Feb 8, 2011

Lelaki Yang Berlagak Bagus Adalah Sangat Mental I Tell You!!

Pagi² buta ni kena buat cerita gempak...baru hilang mengantuk...kehkehkeh~  suci sungguh niat aku nih...pffttttt~   =P


Kelmarin kan (hari Ahad), aku pi Jalan TAR dengan dak encem kan...macam biasa lah kitorang park kereta kat Mid Valley...then naik KTM je turun kat Bank Negara...kununnya menyahut seruan kerajaan yang menggalakkan rakyat menggunakan public transport yang macam haram jadah tu kannnn...grrr~



Tunggu train sampai je dah 30 minit...dengan keadaan dalam train yang penuh macam sardin...hei nasib baik ada koc wanita...very very safe I tell you! kalau kamu kamu sayang dengan awek, bini, tunang kamu, suruh je dorang naik koc wanita tuh...alah terpisah sekejap je...takkan mati derr dalam train tu...contohi dak encem!! *kalau aku tak merayu nak naik koc wanita, takde maknanya dia nak berpisah dengan ai...lalalala~*  =P



~kredit gambar di sini~


Aku rasa kewujudan koc wanita ni dah lama...sepatutnya semua orang dah aware pasal ni...tapi apesal hah ada lagi pondan-pondan dan nyah nyah yang tak faham bahasa?? nak kata buta, laju je kau berjalan...nak kata rabun, hoi sikit punya besar signage kaler pink...nak kata keturunan "katak bawah tempurung", besar mana lah sangat tempurung kau sampai berita macam ni pun kau ketinggalan??!! aku ni yang setahun sekali naik KTM pun tahu kewujudan koc wanita oke!! grrr~



~kredit gambar di sini~


On the way nak balik tu kan, masa berhenti kat stesen KL Sentral, ada la beberapa guard/polis yang jaga duk halau² dengan garangnya nyah-nyah yang sesat masuk koc wanita...kalau bangla ke, foreigner ke memang tak faham bahasa oke lagi...ni orang melayu pun tak faham bahasa melayu ke??! budus!


Aku boleh terima lelaki naik koc wanita kalau time tu bukan peak hour...train memang kosong...tapi kalau semua gerabak pun penuh, kau nak jugak bersesak² dalam koc wanita tu apehal??? kau kata kau bayar duit tiket...habis kitorang ni tak bayar ke??? setiap train ada dalam 6-7 gerabak...cuma 2 gerabak digunakan untuk koc wanita...apa ramai sangat ke kaum adam ni naik ktm?? sengal!!   =__=


Ada la sorang nyah ni kan, *aku saja bahasakan mamat tu nyah sebab otak dia letak kat lutut! kah kah kah~*  Bila dah kena sound dengan polis, tetiba dia nak melantun...bajet samseng la kut~ *haktuih!*





Sambil bangun dengan gaya pondan yang tough lah kununnya nak gaduh dengan pak polis...pehtu buat muka mintak pelempang....dah la tak hensem!! muka macam tembok pecah!! bila buat muka poyo macam good good tu lagi rasa nak baling kasut je  *masalahnya kau berani ke nak gaduh dengan dia?* KAH KAH KAH~ hoi malang sungguh siapa yang jadi awek nyah tuh...! buat malu orang melayu je....! nasib baik pak polis tu professional...tak kose dia nak melayan nyah yang tak cukup akal tuh~


Menurut firasatku, si nyah tu dah malu kena sound di khalayak gadis² ayu lagi inesen! HAH! gheti pon kau malu!!! abes yang kau gatal pi masuk koc wanita tanpa rasa bersalah tu apehal derrrr!! ish ish ish~  polis tu cuma menjalankan tugas oke!


Aku ghase pak polis tu tak berniat nak kurang ajar ke hape...kau bayangkan lah kalau pak pak polis tu cakap macam pondan, berperibahasa segala takde orang nak dengar cakap dorang...ada sebab la dorang berkasar macam tu!!



~gambar sekadar hiasan~


Tu lah masalah manusia yang lembab! kecik² malas belajar, bodoh, dah besar menyusahkan orang...pehtu bila kena sound dengan pak polis gheti pulak kau melantun...marah pak polis tak gheti cakap elok²??! wtfish! they're just doing their job la woiii~ 


Pak polis tu kira wakil kepada gadis² inesen dalam train yang tak mampu nak bersuara bila nampak nyah takde otak...FAHAM?!! Respect la sikit! cuba bayangkan kau jadi pak polis...kau pun mesti bengang kan tengok nyah nyah yang takde otak nih...grrr~


Sekian! the end!





oke sekarang sesi bermeditasi untuk membuang
perasaan geram di dalam hati...
aummmmmm~ 


=P


27 comments:

azzey said...

fitrah manusia..susah sgt nak ikut peraturan...

