Dec 24, 2010

Pelapis Ben Ashaari

hek hek hek...kenapa abang Ben dah nak bersara ke siap ada pelapis bagai?? huhuhu~   bukan...bukan....aku nak bergosip pasal sorang mamat ni...meh datang dekat-dekat, letak telinga rapat-rapat ke pc supaya jelas apa yang bakal digosipkan  =P


ehemmmm.....ada la sorang mamat ni kan...dia baru berjinak-jinak dengan blog...itu pun TERpengaruh dengan awek dia yang sangat rajin update blog dan blogwalking...setiap kali keluar dating mesti awek dia akan bercerita pasal blog....


"sikit-sikit blog...sikit² blog...b.o.s.a.n!"


Begitulah keluhan mamat tersebut bila dia dah naik bosan mendengar cerita pasal blog je....huahuahuahua~ Tapi hakikatnya mamat tersebut sangat suka membaca setiap blog yang diceritakan oleh aweknya....dan dari situ jugalah beliau kenal dengan blogger² hot dan meletops macam Hanis Zalikha, Irine Nadia Marcello, Ben Ashaari, Hamzah Ian, Cik Epal dan yang seangkatan dengan mereka....weehuu~


Sehinggalah suatu hari, beliau cuba untuk mendalami minat aweknya dengan merajinkan diri meng-update blog dan blogwalking...segala tips untuk blogging diminta dari aweknya tanpa rasa bersalah...hohoho~


Dan kini, blog beliau semakin maju...!! memang kalah la blog aweknya tu...baru  2 minggu beliau menjadi blogger tegar, tapi followers dah cecah 200++....UV pun 130 ke atas...setiap hari!! belum kira lagi duit nuffnang yang masuk...sekejap je dah sampai rm4+....awek dia dulu berbulan-bulan baru naik duit nuffnang...wallaweyyy~


Sikap beliau juga sudah tidak macam dulu...kalau dulu beliau bosan mendengar cerita pasal blog dari aweknya, kini beliau sendiri yang kecohhhh gilerrrrrr bercerita pasal blog kat aweknya....hoiiii bukan sahaja aweknya malah adik beradik dan rakan²nya juga mendapat tempias!! whooaahh~   *dush dush dush~*


Korang nak berkenalan dengan mamat tersebut??  hurm hurm....


**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**
 tak lain, tak bukan.....

**

**

**

**

**

**

**




dak encem laaa!!!  dush dush dush~  @_@



Jangan kata asyik nak bercerita pasal blog, asal dating je mesti ajak pergi tempat yang ada wifi (internet)....senang nak wusha blog katanyerrrrrrrrr....mencik!! (-_-")



 @Village View, Bangi...blog dulu baru makan...grrr~




@Klinik Az-Zahrah, Bangi...sementara tunggu aku buat check up pun nak online jugakkkkk!~



Kalau pergi McDonald pun sama...mesti dia seludup lappy adik dia, lepas tu aku kena teman dia online...tak pun online guna henpon...eh janji online lah...wusha blog kesayangan dia tuh...Erti Kehidupan...weehuu~


Sekarang ni beliau sangat rajin join segmen bro Ben...pancing traffic gitu...aku adalah tidak cukup masa untuk join segala segmen...hahaha..sebab tu traffic blog aku lembab! dem!  >_<


FINE!!  aku tak kesah...aku lebih bahagia bila dia menjadi blogger daripada dia melayan facebook...melayan orang yang tah hape hape kat facebook tu....bukan dapat duit pun...miahahahahaha~  =P


Sekian....



**********************************************************



aku DIpaksa untuk buat entry ni...duhh!

papai~



25 comments:

liyana said...

hihihi.. nsbla awk..mujur ler incik tng kita x terjebak dgn dunia blogging ni..heh~

mizz sue said...

huhu...aspa aspa...

su pun xsuke fb..tgok 5 min dh boring

lalink7 said...

dipaksa? hehhe..boleh mintak upah nie yana...hehehe

BENA said...

hahahahaha . dah agak ! mula2 perengan dah tahu ni mesti dak encem sis nye blog . :)

uik? di pakse ? HAHAHA :)

zra ade kawan. die bukan men suh aja blog. siap update 2 entry trus pas wat blog.sekali hamikkkkk . 2 entry tu jek la melekat kat blog die . HAHAHAHAHA :)

Affan Ruslan said...

hehe. dah terbalik pulaak ye.

nama.aku.lynn said...

hahhha..adess.pelapis abg ben la..hahah..
tau2..lynn follow jugak blog dia..aktif kot makin lama..idea mncurah2..
sis,u hv to b ready mcm isteri abg ben lps ni.husband blogger tegar..i likee..=)

Lya Colours said...

biasa la skrg mana2 ada wireless free
so harus la on9
keh keh keh
tapi saya still x suka bukak blog guna nset sbb mcm x puas
kalo fb xpe lg

Puan aiNa Rahman said...

wah2..dak encem jadik pelapis ben..cayyokkk

six.september =_= said...

wohhh kemaruk dengan blog nampakkkk

YanaMIB said...

@liyana:: blom lg tu..haha..=P



@mizz su:: tau xpe..yana bukak pon just bc status kwn² je..nk update status apa pn xtau dh skrg..hehe~



@lalink:: tau xpe..mtk lanje eskrim mekdi..wehuuu~ =P



@bena:: haha tu hangat² tahi kamben namenye..sis pn ingt dak encem bakal jd cemtu skali terleby aktif daaa...huhu~ redha redha~



@Affan Ruslan:: aah =)



@nama.aku.lynn:: time dating pon sempt lg pk nk update apa..sabo je lerr =P hoh kena mtk tips kt bini abg ben plak la..haha =P



@lya:: aah bukak blog kt enset lembab glerr..kita pn slalu bukak fb je klu guna enset..hehe~



@aina:: chaiyokk! =P



@six.september =_=:: haha sangattt~ ^_^

Fitrah Adnan said...

hahahaha...oklah 2 ada gak hobi yg serupa..miahahaha

sugar2 kapas strawberry said...

couple berblogging :)

Ujang9897 said...

wah....kantoi di situ gambo2 ku..siot tol paparazi nie...

Nurul Syuhada said...

ok la tuh...sehati sejiwaaaa..best dpt pasangan yg sama minat...

diana said...

baik dia ngadap blog dari fb kan??
fb tu tak dak pulangan langsung..hahha

oya said...

fokus tol ngn lappy...bile la sy nk jd pelapis dlm nuffnang xtau la ni..

POSH76 said...

wah nanti lagi glemer dari Yana hehe

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

hehehe

incek T saya tak ada blog
tp saya selalu bgtahu kat dia yg saya ada belog..tp saya rasa dia tak skodeng pun

ehhehhe (^^,)❤

HonEyBuNNy said...

he2...betul tu...layan blog best ag kan...hehehhehe

ANATI SOKI said...

hehehe.. funny je.. hehehe.. blogger tegar nih!! hheheehehe

Semarak Api said...

hah?2 mgu berblog da ble dpt UV till 100++?ape rhsianye..hehe..

Sunah Mohammad said...

hee~ cumel sungguh kamu berdua ni ye~ moga dipermudahkan ke jinjang pelamin~ jadi pelapis enchek ben n wife..:D

azureEn said...

haha abes la.. da kemaruk blog ye. amek tu. penangan blog. hehe. mest cepat femes dye nie nanti ;P

Siti Suriani said...

haha,.kelakar2.. penangan blog ni...

hamzah ian said...

aku agak ujang yg tulis ni... hahahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015