Feb 23, 2011

Surat Untuk Bos...grrrr~



TAJUK: MEMOHON KENAIKAN GAJI

Ke hadapan Mr. V yang diingati,

merujuk kepada perkara di atas, saya YanaMIB ingin memohon kenaikan gaji bersempena ulangtahun saya bekerja di syarikat ini selama setahun.


2. Gaji asal saya adalah sebanyak RM**** pada ketika ini. Saya ingin memohon jasa baik tuan menaikkan gaji saya memandangkan saya merasakan di atas kelulusan saya dan semangat kerja yang tinggi, saya layak untuk menerima gaji yang lebih banyak bermula bulan hadapan.

3. Diharap tuan dapat meluluskan permohonan saya. segala jasa baik tuan amat saya hargai.

Sekian, terima kasih.

Yang merayu,
YanaMIB




Masalahnya sekarang.......


macam mana aku nak deliver surat ni ke bos???


grrrr~  nak pass macam tu je ke...mesti kena ada mukadimah apa² sebelum bagi surat kan?? tapi nak cakap apa?? isk

"Mr A, ai ada something nak request...ai hope yu can understand and pertimbangkan apa yang ai cakap nanti k..."


macam tu ke??

mesti kena tunggu mood bos oke dulu kan....?? atau

terjah je bilik bos, tutup pintu, then terus bagi surat...

then suruh dia baca depan kita ke macam mana??
 

adoyaiii~   =__='


Korang ada apa-apa nasihat untuk aku tak?? plissss help me!!





p/s:: Thanks Yam tolong karang surat untuk aku (^^,)

30 comments:

LittleSunshine said...

appraisal??bukan ke selalu naik gaji tgk kita punya appraisal..hehehhe..tp lau nk try bg surat no hal..buat muka sedih dulu..=)

apezs shah said...

salam

kehadpan YanaMIB gaji anda akan dinaikkan selepas anda mendapat projek 1juta hahaha tetiba..

sekian terima kasih..:p

lalink7 said...

ololololooo..cian nye diee...
memule tarik nafas dulu...

bagi surat nie masa lepas die kenyang dan baru masuk ofis sbb masa tue xberapa busy sangat..

ok dah ayat Yana kat atas tue..cakap jer..jgn gentar..cakap dengan penuh keyakinan dan bagi surat dengan senyuman yg pling menawan..

InsyaAllah sejuk la hati Mr V tue..

hehehe..

Pakar runding xxbetauliah anda untuk hari ini..

husnalalink~ hahaha

Lya Colours said...

hurm, kalau aku, mesti la tunggu mood dia baik dulu, and pergi la ckp dgn dia
mungkin dia faham nnt

Mr feckry said...

bos lu baca tak?

Isteri Yang Comel said...

cik yana, cuber letak bawah pintu bos.. cam surat layang ler.. hihihihi

MIZZ SUE said...

AYOOO..KETAQ LUTUT KLU CAM NI

specky gurlz said...

kak yana.

1.tengok dulu mood bos cemmana

2.bodek2 sikit haha

3.pass surat tu kat boss

manalah taw an dpt nek gaji =.=

CinoiLavigne said...

Senyum molek je.
Pastu, bagi surat tu. Then buat bodoh je, terpulang la dia. Doa je.

anyway i tagged u contest

Cikziee said...

Kita pon nak bg surat jgk kt bos tpi bukan mintak up gaji tp resign..hehe

Kak yana tggu mood bos baik bru bg surat tue..mula borak2 gurau2 n selitkan hal gaji tue lpas tue brulah bg die surat tue..So tak la die de kejutan bila bce surat tue sbb kak yana dah bg mukadimah mse borak dgn die hal tue..

(asal byk tue je dr td..haha) T__T

HaNa HoNeY said...

haha
lari2 masok opis bos
then bagi surat
then cabot lari
takot bos mengamok pas bace surat tuh
haha
^_^

Anati Soki said...

mintak naik gaji?? hehehe.. kalau anat. mcm scary ja nk buat.. hehehehe.. tak brani nk bg pendpaat.. wakakka

THE LEKAT LEKIT STORY said...

terjah jgn x terjah.. kekeke

HonEyBuNNy said...

he2...tgk ja mood bos ok..terus bagi...komfom dia luluskan..ehheh

efa said...

tudia efa pon taktaw cmna pernah gak nk buat surat or ckp kt bos tp tak mampu lg huahua

aliesha kirana said...

bg la kat bos masa mood die ok..hehehehe. xpun slow talk dl.. ekekeke..buat mukadimah sikit.

"bos, i ni dh lama keje kan.. boleh tak.. hmm boleh tak kalu.. tettt" hahahaah

Heidi Shafiq said...

ish.. mane leh naik gaji.. ko slalu update blog waktu keje..

Cik Mira said...

bg url blog kat bos ehheheheh

YanaMIB said...

@heidi syafiq:: sbb bos xmo nek gaji la mogok update blog..hahaha~ =P

Ujang9897 said...

wei...lu amik pisau, letak kat leher jer..=)

niesz said...

hahaha..kes berat gak ni..ape kate kak pas kan je dekat secretary bos akak..mintk tlg die bg kan..then akak tgu je la bos pnggil akak nnti..ok x?hehe..

nabilah_2908 said...

wah....terasa macam nak buat surat macam nk gak kat boss...huhuhu..

malangnya sy tiada keberanian... :)

erm...mcm mana eh...

ha...kena tgk mood boss dulu...kalau ok je...bagi la...kena yakin dgn diri..

tk elok la..bagi senyap2...letak bawah pintu bagai... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW : CITRA HATI ALIESHA KIRANA

Putri_Aizat said...

bagi jek...tp sebelum bagi tu tengok ar mood bos tuh...hehe...harap2 dapat naik gaji...best oooo

Un Phat Lee said...

apekate lu hantar direct terus ke rumah die.pakai pos laju.ehe.

Melati said...

Yana =)) Hi =))

Tunggu mid-term appraisal nanti bagi marks tinggi sikit kat form kita tu =)) lepas tu cakap manis2, tunjukkan bukti2 kerajinan kita tu =))

Good Luck!!!

Mengaji yeayyyhuuu =)Kelas mengaji =))
=))
Nak travel to China?Oke, u need visa!

mEiZ SHA said...

alaa yana..susah2 SMS je kat bos..cepat dan pantas..hahahhaha

Ogy said...

letak pisau kat leher boss..suh dia baca surat tu...kah kah kah...compem kena pecat terus...adusss

aLieF si Muncung ManiS said...

kak yana,,kak yana buat satu kek..lepas tu bagi kat bos yana..bagi surat serentak dgn kek tu taw..insyaAllah,,hati bos awk akan lembut..hehehe..

shah-kayrul said...

Tengok mood bos dlu...klu bos masuk sambil tersengih2 kegirangan...haaaa masa nie la pas surat tue...

confirm naik 50% gaji...hehehhe

Along Tapa said...

ko post jek la...haha..

Gorengbaek - Sebab kenapa Along tak sesuai jadik cikgu...

Hangit Habis dah - Apa ada hal dengan orang??

Kerat Senget - AKU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015