Sep 20, 2010

Ciri-ciri Lelaki Idaman YanaMIB

oke sambungan entry yang lepas... Lelaki idaman aku simple je...aku tak cari pun anak menteri, anak dato', anak Tan Sri atau anak Agung/Sultan *sebab dorang pun tak pandang kau..muwakakaka~* 


Apa yang penting, selain kerjasama yang dititikberaktakn oleh Wonderpets ialah AGAMA!! yess...bila asas agama kukuh, sudah tentu sifat² baik yang lain macam penyabar, rendah diri, baik hati etc etc akan ada dalam diri orang tu....kan kan kannnn..? ^_^


Selain itu aku suka lelaki yang pandai bersosial...means ramai kawan lah...bila ramai kawan maksudnya sifat dan perwatakannya amat disenangi oleh ramai orang...korang nak ke berkawan dengan orang yang annoying, kerek, hati kering, tak pandai bergaul dengan orang ???  mesti kita akan pilih orang yang good² je untuk jadi kawan kita kan kan kannnn?? ^_^


Kalau rasa² nak sehidup semati dengan laki tu, aku akan make sure orang tu ada misi dalam hidup..dia mesti merancang apa yang dia nak capai in future...baru la rasa bermakna 'hidup bersama'...ada adventure...ada pahit, ada manis...hehehe~   aku taknak jadi orang yang biasa²..aku nak jadi insan yang luar biasa (pengaruh dak encem ni...wink~)


Yang terakhir....erm erm...kalau boleh la kan...kalau tak boleh takpe lah...aku redha...ngee~   aku nak laki yang ada six pack....macam Jacob..aww aww~  bila jalan sebelah laki macam ni kan, automatik diri sendiri akan rasa macam diva, anggun vasss gitu...wewiittt~  *lempang*


^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^

:: pesal lah kau muda sangat...budak sekolah lagi...hehh..kalau kau sebaya Johnny Depp ke boleh la aku hantar rombongan minang gi rumah kau... *in your dream yana oii~*  ::




Yang pasti semua ciri-ciri yang aku sebut tadi ada pada dak encemku...woot~ woot~ silalah kembang kan vontot anda sekarang!! =P



Mengapa dicari secantik Balqis, andai diri tidak sehebat Sulaiman..
Mengapa mengharap teman setampan Yusof jika kasih tidak setulus Zulaikha..
Mengapa mengharap teman seteguh Ibrahim andai diri tidak sehebat Siti Hajar..
Mengapa didambakan teman sehidup yang sempurna Muhammad jika ada keburukan pada diri..
Bimbinglah dirinya dan terimalah kekurangan itu sebagai keunikan..
Carilah kebaikan itu pada dirinya.... 
Bersyukurlah kerana dipertemukan dengannya dan berdoalah dia milikmu...




I bersyukur diketemukan dengan yu...Alhamdulillah...semoga hubungan kita kekal hingga ke syurga..amin~












lalalalalala...daku bahagia  ^_^





40 comments:

Mr feckry said...

wa tahniah!

Rinna said...

Wah Yana dah bertunang yer.. Selamat Bertunang yer..moga kekal hingga ke jinjang pelamin.. :)

lionteen said...

xbgtau pun tunang yek..hehhe

y@n@ M!B said...

:Mr feckry:
tenkiu =)

y@n@ M!B said...

:Rinna:
amin...tenkiu sis! ^_^

y@n@ M!B said...

:lionteen:
tunang baru..da kawen sok br kecoh²..hehe~

sAya ciTAh kAMu sApE.. said...

wahh siSta!mana cincin mas 48karat yu xdisplay kE?? muahaha!! congrats neway.

**raya ni jempOT la kitorang g umah mu.. (muka tak maLu~lalala)

Amni said...

walllaweyhhhhh~ selamat2! cepat kawen.. hehe... dugaan bertunang ni banyak dear..=)

y@n@ M!B said...

:sAya ciTAh kAMu sApE..:
tu yg buat peace tu haaa tgk la jari manis ai..wakaka~

nk dtg bgtau je..nnt ai prepare la pape yg patot..huhuhu~

y@n@ M!B said...

