Mar 29, 2011

Revolusi Cikgu Shida


Korang kenal kan cikgu Shida??  tak kenal?? adeh...korang duduk daerah mana weiii?? hahahaha~  alaa yang buat video miming² tu  (^^,)







Terus terang lah aku cakap...aku BUKAN peminat cikgu Shida...pernah la tengok 2-3 video beliau...terasa sungguh annoying...huhu...sebab bila aku dengar je lagu asal di radio, mesti dalam otak terngiang² aksi² cikgu Shida miming lagu tu...mana tak annoying kan?? orang nak hayati penyanyi asal...tapi terbayang muka orang lain...dem!  =_=


Tapi...tapi..tapi...sekarang aku dah mula positif dengan beliau...kenapa?? haha...sila teruskan membaca! =P







"mak dah tengok semua video dia...semangat tau mak search kat youtube...bagus apa video² dia tu...very entertaining...eh mak suka la...kreatif sangat! "


dem! DEM! dem!  why mak?? WHYYYYYYYY??!!!   tak sangka mak boleh keluarkan statement gitu...oh nak lari jauh² masuk dalam hutan dengan harapan berjumpa putera kayangan lalu berkahwin lah kami dan berbahagia hingga ke akhir hayat   (-____-")


"alah orang lain yang kritik tu otak kolot...kat oversea dah banyak ada video² miming macam ni...bagus apa...mak dengar, dia nak bagi keyakinan kat anak² murid dia untuk buat persembahan, dia tunjuk video² dia kat anak² murid dia tau...haaa kan bagus tu..."



oke sebelum korang menyampah dengan statement² mak aku, baik aku berhentikan perbualan kami di sini sahaja! =P






Tadi terbaca blog kak Adzriel...oh beliau juga meminati gimik cikgu Shida [baca SINI]~  erm mungkin memang ramai yang meminati cikgu Shida...kalau tak minat dengan orangnya, orang akan minat dengan gimik dan ideanya....tapi bukan aku!! huwaaaaa~  =_=


Nak kata peminat² cikgu Shida ni semuanya golongan cikgu cikgi, tak jugak kot...mak aku bekas cikgu...hehe...tapi mak aku asal Parit...wuiii sekampung dengan cikgu Shida ghopenye...bahahahaha~  =P


Tak kisah la apa pun sebabnya...lain orang, lain pandangan, lain citarasa...tak boleh juga nak kondem dia lebih²....pasal bab agama aku malas nak sentuh...aku cerita ni secara umum sahaja...kalau kome benci ke menyampah dengan cikgu Shida, itu terpulang...hak masing-masing...ate teman tak suruh pun kome jatuh cinta dengan cikgu Shida kan...lalalalala~ v(^___^)"



38 comments:

mynameismy said...

heheh. my pun tade la minat kat dia.. benci pun idak.. samelah..kdg2 rasa annoy... nak tgk vid die smpai habes pn tak smpai hati...T_T

tapi. sebab vid die tulah die dah dikenali ramai. apa die kisah kan??? haih~ cikgu shida... cikgu shida...

**tp kn, rs2 ade tak org kritik die kat skolah?? hurmmmm

FariehanIbrahim [LBC] said...

btol3, lain org lain pndgn..
xsuka senyap jer..heee (^^,)v

Isteri Yang Comel said...

KALAU TENGOK VIDOE DIER NIE RASA NAK TERGELAK JER

Mummy `Aish said...

Yup..lain org lain pndangan..Cikgu Shida ni cikgu teater kat skola dia..dia buat cmtu coz nak ksik idea buat anak murid dia time buat show..mklumlah cikgu teater ni kene kretip2 ckt..

d_tieah said...

Mungkin disebabkan aku jarang bukak youtube maka dengan itu aku tak kenal sape.. Tapi aku akan cuba untuk tengok video2 dia.. Alamak, bintang youtube ni makin menyerlah plak.. Terasa nak buat entry pasal ni lah..! Gggrrrrrrr..

*Nampak aku tak layan porn..

Entry Terbaru 1 : Amy Search Pengetua AF Musim Kesembilan?

Dayana AZ said...

haha tak pna tau pun psl cikgu shida ni, nk tengok try tengok lah.

Eyqasara said...

hahaha... dia ckgu my cousin... n mak kte pun irg parit jugak.. larikkkk! hahaha... :D ntah2 sekampung deme... adushhh...

lalink7 said...

aku tak suke heyyy ngan teacher shida...nyampahh heyy...hehehe =P
gimme 5 la yanaa...

pelik ek bila orang lain suka dengan diee..1st time tgk video langsung xde perasaan...perasaan kesian ade la sape jadi anak murid die..

student die tue respek x ngan die tue?

Adzriel AB said...

idok le suka beno pun. cuma yg satu tu agak kreatif penghasilannya yg buat akak tersengih sorang2 b4 tengok header yana lagi.. yg lain memang rasa annoying ye. memang selamba gilerlah cikgu shida ni.

