Feb 7, 2011

Xie Xie Ni Mr. Senior!!


yeahooo~ senior staff bagi souvenir + ang pau!!!  \(^_^)/


Chocolate dates tu beliau beli kat Dubai...memang before CNY dia pi Dubai...atas urusan kerja...hihi...suka! suka!


Limau dan ang pau beliau bagi sempena CNY lah kan...orang lain semua dapat before CNY tapi aku dapat ang pau after CNY...ah tak kisah la nyah...janji dapat jugak...weehuuu~


Perasan tak ada 2 ang pau?? bukan dari 2 orang staff...sorang je yang bagi...senior aku ni explain, kalau orang cina yang baru berkahwin, tahun pertama tu dorang kena bagi 2 ang pau kat orang...tapi kalau tahun kedua dan seterusnya, dah bukan newlyweds dia cuma perlu bagi satu ang pau je....aaaa faham takkk??? so korang jangan la pelik bila tengok ada orang bagi 2 ang pau, ada yang bagi 1...ada sebab ye...tu adat dorang lah....^_^


Lagi satu adat orang cina, yang dah berkahwin wajib bagi ang pau...dan cuma yang bujang layak terima ang pau...tiba² macam takmo kawen..nanti tak dapat ang pau...kehkehkeh~  v(^_^)


Sila jangan tanya berapa RM dia bagi...aku tak bukak pun lagi...segan wuiii~   hihihi~  tunggu la time lunch nanti aku wusha la ada berapa helai duit kat dalam tu...boleh guna untuk beli lunch hari ni ke...lalalalala~  (^^,)"


Bos korang ada bagi apa² tak?? hikss~  ^_^





















p/s::  Jap lagi aku nak story topik hangat dan sensasi...entry geram bakal menyusul...auwww~  =P


17 comments:

My Little Diary said...

salam,

wow!!!! best nyaaaa

y u y u Z u l a i k h a said...

MANA ENTRY PASAL BAJU KAWEN NI!! TAK SABAR NAK TENGOK LA AKAKK! TAROK BAJU KAWEN SI NYAH UJANG JUGAK YE ^^

bantalbucuk said...

wah..bestnyeee...akak..pe kate satu ang paw lagi tu bg kat kita..hehe ;D

Lya Colours said...

kita pon dpt angpau ari niiiiii

atie said...

aritu mintak kt atie angpau..skang yana dpt..nak skit..hihihi

efa said...

bestnya dpt ang pau...bos sya melayu T_T tarak ang pau la..bestnya dpt 2 sekali ang pau :)yea betul cik yuyu ngh tunggu entry pasal bju kawin hehhe taw dri blog ujang hehehe

YanaMIB said...

@yuyuzulaikha + efa::

hahaha tak terpk pun nak update psl baju..jgn caya dgn nyah ujang! eh pehal aku pggl dia nyah! dem! v(^^,)"

FariehanIbrahim [LBC] said...

wahhh! besh nyeh dpt angpau, 2lgi kottt. bak sini 1! XD

d_tieah said...

Nanti ko dah kawen tak dapat angpau lagi..
Hahaha..
Brapa dapat?

YanaMIB said...

@d_tieah:: aku baru wusha!! setiap sampul ada 5 keping duit seringgit..hah! kira kira! kehkehkeh~ =P

Ujang9897 said...

gua tak dpt apa2

MIZZ SUE said...

semua melayu kt cni...weeee

Along Tapa said...

aku harap jek ada lecturer nak bagi...tapi cam mimpi jek la..hihi..

Gorengbaek - Cinta itu....

Hangit Habis dah - Ke mana aje baran ko tu boleh pegi...

nabilah_2908 said...

hrumm..apa yg sy tau..biasanya...jumpah angpau dalam no genap..org cina suka no 8..huhu..

cek la..mana tau dpt 80 hinggit..hehehe.. ;)

boss sy melayu..xde nye la nk bagi angpau segala.. :)

BENA said...

alaaaaaaaaaaaa zra xdpt pon ang pau . cine tujuh-sebelas KEDE betul. wakakakakaka :)

liyana said...

boss kita melayu lorr.. ade 2 ketul je cine.. whoaa! tp xdpt ang pau pun.. :(

Anati Soki said...

weyh!! dpt angpau kot!! best!!!
anat dpt limau ja.. T___T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015