Dec 18, 2010

Punca Bibir Kering dan Merekah

Tu diaaaa cantik kaooo bibir akak angkat aku sorang ni...teringin yang amat sangat untuk memiliki bibir segebu itu...eh semungil itu   =P



well bibir ai tak cantik pun...bibir ai kering...dah la kering, merekah lagi...lepas tu tangan asyik gatallllll nak kopek²...bila berdarah baru reti nak senyap!! (-_-")


Bukan apa, tak suka tau tengok bibir kering, merekah ni...rimas! tambah² duduk dalam air cond...udara sejuk dan kering..dah minum air pun still merekah lagi...tsk~  T___T



Dalam bag mesti kena ada lip ice oke...kena sentiasa sapu lip ice supaya bibir sentiasa lembab! bila lip ice dah kering, bibir pun ikut kering jugak...siap merekah-rekah mintak dikopek-kopek...grr~  >_<




Vaseline pun mesti kena ada dalam bag..kalau kering sangat better letak vaseline sebab lebih tahan compared to lip ice...dan itu cuma pendapat aku hokay...aku memang sentiasa bawak pelembab bibir dan lotion tangan ni ke mana-mana...sebab aku rasa ngilu bila tangan jadi kering...jangan tanya kenapa sebab aku sendiri tak tahu kenapa~  =_=






"kau jarang minum air masak kut yana..."


erm sehari dalam sebotol air mineral je aku minum...selebihnya air manis lah...hehehe~  ye..sepatutnya setiap manusia kena minum air masak sekurang²nya 1.5 liter sehari...sekurang-kurangnya ye...lebih afdal jika minum lebih 1.5 liter...gullpp~   @_@



oke lepas baca ni baru faham punca masalah  =_=





Selagi toksin ada dalam badan pakai lah lip ice, vaseline banyak mana sekali pun, memang susah nak memungilkan bibir....adeh~   macam mana nak hilangkan toksin eh? pakai foot detox? dak encem ai expert la mende² produk kesihatan ni....suppliment apa eh yang elok untuk buang toksin?? sila tolong jawab  (^^,)




12 comments:

nabilah_2908 said...

kana tanya pada dak encem la...huhu..

alah dgn lipstik pun boleh menyebabkan bibir kita kering.. :)


jom joinBLOG LARIAN

HonEyBuNNy said...

ooooh baru ila tahu puncanya...tp ila minum air 3 liter...alhamdulillah...xdk bibir kering2 n pecah.....vaseline wajiblah pakai hari2......;-)

JULYA said...

selalu kena time peod (period) jeh. best kn gigit kulit yg merekah tu. hehe

zuar said...

makin cute la ex gf no 1 zuar gmbr kat atas tu..muehehehe

diana said...

wanita dan lip ice tak dapat di pisahkan..heheh..
akak ni tak kena penghawa dingin pun tetap pakai lip ice..tak selesa bila kering je.

BENA said...

tgk vaseline . teringat pade abg senior kat temat prac . ehehehee :)

niesz said...

niesz kalau bibir merekah confirm sbb xminum bnyk air kosong..

Along Tapa said...

dan kalo bibir dia nampak cam berisi dan terkopek-kopek...lepas tu cam ada lebam2...tu tandanya dia baru lepas kena debik...hahaha

Gorengbaek - Ini kah tahap kewartawanan Malaysia??

Hangit habis dah - What the hell??Fcuk off damn it...

armouris said...

info tentang buang toksin di SIHAT SELALU - Koyok Kaki Buang Toksin

Fitrihadi said...

biasanya kalau bibir kering tu kena minum air banyak2 baru tak merekah..

meo said...

bibir meo semula jadi merah dan basah

Pencacai Alim said...

minum air masak byk2 je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015