Mama Gee said...

bg mama apa yg dia buat tu takde salahnya..utk hiburan..tp..sebagai guru...rsnyaa mcm kurang sesuai...
pelik juga..tak kena tindakan apa2 dr pihak sekolah..

hanim azhari said...

hahaha..sumpah xtaw pape pasal cikgu ni..yg anim kenal najwa latif..nk kne tgk jgk video cikgu ni..

Lya Colours said...

aku tau la kewujudan cikgu ni, tapi macam tak berminat je nak layan video2 ni. macam ntah apa2 je

aliesha kirana said...

hahaah.. teman pun idok le membencinya, tapi teman idok juge suke. yg teman tau teman memang idok nonton pun video die.. baik teman tgk video usop hantu kak limah tu lagi baik. siapa setuju, buat tgn macam saya....

nabilah_2908 said...

niat dia tuk berikan keyakinan pada murid2nya...mmg la bagus...

tp...sama lah macam Yana..kurang berkenan...huhu...

jom ke APA KATA HATI pulak ;
GELARAN

AMMAR YASIR said...

Bhahahaha.....lawak gila Cikgu Shida ni

Farhan Zulhusmi said...

menarik gak tu...menarik........boleh nie wt transformasi........hehehe

diana said...

akak ok je dengan semua video ni..
menghiburkan..
setuju la dengan kenyataan "mak' tu..
banyak kali akak jumpa orang yang bila orang luar buat semua elok,,semua kiut miut..
tapi bila orang sendiri yang buat mula la caci hina..
aneh kat situ!!!

Ujang9897 said...

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

shah-kayrul said...

anak kayrul peminat tegar lagu cikgu shida nie...hehehehhe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

seriyus. tak minat ngan diee. ngeeeeeeeeeeee

DuniakuAbstrak said...

oo kau menggedik takpe...

efa said...

nice la new header blog akak ni :) haha cikgu shida ni mmg minat buat cmtu kot untuk have fun kot hehe

~nsar~ said...

sy penah jumpa 1 blog nih... dirahsiakan.. huahuahua

blogger juga bersependapat dgn sy dan juga yana..

tapi yang bes nya semua pengkomen2 yang punya la ramai tu mengutuk dengan sekeras-kerasnya n3 blogger ni..

baru la sy tau betapa ramainya peminat cikgu shida ni...

demmmm.... menci menci menci huaaaa..

~nsar~ said...
This comment has been removed by the author.
Finaz Jaafar said...

seriously dlu mmg macam akk jugak..sgt annoyed by cik shida..yela,rasa dy tu mcm owg tak betul..mental..tapi skrg oke la..tkdela mnt sgt..bese jeh..

Hazrina Erin said...

tak berapa minat~tp ikut pndpt masing2 la..kite takleh condemn org gak kan^^

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

KADANG2 DIA OK KDG2 TAK...ERRMMM..HIII

CikBulat said...

tapi kan ramai tak suka, termasuk CB ! seorang guru patut menjaga maruahnya. Lagi bila dia nyanyi lagu? jangan dekat duduk renggang, apasal sampai buka aurat sebagai perempuan? tell me tell me. DAM~

mR.sYaH said...

rasanya dia ok..cukuplh dpt gelak tgk reaksi dia.. hilang stress skit.. keh3..

Encik Suami said...

Yana:

Siriyes..dulu mula2 aku tgk video dia nie..kesian sgt.nape sampai leh jadi mcm tue.
Hari tue aku baca mingguan wanita..ada pasal cikgu shida nie..
bila kau baca artikel tue..persepsi aku kat dia tros berubah.
aku tak igt sgt artikel tue.Tapi yg aku igt..dia ckp..masa mengajar dlm kelas..dia buat pelbagai aksi utk elakkan anak murid dia ngantuk.

kan ker kreatif namanye tue.at least..dgn cara mcm tue..budak2 maybe cepat faham.

jemput terjah * Sedey..tinggalkan isteri & anak2 *

Prince Halilintar said...

prince kenal..byk gak tgk video miming die tu..jangan wat bende yg tak baik sudah lah..

fasya said...

1st video dy yg fasya tgok lgu stacy..x tw la npe bulu2 meremang tgok aksi dy..huhu..

two_dots said...

haha kak yana sme laa .
bkn benci tp rase annoy gk la .
n ble dgr lagu tu mst igt video ni even pnh tgk skali je . hee~
betapa terkesannye video tu . haha .

MamaIeta said...

Ieta jugak ada tengok 2,3 video dia kat youtube. boleh lah! memang dia kretif tapi kena tebal muka lah kot.

SiLabiLabi said...

hehe..memang kretif ar.heehehe

IKLAN FREE & Follow Blog Labi-Labi NineMustafa
& JariPlastik

Pendedahan Exclusive : Penyanyi Islam Membidas Mufti
Tutorial : How To Pay Using Maybank2U

nur anis said...

seriouly..memang tak minat dia..tak boleh ingat gaya dia..agak terlebih semangat..haha..

azureEn said...

*angkat tangan nak buat high 5 ngn cik yana*

kite boleh geng la!! annoying tgk vid dye.. T__T

liyana said...

TAK SUKE BELIAU! GELI MAT! HAHA (TERUS TERANG BAGITAU X SUKE)TOLONGLAAA.. HAHAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015