Oct 11, 2011

Berapa Banyak Kali Kena Beli Baru daaaaa~? =.=



Hari tu pergi Alamanada, beli sandle baru...
sandle lama dah terkoyak...
ada yang tapak dah tercabut  T__T
plan asal nak beli sandle jenama Scholl or Crocodile...
dua jenama tu memang sangat sesuai dipakai oleh ibu² mengandung...
selesa gila kot tapak dia...huhu~
tapi tengok harga mahal jugak eh jenama Scholl tu...haha~
maklom lah selama ni pakai duit FAMA (father & mother)
mana nak sedar harga berapa...main sebat je...lalalala~
jenama Crocodile pulak takde yang aku berkenan design nya...hehh~
so pergi kedai biasa² je beli sandle macam dalam gambar tuh...
mahal la jugak...RM49.90...
selesa memang selesa...
aku pun memang cari sandle yang tapaknya flat...
kalau ada heels walaupun ciput still terpeleot bila jalan...
maklum lah prot dah ke depan...
balancing lari maaaaaa...hohoho~  =P


Cuma yang aku terkilan,
baru seminggu pakai aku rasa tapak dia macam dah haus...adeh~
licin semacam je bila berjalan atas tiles...
bahaya kot....
sebab kasut² macam ni la punca aku jatuh tangga kat Mid Valley suatu ketika dahulu <klik>
takkan nak beli kasut baru lagi??
mau kena bebel dengan dak encem...isk isk~


takpe lah....
pakai je la dulu untuk sebulan...
kalau dah kritikal sangat TERpaksa jugak la beli sandle baru kan...
kali ni kalau nak beli memang nak cari Scholl or Crocodile je...
taknak dah cari jenama lain...hurmm~   =.=
korang biasa pakai sandle jenama apa??
oke tak kualiti dia??   =)






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

46 comments:

mEiZ SHA said...

amboiiiiii..:)
ehehhe ninie pakai camel..sgt selesa..bia mahal tp leh pakai lama yang..kalau asek tukar pon lama2 leh dpt SCHOLL sebijik kan?:)

SHEHAN ISMAIL said...

Hi.. u will never regret once u dah try scholl. saya start pakai ms preggy. xpernah lenguh ok wpon sarat n kena panjat tangga 4 tingkat SETIAP HARI.. Trust me.. So, spend duit sket. 148. Kadang2, jusco slalu wt sale. so, kdai lain yg jual scholl, xde less. tp jusco wt. so, kna tgk la..

SHEHAN ISMAIL said...

btw, my baby dh 1 year now. i ada 3 kasut scholl. sbb dh mls nk bli brand lain. sdp sgt. x lnguh tu yg pnting..

POSH76 said...

kalau pregnan elok cari kasut yang lembut tapaknya....jenama scholl lagi bagus..

GoJeS said...

huhuh...klu bab sandal/selipar, kami mmg cerewet..sbb nk pilih yg sedap pkai xlicin..skang selipar, kami suke hush puppies sbb sgt sedap pkai dan thn lame..klu sandal, crocodile better;)
scholl bukan xelok, tp kaki kami jns bagak kan..pkai kejap, dh rs xbest..pastu dh xpkai..membazir jek..huhuhuh

:: Mrs.Eady :: said...

tetap setia dgn scholl...1st scholl pakai 5 thn..awal thn haritu beli yg ke-2 sebab yg 1st tu dah tak dpt di selamatkan lagi setelah menampal tapak menjahit nyer..hahahahaa...

mahal tapi berbaloi!

missbby said...

serius better pakai scholl..akak dah pakai scholl memang puas la, memang alhamdulillah tahan, infact lepas bersalin still boleh pakai lagi..memang mahal tapi sangat berbaloi..

Anum said...

scholl tetap di hati ku

MamaEma said...

akak pakai jenama BATA jer..

Aku Ibu Muda said...

yana, kalau nk beli sandal yg selesa ni, try bata comfirt.

tiap kali preggy, tu lah pilihan akak :)

Aku Ibu Muda said...

yg penting murah...hehe

Cik Bambam said...

biar harga mahal sikit..asal pakai selesa, berkualiti dan tahan lama.. price tolak ketepi.. kalau beli yg murah but asyik nak tukar jek..sama jek beli yg mahal..ehhehe

nabilah_2908 said...

beli la yang baru..tak payah tunggu sebulan..bahaya la pulak..

En Ujang tak bising la..demi keselamatan isteri tersayang..mesti boleh je.. :)

alah membeli..menang memakai...tak gitu...? :)

Ujang9897 said...

derm...bazir jer

Lya Colours said...

wei beli bata la. mak aku suka pakai sandal bata tuh. selesa and tahan lama

Prince Halilintar said...

ala bodek dan wat manje2 dgn dak encem tu..mesti dia cair..pastu baru la suh die beli kasut baru..hahaha

kekunang said...

dexter ok gak yana...

CIK MAY said...

may pki scholl je yana wlupun ak pregnant lagi...wehehehe..plg murah rm78 @ rm88..amik yg design simple je...ok..selese..dulu suke pki sandals yg brand lain..tp asik sakit kaki dan melecet je...pki yg scholl ni, takde la isu bli sandals tiap2 bulan...hoho

mas saari said...

bahayalah yana! dahlah pregnant...

takpe beli yg mahal sikit, janji selesa dan selamat bila dipakai!

aDisH.sHidA said...

