sungguh anda berjalan-jalan..sangat cemburu~

d_tieah said...

Serius cantik Taiping..
Yang part gambo2 kat luo tu lah..
Ade pokok2 segala..
Ngee.. :)
Dak encem ko bukan ke skrg ke'bz'an update entry pasal heliza..
Huahuahua..

ANATI SOKI said...

ngeeee... bestnya.. nk jeles boleh? hehehehe

Hanis Azla said...

ala rindunya nak balik taiping.. kampung akak tu yana..

meo said...

rindu kat taiping

diana said...

akak pun suka jalan2 kat taiping..
yang bestnye taiping ni jalan2 siang tak panas..
kan??

diana said...

akak pun suka jalan2 kat taiping..
yang bestnye taiping ni jalan2 siang tak panas..
kan??

BENA said...

suke tengok gamba sis yang last tu ha yg de love. love tgn sis menjadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !! nak jugakkkk ! HAHAHA :) mesti semua gamba ni gune dlsr kan kan ? cantek2!! :)

kekunang said...

tiap kali aku nk pegi kedai mee udang tu mesti tutup...pnah bukak skali je time aku lalu situ..tapi time tuh emergency nak kna gi hospital...so kesimpulannya aku sgt mengidam mahu makan mee udang zetty...T_T

lovelyfana said...

cantek gmba.. :)

nub said...

nangeh ujang kena tinggai..wahaha

Sham said...

teringin nak pegi zoo malam kat taiping tu...ada lagi ke ek...?

HonEyBuNNy said...

best la...cntik la pengantin.tunggu cik yana lak....')

Trafalgar D Law said...

lawa la tempat kat bukit larut..
ade time rase nak gie sane la

-trafalgar d law-

sissyira said...

salam malam rabu =)

beshnya jalan-jalan, bila nak p holiday ni.huhu..

mee udang tu mesti sedap kan, rugi p utara tak pekena mee udang ..heheh

Rara Farah said...

keh..keh..keh..sempat lagik snap gamabr curik...member tu tengah syok layan mee udang..hahaha

Un Phat Lee said...

kesian dak hensem kene tingal.haha

MIZZ SUE said...

amboi sernoknye dia berjalan..bilelah kite nak jalan jejauh bersama?huhuuu

ieda said...

ecehhh sakan bergambar adik akak nie .. ekekke akak punnn x pernah sampai taiping nie dikk .. dulu duduk perak masa kecik2 .. kalau pergi mana nak ingat huhuh
cantik kan boleh tahan banyak tempat menarik nie :))

░♥si lampu neon♥░ said...

beg baju tudung ko semua sedondon..amboii melampau ko ni! hahahah

Dia.Honey said...

ngape tak pegi kedai mee udang mak jah?? situ sedap lagikott kat zetty ni mcm over pedas skit....

kat lake ngape tak amik gambar panjat pokok? kekekekkeke...

anyway...slamat dtg ke tepen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015