Feb 2, 2011

Cubaan Meletak "MAGNIFY GAMBAR"

Dalam entry tutorial yang lepas, aku ada ajukan soalan kepada hencek X-Photog. cara² untuk upload gambar yang boleh zoom dengan machonya....huhuhu~  Terima kasih atas tutorial anda...mudah difahami...ecewahhh...kalau korang tak faham "magnify gambar" tu nate apo, sila wusha gambar² yang aku upload nih...then korang try zoom oke...weeeee~  \(^_^)/











oke cukuplah tu....amacam?? macho tak gambar² aku bila di zoom?? bahahaha~   kalau nak tau coding apa nak kena letak untuk jadikan gambar macam ni, sila ke blog X-Photog dan belajar dengan beliau...weehuuu~  \(^_^)/ 


Esok dah start cuti panjang...rupanya yang kerja half day tu hari ni daa...bukan semalam...kah kah kah~ selamba je balik awal...kehkehkeh~  ah tak kesah lah nyah...janji kerja aku siap...lalalalala~  v(^^,)"


Apa planning korang cuti lama nih?? aku macam biasa la, attend kenduri kahwin kawan² and settlekan hal kahwin untuk diri sendiri...dak encem!! jum coping barang hantaran!! pfftttt~   ^_^




31 comments:

Dinda Iva said...

wow..best jugak nie...tq info eh..nak g belajarlah..hehehe...iva cuti panjang ni pegi shoot gambar client kawenlah ape lagi...selamat shupping yea...jgn terbazir..hehehe

MIZZ SUE said...

heee..best2..zoom sampai nampak lubang hidung mu....hehehhe...gurau je

azureEn said...

cool! best3.. bole try nie.. hehe ^^

selamat bercuti cik Yana ;)

Miza Yusof said...

cool. best! nak try. hehe :)
thanks for the info :)

Mr feckry said...

bile kenduri ko

Sunah Mohammad said...

oooo...menarikkkk~~ tapi gambar tak bape jelas eh bila dizoom?

shah-kayrul said...

mcm best gak nie...kena cuba try test.....

░♥si lampu neon♥░ said...

giler hensem gamba2 ko da magnify ni wehh =) sorii lama tak komen koo uuu rinduu

YanaMIB said...

@mr feckry:: akhir april..lmbt lagik..hehe~



@Sunah Mohammad:: kena pandai setting aa bg x pecah..ty x-photog tuh =)

nabilah_2908 said...

salah satu cara tuk meringankn blog.. :)

erm..tpi kan...bila post n3 baru...kena edit code juga ke...or automatik boleh zoom in n out..?

jom ke APA KATA HATI pulak,
MENTARI MUNCUL LAGI

d_tieah said...

Ok, menarik..
Nanti aku usha jugak..
*Wah, nak jugak rupanya..
Uik, nak shoping ye?
Kedai tutupppppp
Mwahahaha..

atie said...

plan atie..balik rumah..tolong mak masak..ada org nak dtg tidur rumah~hehehe

cik yana nak kawin ke????

syirakhalid said...

nak itot pegi soping!!

sahromnasrudin said...

selamat bercuti..hati2 di jalanraya..

sy folo blog ini

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

sama la...gi kenduri kawen...

(^^,)♥

bukan photographer said...

ish...ni mesti tak besarkan jadi original size dulu sebelum copy url kan??sbb tu gambar kureng jelas.. :P

NOOR FATIN said...

cantiknya gambar yg tengah tu..huhu

miss lolly a.k.a luvfareda said...

huwooooh -.-


yang, xnampak ape yg di zoom =(

Sasa Al-Sharif said...

tiada perubahan loading time ka? sebelum nak letak jgk tp masih di tahap sdg fikir

YanaMIB said...

@Nabilah:: setau ai la kn setiap kali nk buat entry br kena adjust coding..kena ty hencek x-photog tu aa..xsure bley otomatik ke x..hihi :-)



@atie:: ye sy sudah mahu kawen..lg 3 bln je..huhu =P



@X-photog:: cane nk tau yg mana original saiz gbr tu??haha >_<



@lolly:: wuwu yeke..haish nnt ai ejas blk la saiz gbr tu..isk -_-



@sasa:: bak kata nabilah, mende ni lg ringankn blog..tp xtau la..so far sy guna xde beza papepon utk loading :-)

Trafalgar D' Law said...

thanks for info! *wink
nnti aku boleh test.. hahaha

Trafalgar D' Law said...

lupe pule.. cuti ni pegi la jalan2 kat mana2.. yela, time cuti la nak melangkah kaki melancong kat mana-mana kan..

p/s: melancong tau, bkn melencong.. hahaha

-trafalgar d law-

lovelyfana said...

yana.. aku mau cube jugerr.. :)

mR.sYaH said...

ooo... baru tahu...

HonEyBuNNy said...

wah2....bestnya coping barang tawin..hehehhe

diana said...

akak dah ada di kampung..
bercuti..
esok bermula la jalan2 keliling kedah..

eh!!coping untuk akak sekali..:)

Lya Colours said...

puas aku pk mana plak zoom ni, aku right click xde plak tulis zoom. hahah rupanya x payah right klik

JULYA said...

klu ujang tanak bwk kite g b2 ye ye ye
hehe

sissyira said...

salam pagi khamis =)

belajar ilmu baru kat sini =)


p/s: cepat2 beli hantaran kawin tu,,kalu x mo beli pun tak pe, harap menang la yang joint hari tu =)

bukan photographer said...

dalam tutorial tu kan ada suruh tukar jadi original size dulu baru copy url..tapi kalau memang upload gambar saiz kecik xtau, pecah jugak la kot.. :P

BENA said...

ohoooooooo sis ! bes gak wat gini ekkkk . bena try satu2 tekan gamba sis . biase la jakun kan. hahaahha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015