Dec 31, 2010

Sejarah Hitam Putih Penutup Tahun 2010


*********************************************
Kisah Hitam/Pahit/Sedih/kurang manis~
*********************************************


1)  Aku diberi peluang kehidupan yang kedua!


Bila teringat balik, aku rasa macam diberi peluang kedua untuk hidup...aku sedar betapa pentingnya kasih sayang dan kepercayaan dari keluarga dan rakan-rakan...

Dari sini aku belajar erti kehidupan...aku kenal siapa kawan, siapa lawan...betapa pentingnya memilih kawan! jangan mudah percaya dengan manusia yang "lembut lidah manis madah"....hei jangan ingat cintan cintun je boleh guna peribahasa tu oke...!! dan yang paling perit bila kita kenal 'musuh dalam selimut!' =_=



Kisah penuh picit SINI....banyak yang aku ubah dari entry asal sebab nak menjaga air muka sesetengah pihak walaupun aku tak pernah mention nama sesiapa...





2)  Bergaduh dengan peniaga yang kurang ajar

HAHAHAHAHA~  yang ni memang aku nak terghelak guling-guling bila ingat balik...rasa macam whatthenyah la aku pi layan orang macam ni....Sepatutnya point ni masuk dalam kategori LAWAK tahunan...hohoho~  =P



Nak baca full story ke?? haha...pi tengok oh media je la...tak pun cari la sendiri kat old entries dalam blog nih...malas la nak ungkit² kisah lama...huhuhu~   Masing² ada pendapat masing²...yang pasti aku TAK PERNAH nak maki hamum orang walaupun disimbah larva gunung berapi!!   v(^^,)





3)  Cincin risik hilang kat Mines~

Paling sedih la nih...kejadian yang tak diduga...tak pernah terlintas akan jadi macam ni...tsk~ T__T


Kisah penuh picit SINI~

"cincin tu hanya material...mungkin Allah hilangkan sebab kite dah ter-attach dgn material"  ayat adik aku...thanks dik for making me feels better..hug ketat²!  ^_^







*********************************************
Kisah Putih gebu/Gembira/Bahagia~
*********************************************

1)  Life 101 dalam Remaja

Ni kira kebanggaan aku lah untuk tahun 2010...pencapaian tertinggi so far selama setahun berblogging...weehuu~ Terima kasih editor majalah Remaja, kak Nurul Nisa Zulkepli kerana sudi berkongsi blog saya yang tak seberapa ni dengan pembaca² Remaja... ^_^



Kisah penuh picit SINI...masa ni aku guna header lama..tapi still pink yu...auww~ =P





2)  Aku dipinang orang!! weeee~

Siapa lagi nak minang aku kalau bukan pelapis Ben Ashaari...huakakaka~   =P




ouh aku tak story sangat pun pasal tunang ni...tapi aku cerita pasal ciri-ciri lelaki idaman...weehuu...meh picit SINI meh~  ^_^






3) Dak encem mengikut jejak langkahku~ yeayy!

Akhirnya beliau berjaya mendalami hobi kekasihnya...ecehhh~  aku tengok followers beliau dah lawan followers aku...baru 3 minggu kut dia blogging!! grrr~ =_=   apesal hah korang pi follow blog dia?? bukan best ponnnnnn!! kah kah kah~  *hasad dengki di situ* =P



Kisah penuh di SINI~






*********************************************************************************
tu je lah kisah-kisah yang paling HOT berlaku sepanjang 2010...tu kira paling TOP lah yang aku dah tepek dalam blog Life 101  ^_^

Selamat menyambut tahun baru, 2011 to all my readers and my fan....bersyukur kerana masih bernafas di bumi Allah dan merasa nikmat² yang ada di dunia yang sementara...Semoga segala kesenangan yang hadir hari ni tidak melalaikan aku dan kamu-kamu sehingga lupa untuk bersujud tanda syukur kepadaNya...insyaAllah... *ustazah tak ayat aku?*

Semoga tahun 2011 kita berubah menjadi yang lebih baik....tahun yang mendebarkan bagi aku...sebab bakal bertukar status...*wink wink*
***********************************************************************************











p/s:  Nak pi karnival perkahwinan la...tapi dak encem ni macam tak bangun tido lagi jek...hoho~  =P   Kepada yang nak pergi karnival ni boleh rujuk blog mizz su..dia ada tulis pasal karnival ni  (^^,)


16 comments:

azlina aziz said...

Yana, terima peluang kedua itu dengan sebaiknya. Jarang2 orang dapat, apatah lagi peluang untuk sebuah kehidupan :)

diana said...

selamat tahun baru yana..
semoga tahun akan datang kehidupan yana akan bertambah baik..

nama.aku.lynn said...

slmt tahun baru k.yana..moga lebih suksess n happy with ur fiance..alwayss pray d best for u..moga pkenalan di blog ni kekal okies..happy slaluuu~=)

apai said...

Tq yana sbb melawat blog aku,bole tahan juga blog kau.ok aku dah follow.minat buat duit eh.lawat blog aku pastu klik kat jadi agen semerbak kat situ ada peluang buat duit.

nora said...

selamat tahun baru

nk kawin nanti jemput i
Ooo kita x knal lagi ek

selamat berkenalan =)

ieda said...

banyaknya kisah pahit manis yana .. akak doakan yg terbaik yana di tahun baru nanti .. jadi kan semua ini renungan supaya kita lebih berhati2 ..
dan akak paling x tahan pasal xcident tuu sibb baik .. ajal memang ditanggan tuhan kalau dia kata tidak .. tidak lahhh aminnnnnnnnnnn

Along Tapa said...

kalo aku tengok balik hidup sepanjang 2010 ni, macam banyak benda yang jadik...myb tula guna blog...sekurang2nya kita ada catat apa yg terjadik...tetiba rasa macam maharaja mah wing shi lak...ngahahaha

Gorengbaek - Tips nak tau awek itu dah berpunya ke belum...

Hangit habis dah - Apa yang orang melayu takutt??!!Babi!!!

Lya Colours said...

happy new year =)

JULYA said...

semua pengalaman ni yg buat kite tambah matang kan...waaa g karnival.so jeles.tp member julya ckp kalau nak barang kawen murah time karnival la bleh dpt.

echah mashuri said...

haha...cincin hilang tuh yg paling rase saynggg oiiii..;p,tahun depan mungkin mengubah kepada yg lebih bsr kan sis..isteri org mgkin.;p

iwan_dextrous said...

semakin hari semakin baik..insyallah..ahakz

Dextrous cyber life

six.september =_= said...

selamat bertahun baru weh
pengalaman mendewasakan kita..cewahh

AiN5zOL said...

2 la kngan yg ptut kite semat dlm ingatan smpai bile2...
epy new year kak...

shahjiehan said...

tahniah~...boleh jadi artis nih...20 je lagi.. adeh..tinggal 30 minit je lagi... http://shahjiehan.blogspot.com

ANATI SOKI said...

yeah!!!! boleh layan review balik entry2 tuh!! best2!!!

Miss Yaty said...

banyak nye kenangan manis dan pahit..tapi pape pun kenangan bertunang tu lah yang paling best kan..tahniah ye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015