Feb 17, 2011

Kenapa Perlu ada Meeting??



Saja suka-suka...bila rasa bosan buat kerja, kita pergi la meeting...boleh claim duit mileage...banyak untung wooo~  kehkehkeh~


hehh kalau bukan sebab TERpaksa takde maknanya aku nak attend segala meeting tau! setiap minggu pulak tu....DUKE highway tu nak tambah jalan lagi....aku ni mana ada background highway...tapi kena belajar la jugak...kerja punya pasal~  T___T





oke kita kena berfikiran positif...ada kelebihan sebenarnya attend meeting ni *ecece ayat sedapkan hati* ^_^::




1) dapat jumpa orang baru...ragam baru...

- seronok bila dapat jumpa toke toke syarikat gergasi ni...owner DUKE highway dan Danga Bay ialah orang yang sama...setiap kali meeting aku akan bawa balik sebotol air mineral cap Danga Bay...

 kau ado??


it's an honored to meet him! dapat la amek aura kut kut badi kejayaan dan kekayaan beliau kena tempias kat aku...sikit pun jadi la...pfftttt~ 



2)  Developed self-confidence

- aku suka tengok orang² dalam meeting bercakap...yakin dan lancar...jelas, terang dan nyata...setiap orang lantang menyuarakan pendapat masing²...say no to g.a.g.a.p! tapi jangan lancang, nanti kena pelempang! @_@   aku ni selalu duduk belakang bos je...hekhek~   pemalu sangat²...isk isk...kena buang sikap malu tak bertempat tu...baru boleh maju ke depannnnnnnnnnnnn...yeayyy~ \(^_^)/



3) dapat bertukar² idea dan pandangan...

-  lain orang lain pandangan...masa meeting ada lah sesi brainstorming walaupun aku tak pernah menyumbang sebarang idea atau pendapat selama pergi meeting...kah kah kah~  tadah je telinga dengar apa yang orang lain sampaikan =P



4)  belajar benda baru...

- walaupun aku takde background highway, tapi dari meeting lah aku belajar setiap langkah dari A sampai Z macam mana diorang membina sebuah lebuhraya...ermm kalau aku tak bagitahu yang toke DUKE highway dan Danga Bay ialah orang yang sama, korang tau ke?? tak kannnnnnn~  =P




oke tu je yang dapat aku fikir sekarang...motif entry??


Saja nak bagitahu yang aku ada meeting pagi ni...buat entry autopublish je...Saya akan bersiaran secara langsung setelah kembali ke pangkuan meja di opis tercinta...daaaaa~  v(^_^)


21 comments:

Lya Colours said...

hurgh aku hari ni kol 11 ada meeting dgn semua consultant yg involve dgn project baru ktrg. menyampahhhhh. tak suka meeting sbb nanti nak menguap susah. malu la org nampak. haha

Melati said...

I tak suka gi meeting kat opis ni meeting suka meleret2 tah apa,. ggrrr geram.

gi dating nak. heheee

Cikziee said...

Nasibla skrg Ofis da jarang meeting..huhu

Cikziee said...

Nasibla skrg Ofis da jarang meeting..huhu

lalink7 said...

sana miting sini miting..hehehe..ai xde miting pulak bulan niee..haihh..tp tgh menunggu miting yang penting...takuttnyeeeeeeeeee....


gud luck ye Yana!

Isteri Yang Comel said...

tak suker gi meeting klu bab makan free pas makan yang tu IEB suker sangat cik yana.. hihihihi

~ yus ~ said...

lepas meeting biasa ada makan-makan kan. Itu yg bestnya..hehe

FariehanIbrahim [LBC] said...

meeting sbb leyh claim balik tu yg besh! haha! XD

atie said...

meeting mmg bosan..selalu ye..atie akan tgk je org yg selalu beria ckp dlm meeting..nnt pas meeting..apa pun dia tak wat..haha..pelik org mcm tu~

MIZZ SUE said...

bile meeting ade makan tu je yg best..haha

mR.sYaH said...

bukan time meeting ada makanan free ke?? keh3.. belajar highway mmg best..

AMMAR YASIR said...

meeting dapat menemui kata sepakat

nabilah_2908 said...

kalau meeting kt sini agak boring..lagi2 kalau ada share holder join sama...selalu lari dari topik..huhu... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HANTU TETEK

Ogy said...

huaaa mama tak ske masuk meeting...sbb kalo masuk meeting je otomatik bos meati suh mama catat minit....nk menaip minit tu paling bercinta...makan berhari2...ahaksss

YanaMIB said...

meeting yg ada makan² ni biasanya org gomen je ye..kalau syarikat² swasta sgt jarang lah nk prepare makanan segala..biasa bagi air je...hehe ^_^

shah-kayrul said...

klu esok nak kena attend meeting, confirm la malam tue dah start nak demam bagai....darah gemuruh tul la

Riana Qistina said...

biasanya aku lak suka pggl orang dtg meeting...tujuan yg pertama skali adalah untuk memastikan setiap orang yg terlibat meletak perhatian sepenuhnya pada objektif. hehh

Mr feckry said...

gua suke meeting

skandaLdariLangit said...

tetap tak suka meeting =="

diana said...

dah lama tak terlibat dengan meting2 ni..
hheheh

padlie said...

meeting gomen pun xde makanan skrg.. air pun xde.. kecuali yg chair tu pengarah ke atas..

meeting plg x best bila meeting kul 3.30 ptg ke bawah.. balik umah untuk tido lah jawabnye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015