Feb 12, 2011

Mati Selera Aku Makan Ayam kau!!!

Lambat lak aku update hari ni..hihi...planning hari ni nak cari Red Velvet cupcakes...tapi takde jual kat kedai..semua kena order online je...pre-order la kiranya...kedai bakery biasa memang tak jual cupcakes tu...nak tahu aku order kat siapa?? tunggu esok ye aku cerita....kompem juling mata korang tengok gambar yang aku publish nanti...weehuuu~  *motif?*  ^_^



 ~pinjam google~


Hari ni ada pasar malam kat Bangi...aku tak ingat la seksyen berapa...banyak nau seksyen Bangi ni..tak khatam lagi oke...hahaha~   dak encem sekarang gila dengan spring potato...aku pun tak faham apa yang sedap sangat...rasa kentang biasa je ponnnn...(-_-")




 ~pinjam google~


Since kitorang sampai pasar pun dah 6pm++, so beli makanan untuk dinner je lah...takde beli makanan berat pun...beli yang light light je...yang boleh diratah....so kitorang beli ayam goreng dan ice blended...sluurrrppp~  ^_^


Balik je rumah, dengan lahapnya ratah ayam goreng...tapiiiiiii....................~~~~~







H.A.N.Y.I.R oke!!! dem! aku makan dua tiga suap je...tak lalu weiii!!! isk~  jadahnya la dorang ni pi jual makanan yang hanyir kat customer!!!! dah la aku beli sampai 2 ketul!! ingat nak bagi mak aku satu...habis dah hanyir takkan nak bagi mak aku makan!! bazir duit je beli kat gerai tu~ T__T


hoi kalau kau guna duit tu untuk pergi Mekah kan, kau doa la lebih sikit minta bersih hati kau tu!! macam berkat lah sangat rezeki pi jual makanan hanyir kat orang...sama la gayanya dengan orang yang jual makanan dah basi!!! Nak meniaga pun biar la ikhlas derr! Memang aku band lah gerai ayam goreng kat situ....hurmm~ 


oke aku nak tido...takde mood...haha...berukband adalah sangat lembab...nak update entry ni pun makan masa 3 jam oke! perghhh...sempat habis tengok movie Transformers [The Rise of the Fallen] kat HBO...pfftttt~ 


C-ya soon geng! miss yu ketat-ketat!  v(^^,)"


25 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

aduhai.. halal ke rezeki yg dia dpt dr hasil jual ayam hanyir tu yer

♥♥LiSsA♥♥ said...

alahai.... mybe dia ta pasan kot....

Amira Naddia said...

rembat la kentang beliau!
ganti dgn ayam

YanaMIB said...

@Amira Naddia:: beliau juga ada beli ayam goreng yang sama..sob sob~ T_T

bantalbucuk said...

ish..tak patut betol jual ayam yang hanyir..gerenti lepas ni tak ramai dah yang beli kat situ kan..huhu

Abang Jonni said...

mungkin resepi ayam goreng turun temurun ke... rasa dia mmg camtuh...... sapa tau...


huhuhu...

azureEn said...

baling je ayam tu kt org jual tu :P

eh haaaaaa order kt aunty Nani Rostam ke XD

nie mest pasar malam seksyen 1 yg dekat ngn shell tu kan2..??

LittleSunshine said...

lau nk berniaga jgn la sampai mcm tu..ape daa...xpsl2 kn sumpah

echah mashuri said...

ade yg fikir untung je.=_=

Anati Soki said...

omg ! ayam hanyir!! bleyh tahan g! anat nih!! dpt ayam goreng.. bulu pun still melekat lg tau!! sumpah geli!

Anati Soki said...

omg ! ayam hanyir!! bleyh tahan g! anat nih!! dpt ayam goreng.. bulu pun still melekat lg tau!! sumpah geli!

AMMAR YASIR said...

Tak pernah pun makan spring potato..rasa macam mana ek? Nak try jugak.. Apalah punya penjual tu jual ayam hanyir... Kak jom join contest ni nak?
http://jomklikblog.blogspot.com/2011/02/topup-rm30-contest-gambar-profile.html

Azie Azra said...

nape ntah rasa bakso cm hanyir je.xkire masak ke tidak.jgn harap azie nak makan.hehe

Along Tapa said...

kan aku dah cakap ko kena jadik vegetarian..hihi...

tu basuh tak bersih ke apa tu ek yana..

Gorengbaek - Peribahasa kita...patut ke tak kita tukor?

Hangit Habis dah - Kalo lebih-lebih ni, aku pun benci...

MJ said...

huhu..sabau je ler..
yana tggl area bangi eh..teruja jap sbb mj tggl lbh krg dkt je ngan bangi tu..hehe

syahira ariff said...

yuckksss!!
tp spring potato tu apa yer
nmpk cam best jer dlm gmbr tu

DuniakuAbstrak said...

aku pun pernah teraniaya terbeLi ayam busuk..cisss

qyqa said...

bersangkak baik jer yg dia x tau..hehehehehee
tp kdg2 ada jer yg nak naya kan..

JULYA said...

Alahai cian nye.camne klu tgh posetime bebuke mesti kuciwa.

P/s suh ujang dtg semban.julya pn nege kntang spring gak.hehe

Kap said...

pasar malam ada apa nak hairan.
lain kali beli jagung rebus.
ayam ke, daging ke selalu macam tu lah.
kena yang tak laku kot semalam hujan.
siap re-fry jawabnya.

diana said...

minggu depan pi lagi dan basuh sikit kepala otak orang yang jual tu..
hhehe

Cik Eka said...

mesti nak tempah kat mak hanis kan...hehehe

aDisH.sHidA said...

pm bbb kat area mana nie...shell ke yana..teringin nak makan spring potato

atie said...

atie pun pernah mkn ayam hanyir kt psr mlm..pastu tak mau dh beli ayam goreng kt psr mlm..tak suka~

MIZZ SUE said...

ERKKK...SAKIT HATI JE KALAU CAM TU KAN..RASE NAK CEKIK JE ORG TU..JUAL MKNN BASI