Dec 28, 2010

Roti Segar Favvy Arwah Nenek Aku



Korang pernah pergi tempat ni?? aku tak sure lah exact locationnya tapi masa aku pergi last weekend, aku dari Lumut...jalan straight je menghala ke Gopeng dan kedai ni kat tepi jalan...ada signboard kat tepi jalan tu tapi make sure jangan bawak laju sangat lah...nanti mesti terlepas  =)





Rasanya ni first time aku singgah...tapi mak aku cakap masa arwah nenek aku ada, kitorang selalu datang sini...maybe time tu aku kecik kut..serius tak ingat pernah sampai sini...huhu~   arwah uwo suka makan roti kat sini sebab sangat lembut dan sangat sedap...fresh from the oven gitu....nyam nyam~  ^_^


Well ramai jugak kazen-kazen aku yang tak pernah sampai kedai ni so makcik² dan mak aku ajak la singgah dah alang-alang on the way je....dalam kedai ada haruman yang pehhhhh sedap kaooo...rambang mata pilih roti....roti je pon! tapi nafsu makan toksah cakap la walaupun kitorang baru balik dari kenduri kahwin...hahahahaha~  =P



 Makcik aku pilih dua kek kat atas ni sebab nostalgia dorang masa kecik-kecik...makcik aku cerita arwah uwo terer gilerr buat kek madeline...actually tu cuma sponge cake biasa, just letak topping blueberry and serbuk kelapa kut...haha...tak ingat...blueberry cheesecake tu kitorang saja-saja beli...nak rasa...cake dia takde la sedap mana pon...keras....topping blueberry tu yang jadikan cake tu unik dan sangat sedap! ^_^







 Air Naga....cantik kan? hehe~  Actually dorang blend dragon fruit yang kaler merah tu and yang bawah tu jus epal tak silap...campurkan sebab nak kasi manis...dragon fruit kan tak terasa manisnya...tu kena tambah jus epal...dua² fresh fruits tapi harga rm2 je....murah kan? ^_^






 Kak Yong and me....menikmati air naga...slluurrrpp²....thanks belanja kitorang air! weehuu~






Ili yang demok...menikmati donut yang baru masak...gilerrrr nikmat kaoooo makan donut panas²...dah la besar²....50 sen seketul, tapi berbaloi!! orang tu baru keluarkan dari dapur, 5 minit je dah habis! ffuhhhh...aku telan 3 ke 4 ketul donut tah...gilerr kembung prot! hohoho~  =P





Untuk tahu lebih lanjut pasal Roti Segar boleh picit SINI...tak sangka kedai ni ada website...ada juga cawangan-cawangan lain...rajin² lah search kat gugel ye yeop! (^^,)




20 comments:

Finaz Jaafar said...

hish..tergoda jeh tengok air ngn kek tu sis !
air tu mcm mabeles jeh!!!

liyana said...

uih mcm best ni.. air naga tu sedapnye.... murah kot 2rgt..berbaloi2.. :)

nabilah_2908 said...

terbayang2 kesedapan donut yg panas2...huhu... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
VACATION 2010

lalink7 said...

xpernah makan lagi..boleh cuba nanti..macam sdap je cake tuee mcm secret recipe..mesti mahal kan?

nama.aku.lynn said...

I'VE BEEN HERE ONCE..AND,LIKE LIKE LIKE..=)

YanaMIB said...

@finaz:: mmg mengancam pon air tu..sedap lagi..huhu~



@liyana:: murah kn..sedap lak tu =)



@nabilah:: nikmat tuuu mkn donut panas...nyummmm~



@lalink:: mcm je secret recipe..tp rsnya x sama..hehe..erm x mahal pon..biasa² je..x ingt la harga kek brape..huhu~ =)



@lynn:: oyeah?? nice kan...^_^

syirakhalid said...

susah nak jumpa fresh fruit kat kl yg harga RM2 kan...huhu

ieda said...

memang nampak sedap bluberyy cheese tuu dik .. ermm nie buatan org lama nie :)

Along Tapa said...

aku nak tuntut ko blanja...ngahahaha

Gorengbaek - Ini teknik-teknik penting untuk berjaya...

Hangit habis dah - Perihal kereta...macam-macam...

fArAh07 said...

sedapppp

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

sedapnye tgk kek2 tu....nyum3

Amy Syaquena said...

Hai dear kalau x silap amy dekat air tawar kan..sebab kebanyakan pekerja di situ budak2 amy..

diana said...

kat lumut la tu..
akak tak pernah beli walaupun sepuluh kali lalu situ..haha.

YanaMIB said...

@syirakhalid:: tau xpe..paling cikai pun rm3...huhu~



@kak ieda:: topping blueberry tu yg sedap..kek dia biasa je..hehe~



@along:: insyaAllah..klu aku pi sini lg aku bli tapau utk ko seketul donut yeh...pehtu pos laju jek..hohoho~ =P



@farah:: nyum nyum~ =)



@✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿:: sedap sedap! ^_^



@kak amy:: yezzerrr btol tu sis..kat air tawar...hehe..saya update lah lokasi nih...thanks sis..ooo patot la sume foreigner jek..huuu~



@kak diana:: kt air tawar kak..haha..jauh gak la dari lumut..try la singgah nnt..sedap! ^_^

Iznie said...

wah...mcm sedap jer...nnti nak pergi try juga la.... :D

Ujang9897 said...

asyik mkn jer

HaNa HoNeY said...

selalu lalu area situ
p singgahnyer xpenah
asyik miss je
T_T

Rinna said...

Hmm..sedapnyaa..air naga tuh..merahnya..:)

░♥si lampu neon♥░ said...

WAAAAA BLUBERRY CISSS I LOIKEEEEEEEEEEEEE NAKKKKKKKKKKK

BENA said...

errrrrrrrrrr air naga ? aiyakkkk :) buah naga memang cantek . tapi zra TAK KAN rase . sebab seram . HAHAHA :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015