❤ C!K MAZ's❤ said...

macam2 ragam manusia ni kan...

liyana said...

yana! kita pun geram bace nih, tiap2 kali balik kg mesti akan alami situasi mcm gini. hoho
mesti pak polis akan tanye then ckp kuat2 kt nyah2 sesat "are yu ladies sir?" haha padan muke, saiko balik :D

Mr feckry said...

ni jenis degil nak mampus

atie said...

mmg mcm tu la pun..tak kisah pun koc tu utk wanita sahaja..kadang2, sbb koc wanita tak ramai, dieorg masuk..wlpun hanya duk kt pintu..sbb tak nak berhimpit kt koc lain..

dodonut said...

dulu ada la yg rajin tegur tp skang dh malas kot yelah tak kan la tak phm lg..aku rasa saja je nyah tu nk cuci mata tgk aweks2..hhahaah

POSH76 said...

Mungkin NYAH tu terasa yang dirinya wanita tulen hehe

CinderLaLa said...

dorg nyah tu krisis identiti kot...rasa2 dorg awek hot gak nak join koc wanita.. Haishhh..

MIZZ SUE said...

mcm2..xsuke naik ktm..selalu sesak..naik lrt star okey sikit.

My Little Diary said...

salam,

kekeke... mcm2 perangai manusia...

Lya Colours said...

dorang yg naik koc wanita tapi bukan wanita ni, kene cek betol2 dlm seluar tuh. agak2 x paham gak, kasi potongggggg

BRO_MONDAY said...

salam yana ('',) samat bekenalan!!! walopun ai dah slalo sangat lepak kat blog tunang yu si ujangslalubonarbuekentrytajukgilo² tu ha...
adehhh~ bagi ai lah kan, mei bi si "nyah²" yam yu maksudkan dalam ini cerita yam lepak masok koc ledis, tu sebenarnye doram nak carik makan, nak carik jodoh...tapi tu pada firasat ai lah...ai bukan nak bekap si nyah² ni ok, yu don lah salah paham...ai pun benci yam amat ngan kes² camni...member ai pun penah wat entry kes panas ni...('',)

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "# Y.E.S dapat PC baru !!! #"

Iela Fazielah said...

mmg xtau malu itu org.. bengong!

nub said...

memang taktaw malu oo.pukoi sama dia!!

Ogy said...

derang2 yg naik koc wanita ni mmg tak reti membaca kot...

bantalbucuk said...

huhu..betul tu..geram je nengok diorang ni yang tak paham2 lagi..aritu kita naik memang tengah sesak macam sardin..pastu boleh pulak terselit india..konon2 alasan dia temankan isteri ngan anak dia, dia boleh masuk la..dengan bau ketiaknye lagi..adeehhh..pengsan..!! huhu

Ujang9897 said...

terbaik entri nie

BRO_MONDAY said...

ujang : yu komen puji lain macam je ni....ada sesuatu ke??? ni mesti nak soh yana belikan mek di masa bulan puasa tahun ni kan??? adehhh!!!
tapi siyesli jujur kata, ai pun setuju ngan entry ni...ai sokom sangat²...koh koh koh

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "1st GA from Dmanja Penawar"
2. New Entry "# Y.E.S dapat PC baru !!! #"

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

lama tak naik train....
lama tak tgk nyah depan mata

heheheh

(^^,)✿

mR.sYaH said...

benda yg dilaranglh, spesis2 ni suka buat.. terbaik entri ni!

Lydia Amanda said...

da muak da nak geram ngan bangsa 'nyah' dlm koc perempuan.. baru je tadi naik tren.. dorang kene sound dgn penumpang perempuan pon dorang leh ketawakan balik pompuan tu.. pastu buat muke xmalu stay jer..masalah nyer dahla koc perempuan.. pastu yg duduk semuanya 'nyah'.. yg perempuan berdiri... mcm bangang...

YanaMIB said...

@iza:: yg tu lg kuang ajar boleh plak gelakkn balik..mesti dia dgn kwn² dia..cuba klu sorg² mesti x brani dia nk gelak..sengal je..grr~ *emo lagik* =_=

Finaz Jaafar said...

HUH,MMG SLALU JMPE GOLONGAN CEMNIH,,SBB DORG LA BRTMBH PNUH KOC WANITA..DAMN!

nabilah_2908 said...

apa la yg ada dlm kepala nyah tu kan..smpai dia tergamak nk juga masuk dalam coach wanita..

pada la muka...padahnya malu sendiri...huhu

jom ke APA KATA HATI pulak,
WHERE RAINBOWS END

lovelyfana said...

ergghh.. tau xpe.. sibuk tahap gaban la nk ikut nek koc wanita..

saket mata aku wooo..

diana said...

nyah memang tak de otak pun..
heheh

lalink7 said...

semenjak dua menjak nie dah kurang guna komuter lagi..sebab kes2 macam nie la..satu hal lg sebab kelewatan dan ketepuan orang dalam trainn..tensionn sangat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015