Dec 21, 2010

JM Beriani House


 weehuuu hari ni lunch nasi beriani....not my favourite...mula² plan nak pi Kimtal B...tapi tutup daaa...tengah buat renovation...dem! >_<    Since JM Bariani House yang paling dekat dengan Kimtal B, weolls pun pergi je la makan kat sini....restoren yang sangat exclusive dari segi interior design...phewww~ 



hiasan meja?? huhuhu~   yang bawah tu kuih semperit...ada 3 peket..1 peket ada 4 keping semperit...memang sentiasa dihidangkan atas meja, macam appetizer ke hape tah...huhu~





Nasi beriani ayam masak merah....gila banyak kaoooo nasi...boleh share 2 orang...hehh semput aku makan...tak habis pun...makan setengah je...@_@




Tengah duk borak-borak dengan Mcd tiba-tiba ada seorang lelaki datang kat meja kitorang...


toke::  kenapa awak tak makan sampai habis nasi saya ni?? tak sedap ke??


aku::  eh sedap...tapi banyak sangat la...   *lorr toke kedai rupanya..ngee~ malu! * =P


toke::  banyak sangat pulakkkk....habis ayam ni??   


aku::  pun banyak jugak....hehe~    *macam tak usik je rupa ayam masak merah yang aku order...hohoho~*


toke::  kamu ni tinggal kat mana??


aku::  Bangi...


toke::  ooo bangi??  habis lepas ni nak pergi mana??


aku::  opis lah....   *haish banyak tanya lak pakcik nih*


toke::  bukan apa...saya tanya ni sebab kalau kamu duk dekat² sini boleh la nak tapau makanan yang tak habis ni...membazir je kan....


aku::  ooo boleh tapau?? hahaha  oke la boleh la tapau ayam ni...


toke::  oke tapau ayam ye...nasi tak boleh la nak tapau takut basi...


aku::  yup..oke~



hahahaha ramah betul pakcik tu...tapi memang sedap la nasi berianinya...lemak berkrim...cuma prot aku kecik sangat lah nak sumbat nasi yang menggunung tu...1st time kena tegur sebab makan tak habis...hihi~  tapi bagus la kan, at least dia tahu apa komen² pengunjung...*thumbs up pakcik!!*  (^^,)




musim musim sejuk ni amalkan aja minum air panas....brrr~




Lastly is my dessert...ICE CREAM GORENG!!  yeayyy~   aku pilih perisa "3 layer chocolate"  nyummm~  ^_^



Price::

Nasi beriani = rm4.30


Ayam masak merah = rm7.70


Ice cream goreng = rm3.50


Teh O = rm2.00




Overall....S.E.D.A.P!!  next time boleh datang lagi....try menu lain pulak...weeee~  \(^_^)/



28 comments:

Puan aiNa Rahman said...

macam da lame x makan nasik beriani..nyam², kalau yana banje pun sodap neh..hehe

lalink7 said...

wahh..jalan jalan cri makan yee..hehehe..sdapp...tap mahal memang tetap mahal beriani dia...huhu

Rinna said...

Cam menarik jer.. nasi beriani nie.. Ada icecream goreng lagik .. leh try nie.. :)

nama.aku.lynn said...

wahhh..best gilee..nak fuul address..nak ambushh..hahaha..
p/s:terliurr~hahah~

syirakhalid said...

thumbs up pakcik. hihi

HaNa HoNeY said...

pergh eskrem goreng
xpenah ase agik
mcm sedp je
^_^

ieda said...

sedapnya dikk nasi beriyani gam nie ..
dah lama x pekena .. ramah tul pakcik tuu kan .. siap syorkan tapau layie .. bagus2 .. :) jarang ada peniaga mcm nie ..

YanaMIB said...

@aina:: klu sesapa pn lanje mmg sedap..sbb free kn..ngeh³ =P



@lalink:: aah mmg mahal price dia..tp kt sini price mcm tu kira normal tau...huhu~



@kak rinna:: meh meh dtg ^_^



@nama.aku.lynn:: ioi boulevard puchong..mmg dekat sangat dgn Kimtal B ^_^



@syira:: yeayy pakcik~ ^_^



@HaNa HoNeY:: klu nk gorang sendiri pon bley..kt kedai² frozen food ada jual =)



@kak ieda:: btol btol..jarang jmpe toke kedai yg ramah (^^,)

Lya Colours said...

rindu beriani gam batu pahat
jauh nye nak menapak
kalau mengandung and mengidam, mampuih nak kejar ke batu pahat tuh

Ujang9897 said...

gemuk..!!!!!!!!

diana said...

lama dah tak mkan nasik beriani..
mungkin sebab nasik bukan makanan kegemaran akak..hehe
boleh tahan makanan nye ye..
nampak sedap ..

liyana said...

esok msti cari eskrim goreng kt pasar malam. sy pn bukan pemakan nasik sgt :D

Nashays said...

suka jm bariani nye acar buah..terbaik :)

POSH76 said...

tp mmg besarkan portion dia... I terai sekali jer...tngk u makan terasa nk terai pulak hehe

six.september =_= said...

aku tak penah makan nasik beriani.
kesian tak dengar ni?



hah takpaham2 lagi?
belanja laa

meo said...

murah gak

nk bw gadis pujaan ati g sinilah... huhuhu :p

YanaMIB said...

@lya:: mak aihh jauhnya batu pahat..dekat² udah lerr..huhu..xmo la try pi sana..takut TERmengidam..wheww~ =P



@ujang:: sapa? yu?? hahaha~ =P



@kak diana:: sama la not my fav too..tp td saje nk try..huhu~



@liyana:: bkn pemakan nasi??wahh mesti kurus nih..xcukup karbohidrat..ngee~ =P



@Nashays:: yeke..ai x mkn acar..hehe~ =P



@sis posh:: sgt besar portion dia..tu kena tapau ^_^



@six.september =_=:: hahaha..still buat² xpaham..lalala~ =P



@meo:: wheww bila nk bawak? leh skodeng...weee~ =P

ANATI SOKI said...

tauke yg sporting habis!! hehe... mesra pelnggan!! hehehe

Heidi Shafiq said...

gulp! sumpah aku terliur.. :D

HonEyBuNNy said...

oh oh oh...sangat lah jeles meles.....coz sedappp...kn ila dah lapar neh..uwawwa

E.d.Y said...

lama tak makan nasi beryani

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah sedap.. terliur je tgk makanan skrg ni.. kekekeke

STRATEGI BARU ALONG

JULYA said...

menangis perut tengok ais krim 2...rase mcm nak g cari baskin la esok.hehe

Norhafiza said...

wah...sedapnyeee nasi beriani tu...siap boleh tapau lagi..ni sudah baguuuus hihi..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

tak pernah rasa ais kerim goreng lagi...hehhehe...

baik nye tokey kedai...kalau mcm tu hari2 nak tapau hehehe

BENA said...

aiskim goreng tuuuu . zra xpenah ag mkn aiskim greng / heeee~

:)

DiaUmaiNiNaz said...

nasi bryani tu x brp suka tp aiskrim grg tu ..la yg sedap sgt..cm nk mkn je tghari nt.

salam kenal dari dinaz/

mizz sue said...

su selalu pi yg kat alamanda tu je..ada gak jm beriani tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015