:Amni:
tenkiu..inyaAllah..hope sume baik² aja =)

mizz sue said...

ayooo...mau lg gambar....mesti dan harus dan wajib

d_tieah said...

Semoga berbahagia ye yana..

y@n@ M!B said...

:mizz sue:
sila tgk kt fesbuk ye..hehe

y@n@ M!B said...

:d_tieah :
thanks dear~ =)

nabilah_2908 said...

dh agak dh dia akan bertunang...

skrg ni dh bertunang pun...tahniah..!!

bila langsung...??

jom ke APA KATA HATI pulak ;
TIPS KEMBALIKAN MOOD BEKERJA

makdara TERDIVA said...

vavava! yana dah bertunang rupanye..patutlah entry yg lps tu bunyi mcm lain sikit..

tahniah dik!

semoga kekal hingga ke syurga..org kata mase bertunang ni la part paling byk dugaannye..smoga korang berdua pandai hendel situasi yer.. :)

y@n@ M!B said...

:nabilah_2908 :
hehe tenkiu tenkiu..

insyaAllah tgh thn dpn..doa² la rezeki kami dimurahkan =)

y@n@ M!B said...

:makdara TERDIVA :
tenkiu sis..tu lah ramai ckp gitu..riso lak jdnya..huhu~ kena byk bersbr =)

Amy Syaquena said...

salam y@n@..

tahniah ye..

hamzah ian said...

ko tunang eh!!!!

woa!! tahniah2..

aleena said...

waahhh yana da bertunang:)
tetiba teruja..haha

lepas nie mesti ade n3 yg best untuk kawen pulak..me loike:)

nway congrats ya:)
may everything go smooth ya for both of u:) n 4eva:))

DuniakuAbstrak said...

ada tak wanita nak idamkan jejaka berperut one pack mcm aku?

peminat_misteri_keciwa said...

taniah cik yana. hepi 4 u :)

Along Tapa said...

secara jujur...aku tak baca...terus skip pegi komen...haha~~~

kesian aku lama menyepi~~~lalala~~~

Gorengbaek - *dalam proses update*

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

comment teruk yang kait kan aku pun ada kat blog awak ke...
awak , aku tak tau sapa punya kerja
biar la..allah kan ada..
terima kaseh sebab bersangka baik

y@n@ M!B said...

:Amy Syaquena:
thanks sis =)

y@n@ M!B said...

:hamzah ian:
maseh maseh! =)

y@n@ M!B said...

:aleena:
thanks dear..bila mmg nk dkt² majlis br meriah n3 kawen...hehe~ skrg relek² aja ^_^

y@n@ M!B said...

:DuniakuAbstrak:
ada je..rajen² la cari ye..huhuhu~

y@n@ M!B said...

:peminat_misteri_keciwa:
poyo je meo ni..haha~

neway thanks =)

y@n@ M!B said...

:Along Tapa:
ko mmg sengal! tp oke la..janji penuh gak kotak komen aku ni..lalala~

y@n@ M!B said...

:b.r.u.t.a.l.s.o.l.o:
eh takde..xde pn komen truk² guna nama yu..sbb sy ada bc blog awk, and x rasa la awk jenis yg tls tanpa berfikir

sbr ye...=)

POSH76 said...

dak hensem lagi hensem dari yang six pack tu hehe...cepat2 makan nasi minyak yer...hehe

POSH76 said...

selamat bertunang yer....meriah buat time raya yer hehe

y@n@ M!B said...

:POSH76:
hehe thanks sis..doakn kami murh rezeki =)

buat time raya senang, skali dgn open ouz..hehe~

ribena.illina said...

tahniah sis! heee. siap peace lagi tuhhhh. *alaaa zra lambat tauu.ishh* ehehehe~ nati kaen ajak zra kkkk. heee~

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
posing gadis rock suci mmg mcm ni..haha~

ofkos la sis ajak zra kawen nnt..keep in touch ye..=)

Fida Faizal said...

salam . manis nya kamu di hari pertunangan :)

y@n@ M!B said...

:Fida Faizal:
salam..thanks a lot fida =)

JULYA said...

tahniah yg BESAR buat both of u

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015