Feb 22, 2011

Segmen IQ Anda~

~picit gambar ini~



Aku takde mood nak update blog..boleh?? haha...so untuk tidak mengabaikan blog kesayangan, kita join contest....yeayyy!  contest kali ni anjuran cik efa...Cuma perlu jawab 3 soalan yang diberi....1 soalan, 1 hadiah....menarik bukan??  ^_^




soalan 1:

Nombor apakah yang boleh mewakili A dan B di dalam kotak dibawah?



*******************************************
Jawapan::
A = 9
B = 2
*******************************************



soalan 2 :

yang mana satu ganjil?

a) Clarinet
b) Saxophone
c) Bassoon
d) Oboe
e) Dram


*******************************************
Jawapan:: e) Dram
*******************************************





soalan 3 :

Huruf apa yang sesuai di petak kosong? ( perkataan Inggeris )


*******************************************
AlmOst
*******************************************




perghhh memang mencabar IQ sungguh...haha...padahal tiru jawapan...kahkahkah  =P


Dan kini, aku tag 2 orang blogger yang juga mempunyai IQ yang tinggi...^_^


1)  dak encem

2)  tieah



Good Luck!!  \(^_^)/






p/s:: tekan ctrl+A untuk melihat jawapan  ^_^


38 comments:

apezs shah said...

wah gilerh laa terer tu..;)
good luck!!

~ yus ~ said...

Good Luck Buat Yana ye

mR.sYaH said...

susah tu.. selamat berjaya!

sahromnasrudin said...

huhuhu..mmg tinggi IQ sape yg dpt jawab kan

Isteri Yang Comel said...

gud luck cik yana

Lya Colours said...

ish aku ni dah la malas nak kerjakan otak pikir2 benda ni. haha

d_tieah said...

Susah tu yanaaaaaaaa..
Hahaha..
Btw, thanx owh..
Sat2, aku jawab..

lalink7 said...

kena cari masa yang panjang utk slesaikan semua masalah kuiz niee..hehehe

efa said...

akak yana mana jawapannya?huhu

Tasha said...

soalan yang last tu, kalau tak try jenguk ur answer. mmng lah I tak tau jawapannya. hahahah

MIZZ SUE said...

alohh..poning2.

YanaMIB said...

@efa:: kan ada tulis bwh tu, tekan ctrl+A

Pendekar Berkuda said...

soalan 1 : A=9 , B=2

soalan 2 : e) dram

soalan 3 : huruf O

okay.. sekian...

Pendekar Berkuda said...

boleh la kalau copy paste jawapan tu.. hahaha...

efa said...

kehkeh dh2 tgk hehehe thanks join huhu =)

specky gurlz said...

hahaha..pandai2x

niesz said...

berputar otak nk cri jawapan nie..hehehe..bgus tul la soalan ni..menguji minda..

nabilah_2908 said...

tetiba je otak ni berdenyut kencang...hahaha.. :)

stail la cara tunjukkan jawapan...pada yg tak perasan ctrl + A tu...sure tkkn nmpk jawapan.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
AUTOMATIK PING BLOG

qyqa said...

gud luck!!!!
teransang sikit otak tgk solan ni..
akak punya jwpan msti btol nih

AngahSayang2314 said...

yana angah dah nampak dah jawapannya hehehee

lionteen said...

mncabar btul ni. pikir..pikir.. kihkih

diana said...

semoga berjaya..:)

Along Tapa said...

kalo aku boleh kira mabuk gak nak buat benda ni...adesss...

owh..blog ko kena review...pergi kat link KS...

Gorengbaek - Persoalan yang aku takde jawapan sampai skang..

Hangit Habis dah - Kenapa ek...pasal masjid...mehla sound aku...

Kerat Senget - Life 101

POSH76 said...

Nak kena pikiaq ni hehe

Edy Zaidi said...

good luck yer..susah tu

Hanis Azla said...

surender nak tlg jawab.. padahal malas nak fikir.. he..he..

DuniakuAbstrak said...

kontest Lg?

ZZzzzz

Ujang9897 said...

tak try langsung..terus tekan cntl A..hahahaa

Nadia Mashuri said...

gud luck kak yana..

HonEyBuNNy said...

adeh..kena banyak memikir neh....gd luck dear...;-)

Woofer Storm said...

soalan susah ni..ermmmmm
nak cuba kat sini,boleh??ehee

1)tak tahu,nak tembak je...1,0

2)e.coz dram mana ada.drum adalah..or maybe dia maksudkn ram laptop ni..heee

3)situ ada LM,so kira tu mesi S.. SIS Lydia Miza..heheee

Woofer Storm said...

TS tu ntah..hheee
tak tahu.ngeeee kalau jawab BTS (bndar tsik selatan) boleh ke??hahaa

sissyira said...

salam


telo sat kepala tadi...tapi yana ni tereeer la.... moga berjaya yea..

Ct Arina said...

ahhhhh pening! 0_o

Anati Soki said...

iq test? demmmm.. anat kena surrender.. teheheheh

Encik Blogger said...

yeah.. jwpn kite same.. heheeh

Encik Blogger said...

tahniah sebab menang...

efa said...

akak yana esok kami akan mula hantaq sorry yea akak T__T mai tgk sini http://efashi.blogspot.com/2011/04/esok-akan-dihantar.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015