Dec 23, 2010

Terima Kasih Like Fan Page Aku...yeayy~

Tajuk entry takde kena mengena langsung dengan apa yang aku nak tulis sebenarnya..kui³...


Seharian offline semalam...makanya misi pagi ni adalah membalas setiap kunjungan dan komen² kawan²...terima kasih ye sudi singgah blog kite lepas tu kite tak habis-habis perasan artis sebab ramai yang singgah blog kite...kah kah kah~  *lempangggggg*    =P


Ada 3 perkara yang terjadi semalam...ecehh ada orang kisah ke?? hahaha lantak lah aku kan memang jenis yang syok sendiri....lalalalala~  



1)  semalam hari yang sangat bertuah sebab menang contest Edy, terbang jauh-jauh....weehuuu~   \(^_^)/


Dari Beijing hokay...kau ado?? lalalala~  =P






2)  Hang out bersama ayah....hahaha ~  well aku berjaya ajak ayah ikut pergi Pejabat Agama Islam, Kajang untuk amek borang nikah....weehuu~





Mizz Su cakap dia download kat tenet je...aku rasa memang takde masalah nak download...tapi aku pergi amek sendiri sebab aku nakkan penjelasan lebih lanjut macam mana nak isi dan submit borang...^_^


Since aku anak pertama yang kahwin....anak pertama ye, tak kira la anak sulung ke bongsu ke, as long as anak PERTAMA dalam keluarga yang kahwin, jadi kena lampirkan sekali sijil nikah ibu bapa...hopefully ayah aku tak hilangkan sijil nikahnya...hahaha~   kalau tak hilang pun, takut dia lupa letak kat mana  (-_-")


Untuk submit borang pula kena ikut Daerah ye...aku stay area Bangi jadi aku berada di daerah Hulu Langat...submit borang di Pejabat Agama di Kajang lah...ala depan Sekolah Yu Hua *sila gugel untuk tahu lokasi*   kalau kamu kamu stay area Serdang, tu dah masuk Daerah Petaling jadi kena berurusan di Pejabat Agama cawangan Shah Alam ye....kesimpulannya, sila tahu kamu stay di Daerah mana...sekian!


Aku bakal bernikah akhir bulan Mei tahun depan *ecece siap bagitahu awal-awal...lalalalala~ *  jadi aku mesti submit borang dalam bulan March...masa untuk dorang proses borang sehari je...tak lama pun...lagipun aku belum pergi kursus kahwin lagi....erk!  macam taknak kahwin je pergi kursus kahwin pun lambat²...huhuhuhu~  =P




3)  Lastly, aku bersiar-siar dengan ayah mencari dewan....hohoho gilo! last minit baru nak cari dewan memang harapan je lah...=_=


Putrajaya (precint 8,16 dan 3) -- fully booked!
LLM-- fully booked!
GMI, Sg. Tangkas-- fully booked!  tapi available a week before majlis aku...macam la mak aku nak tukar tarikh  >_<


Last last Puri Pujangga yang available...ala kat dalam UKM tu...depan kelab golf UKM....

 


 Orang tu dah hantar quotation...mahal kaooo...baik buat kat hotel...Equatorial ke...hehh~


Misi mencari dewan masih lagi diteruskan...usaha tangga kejayaan!! chaiyook! chaiyokk!  \(^_^)/   tapi, kalau dah takde sangat dewan, last option buat kat rumah je lah...wuiii letihhhhhh!!!




Korang breakfast apa tadi??*tiba²*  aku breakfast roti...apa tah nama roti ni...beli kat kedai roti bawah opis aku...nyam nyam~  meh jemput makan sekali meh   *ending lari topik eh?*  v(^_^)



18 comments:

BENA said...

hehehehehe . awat x g kursus kawen ag sis yana ? bestnye laaa tgk kak sue ngn sis ni asik2 pasal kawen . nak kawen gak BOLEH ? hahahaha :)


ohoooo . nak sangat g kenduri kawen sis ! nak sangat ! heeee ~ :) kalo xde pape . :)

Hazzy Ishak said...

nanti kawin jangan lupa jemput hazzy tau.hehe

nelly said...

wah,..thniah sebb menang
:)

Nur Mudrikah said...

nak join jugak! tapi kena sabar dlu. kite pulak kalo boleh sem 5 nak p kusu kawen..opss..terkantoi. nanti dah kerja xyah susah2..hihi

papepun, smoga dipermudahkan segala urusan,amin

My Little Diary said...

salam

selamat bernikah ye! semoga semuanya berjalan lancar... :)

Lya Colours said...

buat kat rumah la
seronok sket. letih mmg letih tapi seronok sbb moreh semua kerja gotong royong
itu cara kat kampung la. kalau bandar mmg pakai dewan je

YanaMIB said...

@bena:: asek busy manjang..haha..gedik je kan..hihi~
pi la ngorat encik manager..tetttttttt~ =P
ofkos sis ajak zra nnt...kena dtg tau!! paksa nih..hoho~



@hazzy:: bereh bereh..klu duk area selangor mesti xde hal nk dtg kn..hihi~



@nelly:: tenkiu² ^_^



@Nur Mudrikah :: wah awlnye pi kursus kawen ye..huhu~ thanks dear~ =)



@My Little Diary:: haha tenkiu babe~ ^_^




@lya:: mak dah serik buat kenduri kt rmh..ms tunang dlu pn nk tercabot tapak kaki katanya..wpn guna katerer...tp letih kemas rmh...huhu~

Ain Atika said...

wahh bagusnya dah nak kawen....

lalink7 said...

teruskan mncari..caiyok22..jgn lupe jmput tau..hehehe..

dewan dekat UPM pun banyak if u nak laa..yang bsr ade kecik ade..

bestnye dpt adiah beijing..ehhehe..congrat

Ujang9897 said...

tue lalink leh tlg kat ukm...lalink tolong carikkan dewan

Amy Syaquena said...

As'salam..

alahai sian dia x pe pelan2 cari ye nanti insyaallah mesti ada punya.. nanti kawen jangan lupa jemput ye he3..buat muka x malu pulak..

mizz sue said...

YANA DEWAN FRU CHERAS KAT RUMAH SU JUST RM1200..ADIK KAK MIMAH WAT KAT SITU

YanaMIB said...

@Ain Atika:: hehe dh smpi seru kut =P



@lalink:: tenkiu tenkiu..mak xmo dewan kt upm..huhu..



@ujang:: dia kata uPm lah..bkn uKm..ish³ =_=



@kak amy:: insyaAllah..sume yg kenal mesti jemput ^_^



@su:: ek? ada nombor fon x? bley usha nanti...thanks~ =)

kekunang said...

owh...sila lah anto kad kawen ye kat aku...aku nak kumpul kad kawen...hahahha...aku tak dapt dtg...so nnt upload gambo byk2!!!huuuu....

Mrs Fauzi said...

buat kat dewan sri endon putrajaya mantop babe!

ieda said...

dikk suke kamu ...
sbb kamu suke berangan !! ..
walau adakalanya angan2 itu payah nak dicapai ..
sekurang2nya kita ada angan2 kannn
hahahahha akak punnn suke gak berangan cuma x tercakap kat blog muhahahahah

diana said...

best kersus kawenn ni..
gelak je dengar penceramah tu bercakap..

sugar2 kapas strawberry said...

bahang2 dan aura2 pengantin da smpai sini..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015