Dec 4, 2010

Bila Pelayan McDonald Menjadi Robot


 

Pelayan::  hye selamat datang boleh saya ambil pesanan...nak makan sini ke bawa balik??


Aku::  hye...erm take away ye....bagi saya Double Cheese Burger medium set dan Chicken McDeluxe...pun medium set...air dua-dua tukar Ice Lemon Tea ye...


Pelayan::  oke...burger tu nak set large ke medium??


aku::  *blurr...bukan dah cakap ke tadi?? oke mungkin dia tak dengar...*    erm bagi medium...dua-dua nak medium...air tukar ice lemon tea tau...


Pelayan::  oke...air coke ke??


aku::  *pening!*   tak dua-dua tukar ice lemon tea...


Pelayan::  yang set satu lagi tu coke ke nak tukar jugak??


aku::  *apakah??*   tukar ice lemon tea jugak....


Pelayan::  oke...terima kasih...






Lepas bayar ku tanya pada adikku...


aku:: slow sangat ke yana cakap tadi sampai dia tak dengar???


adik::  erm tak jugak...rasanya dah cukup kuat....hehe




hahaha  sangat kelakar dan pelik...mungkin pelayan tu dilatih untuk bertanya soalan-soalan standard dan mungkin terlalu nervous atau terlalu bersungguh-sungguh berlatih sampai tak boleh nak adapt dengan situasi....walaupun dah order semua dalam satu napas, tapi dia still bertanya soalan-soalan standard tu...huhuhu~



Kejadian ni berlaku masa aku pergi mekdi kat Tesco Puchong...ni 1st and hopefully the last time lah aku jumpa pelayan macam ni...ouh aku tak marah, bengang pun tidak...cuma kesian tengok dah macam robot gayanya...duk hafal skrip 100%....hihihi~ 


peace!  v(^_^)










p/s::  kenduri, kenduri, kenduri...makan, makan, makan...shopping, shopping, shopping...lalalalalalala~  \(^_^)/


16 comments:

DuniakuAbstrak said...

dia terpesona jumpa artis hot mcm kau lalu blurr lantas lidah kejang kelu untuk berkata2

DuniakuAbstrak said...

haha

Lya Colours said...

hah itu namanya tak pay attention !!

nabilah_2908 said...

haha..tak pernh pulak jumpa pelayan mcm ni...myb budak baru kot...dok menghafal.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HAPPY 28TH ANNIVERSARY

sugar2 kapas strawberry said...

hahaha.dia da berlatih da tuh..kekekeke

diana said...

pertama kali agaknye tu..
mengelabah la..

HonEyBuNNy said...

hahahha..kelakar la...hehehhe

Along Tapa said...

huu..berjaga-jaga...silap hari bulan baju ko tempah nak kawen nnt tak muat lak yana..heee~~~

Gorengbaek - Koleksi gambor kat Muor

Hangit habis dah - Luahan perasaan...luahan perasaan

Frodo Baggins said...

hahahha ... boring giler.. kalau kene dgn wa sah beliau mmg kene sound tepat2! x pokes ...

ieda said...

hhahhha kelakoor lahhh dikk
semalam akak makan McD jugakkk ... tapi sibb baik pelayan x jadi robot .. akak lak jadi robot sbb kena order satu2 .. ramai sgt yg jadi pengikut kecikk ehhehehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
apa pun buger dia best

aZLiNa aZiZ said...

Salam ziarah ct liyana. Eheh. Staff baru kot. Sebab tu jadi macam tu. Tak pon, dek terlampau penat. Maklumlah, ramai orang suka makan Mekdi kan, esp my husben *tak pasal2, naik nama husben. heheheh.

BENA said...

bagus ! sebab sis seorang yang penyabar ! hahaha . =) cop cop ! bile lah boleh dapat di belanje oleh sis yana nih. eececece . HAHAHA =)

Un Phat Lee said...

takpelah.tu mungkin 1st day die start bekerja.ehe.

Pencacai Alim said...

lama dh tak mai sini..bru balek dr kursus.apa kabo?

Amy Syaquena said...

As'salam..

ha2 tak dapat di bayangkan, mesti kelakaw gile..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015