YANA LABUR LEBIH SKIT XPE UTK SANDAL...DARI JATUH KENA LABUR KAT HOSPITAL N JEJAS KANDUNGAN MCM MANA...PILIH MANA 1 PILIHAN ANDA...HEHEHE....

APA PUN BELI YANG SELESA...COMFIRT..SHIDA SUKA CROCODILE (WALAU X MENGANDUNG)

rATu kEBaYA said...

biar mahal dek.. yg penting selesa dan boleh pakai lama..

Liyana said...

pakai scholl la... mahal tp berbaloi gitew :)

Lizzie Yasmin said...

yunk, bahaya, baik cepat beli baru awk tue dah lar berbadan 2.. Dak ensem tak bebel lar kalau tuk keselamatan isteri n anak dia..
Kalau dia bebel meh sini, kita buat fan page boikot dia.. hahahha

diana said...

akak ingat masa akak mula mengandung dulu suami akak belikan sandal hush puppies.sampai sekarang masih eok lagi..tapak dia pun tak licin..kalau akak ngandung nanti tak payah beli lain dah.bawak keluar yang itu je...jenama lain akak tak pernbah pakai..satu tu je sandal masa mengandung yang ada pun..heheheh

Iela Fazielah said...

hmm.... sandle school mmg ok.. tp mcm akak dah 3 kali mengandung..akak lg suka bl kasut jenama modernmom...harga mmg mahal dlm 169 tp dijamin berpadanan dgn pemakaian.... & puas hati... design pun lawa2... pergile skodeng ye dik

❤ lovelymasha❤ said...

hati2 dik..pregnant tu...akak slalu guna scholl mmg comfortable..

mmg tahan lama dan berbaloi dengan harganya...

kat alamanda pun ada dlm parkson..

Adylia Qarissa said...

selesa dipakai ok lah tu :)

syiraaaaaaaa said...

hush puppies pon okay :) tp my aunt mase pregnant dia pakai bonia kot ke ape tah xsilap name dia . hehe . price tu biaselah kan, tp komfem selesa .

AMMAR YASIR said...

Sesuai untuk ibu mengandung..

Susie said...

timberland & clark pn oke sangat2...susie pakai mase pegnen mmg xlicin langsung....best jek...dah 3 kali pegnen sipar tukar2 dah..timberland, clark, scholl

http://susiyantisoleman.blogspot.com/

Ujang9897 said...

kaki ayam jer yana...lagi bagus utk refeksologi ma....eja pun salah..hahaha

zuwaidah said...

beli je yg mahal asalkan tahan lama, beli murah, rosak, beli lagi, rosak....kira2 semuanya dah boleh beli satu untuk yg lebih tahan lama.....jaga diri sis

Eika Arysha said...

eika klu bab kasut mahal2 nie mmg eika xtau...sbb kasut mahal2 nie kaki eika xdew saiz...hehehe,so eika lebih suka beli kat pasar mlm jew...cuma kene selalu tukar baru sbb tapak mudah haus...

BENA said...

sis, biar mahal tapi tahan lame maaaa ;)


bahaya la kalo pakai licin time ngandung nih . baek jangan pakai sis

TAU TAU !



* garang nih , hee *

hazman aka species1980 said...

hurmm.... suka pakai slipar JENAMA TAT SENG je....

NUR AMINA said...

suami mithali mesti beli

Cik Puan Nurul said...

setakat ni kasut plg lama akak pakai crocs dah bertahun pakai xpenah tukar huhu..tak tau napa sbb selesa la kot yea mmg xsakit kaki n xpenah lg jatuh..dulu2 penah jatuh tgga pakai sandal murah sakit gilaaa..
kalo sandal le sande kat walk in hanya suka yg mcm kasut aladin tu dulu2 ade sandal tu rega dlm RM79 gitu kot tp mmg selesa malangnya bila kena air dia cam mudah tertanggal sbb sayang byk kali repair huhu

Cik Azizah said...

mahal o murah yang penting kakyana selesa dan selamat di pakai k. yang penting bukan je keselesaan akak. tapi harus di ingat untuk baby jugak :)

Cik Yatt said...

hati2 kak jln tu...

sye maen bedal je..jnji selese n cantek..hehehe

msredcheesecake said...

dulu msred kalau kasut hari2 mmg pakai scholl. sgt selesa. msred pakai dari awal trimester 1 sampai 3.

Nyamuk Terbang said...

gunalah BATA
sgt2 selesa

Rozuan Ismail said...

sandal jenama nike.sebenarnya MIB tu apa eyk?

c genk bah ne said...

bgs beli yg mahl yg penting kualiti yg baik.tak juga mmbhayakan diri sis yang ngah ngandung tu..


ENTRI BARU:

WALAUPUN TAK SEMPURNA,TAPI ADA BAKAT YANG TERPENDAM

wanda arry said...

kak yana-better beli yg ada kualiti..wpun mhal terjamin sikit dri pkai sandal y murah2 tp bahaya..crocodile ada je yg 59.90 ke atas

eyjalukman said...

biase crocodile memuaskan . nautifit ke ap tah , tu pn oke ;)

lyly yAna said...

bata alwayssss di hati :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015