Dec 20, 2010

Tak Boleh Tidur Teringat Mak Limah


Pukul 9.30am (kurang lebih), hari Sabtu (lepas), dapat sms dari dak encem~


dak encem::  dah bangun belum?


aku::  baru bangun..nape?


dak encem::  kan nak tengok mak limah....cepat la siap...


aku::  ooo oke oke~



hamboih hamboih...mak limah punya pasal sanggup kaooo kejut aku pagi-pagi...grrr~  >_<





 Target nak tengok wayang pukul 11.30am...tapi sampai sana lagi beberapa minit sebelum 11.30am...sepatutnya sempat lah kan....tapi FULL house kaooo...dem!  tengok gambar tu...pagi² lagi dah ramai orang beratur nak tengok wayang  (-_-")


Makanya weolls pun beli tiket yang pukul 1.30pm....




yeayy~  banyak lagi kosong...beli awal² senang, boleh pilih seat...lagipun malas nak beratur panjang² untuk beli tiket...weoollss pilih seat tengah...aku suka seat bahagian tengah....selesa! ^_^


adik kaunter::  nak kapel seat ke??


aku::  takmo la...seat biasa je....



hihihihii~   membazir beli kapel seat...lalalala~  dah la harga tiket wayang sekarang dah mahal....!! grrr~





dak encem::  takpe ai lanje yu....


weehuuu~   senyuman girang diberikan...hakhakhakhak~  (^^,)    macehhhh cayangku si muncit...lalalalalala~




Sementara tunggu 1.30pm makan² at mekdi sambil online blog...ecehh mentang² dah ada blog sekarang...beliau lagi gila blog dari aku...lawan tokei nampakkkkkkkk~  (^^,)




oke bagi aku cerita ni best...erm oke la....sama best macam Zombie Kampung Pisang....tapi cerita ni bukan untuk orang macam aku lah...sebabnya aku ni memang penakut kalahkan tikus putih...haish~   tak caya pi tanya dak encem...aku bukan tengok sangat cite ni...lebih tutop muka dengan jaket dak encem je...bahahahaha~  =P






Aku lah orang PERTAMA yang cakap cerita ni seram!! KAH KAH KAH~   sebab tu dak encem lanje...kalau cerita Narnia ke, Harry Potter ke memang tak berkelip kaooo mata aku tengok...*wink²*





Overall cerita ni best sebenarnya...pi la angkut anak-anak, adik-adik uols layan movie ni...movie yang dibuat khas untuk ditonton bersama keluarga...apa-apa pun syabas to abang Mamat Khalid kerana berjaya menghasilkan satu lagi movie yang menggelikan tali pusat...memang gamat panggung dengan gelak tawa orang oke! weehuu~  ^_^

















p/s:  Bila nak tengok Narnia pulak nih...hehh~  =_=

30 comments:

liyana said...

eh same la.. tgk gak cite kak limah ni sabtu hr tu.. tp tiket kul 1pm. hee.. amik la couple seat. RM28 kauu! giler mahal. T___T
overall cite nye boleh la..hihi
*nk tgk narnia jgk.. bile entah* -.-

Puan aiNa Rahman said...

Blom tgk pun lg cite ni..ari tu tgk cite ngangkung smpai 2 kali, yg ni sekali pn blom tgk..hu3. nak kena pujuk cik abe la klo cenggini,.

efa said...

best ka ceta tu?lum tgk lg..cm best ja huhu

Cik Eka said...

aduh,eka tak tgk lagi la mak limah nie..bz g umah org kawen jer..haha

nabilah_2908 said...

bila nk tgk eh....majority yg buat review tntg cerita ni mesti kata best... :)



jom ke APA KATA HATI pulak,
PISANG KAKI

Lya Colours said...

mana ada seram
hahaha
siap ada hantu kopek tau
hantu pny cite
tp sgt best
sukaaa

nama.aku.lynn said...

best eh?bpe bintang kasik?*nk try gak ah..=)

YanaMIB said...

@liyana:: ek tgk katne? kita tgk kt mines..hihi~ =)




@aina:: pi la tgk..full gak panggung..hihi~




@efa:: err bg ai oke je la..heee~ =P




@cik eka:: xpe xpe..pas gi kenduri bley tgk..ecehh~ =P




@nabilah:: aah ramai kata best..tp bg ai oke je la..ngee~ =P




@lya:: aaaAA kita takut jugakkk..haha..mmg berjaya lah mekap mak limah tu..grrr~




@nama.aku.lynn :: err err bg 4/10 je kut..hikss~ ^_^

liyana said...

kita tgk kat seremban.. hehehehehe~

Ujang9897 said...

penakut.....tak best

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

gua tungu dvd copy yang haram buleh

nelly said...

suka entry nih..
nice2

:)

ieda said...

memang sedap citer nie yer dikk ??
sure nak gi tgk jugak lah heheheh

lepas tuu nak tgk narnia lak :)

Along Tapa said...

kalo nak tengok narnia, ko la kena belanja dak encem ko tu...hahaha

Gorengbaek - Hello Malaysia!!!apa sudah jadik??

Hangit habis dah - Kali ni giliran sok kabor online pulak..

YanaMIB said...

@liyana:: ouh jauhnya..ngee~ =)




@dak encem:: bia laa...isk~




@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o:: ceh..kita kena support filem tempatan..ecewah~ ^_^




@nelly:: tenkiu² =)




@kak ieda:: sedap la kut...ramai kata sedap..sy je kata oke..hihihi~ =P

YanaMIB said...

@along:: aah mmg dia mintak lanje pon..ampeh jek...aku nak tengok dgn org len aaaa...lalalala~ =P

Finaz Jaafar said...

cerita ni mmg best !
tak menahan lawaknyer...
smpy da trmampu nk gelak..best2

diana said...

ish..
ni yang menambahkan keinginan nak tengok ni..
tapi nak buat cemana
dak busuk tak suka!!
heheh

six.september =_= said...

jom belanja aku plak..haha

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

o0o0 tu dia dak encem dier..
hehehhe....

lama tak tgk wayang
incek T susah mau di ajak tgk pilem

hehehehe ✿(^^,)✿

BENA said...

wow ! zra pon ari tu nak tengok kak limah ni . tapi bantai tido sebab penat keje malam .


NARNIA ? alahai teringat manager zra . wahahahaha :) opsss ~

E.d.Y said...

nak tgk cite ni...aduiii..xsempat2

meow said...

cite ni best!

JULYA said...

cucite2....i lap usop damn much...hehe

AD feez said...

sempat die amik gmbr kt screen comp tu.. hahahah
:thumbs up:

Amirrah Zawani said...

tak tgk lagi.. ramai yg cakap best.. :)


P/s: u ada tny pasal iklan nuff kan..
i tak pandai buat tutorial.. i bg link je lah yea.. gud luck :)

http://www.intanurulfateha.com/2009/09/tutorial-9-nuffnang.html

Khairy said...

ramai cakap citer ni best....tapi tak tengok lagi...

Narnia citer terlampau budak2 la...tak best pun

syirakhalid said...

baru nak pegi tengok esok! kenot wait. gagaga :-)

HonEyBuNNy said...

hahhahhaha..nak gelak nak gelak...ila xthn yg time berlari kerusi roda tu...ihihiihihi...lawak2......tol tu...ila pn xsuka seat couple....prefer dk seat biasa lg..hehe

mizz sue said...

tk bkesempatan nk tgok lg...fuhhh..dah lama tak tgok wayang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015