Mar 6, 2010

Kemalangan Yang Hampir Meragut Nyawaku~






Kalau dilihat pada rupa fizikal kereta Toyota Hilux tu, mesti uols akan fikir penumpang² dan driver kereta tu cedera dengan sangat dahsyat sampai masuk ICU...atau mungkin juga telah menemui ajal!! =_=


Tapi.....Alhamdulillah, dengan adanya air bag yang berfungsi dengan sangat baik pada masa kejadian, maka penumpang² dan driver tercedera ringan sahaja (ringan2 pun lebam jugak la satu badan..adeh la~ )


Aku merupakan salah seorang penumpang. Duduk di seat depan (sebelah driver aka co-pilot). Tapi lepas accident aku tak ingat apa-apa..tak tahu la kenapa..maybe kepala terhantuk kuat..yang aku tahu, aku dah ada di rumah, tengah tido sambil prot merasa sangat lapar sebab tak makan dari pagi...erk!! dahsyat..dahsyat...(-_-")


Kawan² aku cakap aku pengsan, maybe terhantuk dengan cermin atau air bag tu kuat sangat..erm.. aku tak ingat apa-apa walaupun ada yang cakap aku macam sedar sikit-sikit...maybe memory aku lost sekejap kut akibat trauma di kepala atau sebab aku terkejut daripada kejadian yang mengerikan itu *sigh*


:: Kalau ada darah² tu bukan darah aku tau, tapi darah An (driver). Baik kwn aku ni make sure kete tu berlanggar ke arah driver. Kalau tak memang patah dah tulang temulang aku nih..hehh~  =.= ::




:: Cian An..sabo ye dik nonnn oiiii... ::



Jadi pengajarannya, silalah beli kereta yang memang supply AIR BAG di kedua2 belah seat (driver dan penumpang), memang safe oke!


Mungkin lepas ni aku nak cuba test body kereta BMW pula untuk pastikan penumpang2 selamat atau tidak bila eksiden..Ada sesiapa nak sponsor kereta??lalalala~











p/s: Mak, kalau baca blog yana ni jangan panik ye..kalau yana tak oke takde la nak update blog ni...huhuhu..Sok malam yana balik rumah ye..takut nak call, takut mak riso..huhu..relek2 aja...\/(^_^)

p/s: Perkara dah lepas tak perlu diungkit2 lagi...Hati lebih tenang jika memaafkan kesalahan orang sebab semua orang tak lepas dari melakukan kesilapan....walaupun hakikatnya aku membenci kalian yang menjadi punca!! >_<



13 comments:

meo risaukan yana said...

Cik yana...

Doa kan awk ok2...

:(

Anonymous said...

takde ke cerita puaka atas seat tu

Encik Amman said...

beli kereta ada airbag.. berbaloi untuk orang yang kita sayang dan diri kita. :)

laskar pelangi said...

nasib baik yana takde pape yg teruk..alhamdulillah..

MamaEma said...

isshh..menakutkan..

♛ Azie Azra ♛ said...

meremang azie tgk. tapi alhamdulillah semua selamat. hati2 la lain kali kak yana eh.

ikatankasihku said...

selalu jengah, tapi tak komen..
tapi ari ni tak kira, nak komen jugak....

nasib takde apa2...tapi mesti trauma lagi kan..syukur sgt2, awak ngan kwn awak ok..hisshhhh, ngeri tgk kete jadi mcm tu....

nur~mohd said...

ui yana...
ok keh....nampak teruk je tu...
take care k...

aizamia3 said...

alhamdulillah.. nasib baik semuanya selamat..


psstt: apa perasaan dak ujang bila tau ni..?

Aku Ibu Muda said...

tetiba rs nk beli keta lain..yg ada airbag

BRO_MONDAY said...

miss yana MIB : ai datam daro blog hasben yu..ades...entry/kejadian mac 2010...kenangan lama ni...mujo yu ok...

zuwaidah said...

laaaaaaaaaaaaa betul laaa ni, ini kan dak encem saja tipu2....yana, harap ok semuanya..teruk jugak ye xcident tu

Eika Arysha said...

dh lama x komen kt sini...huhuhu...

nasib baiklah kak yana xdew papew...keta eika pon eika nk pasang air bag,tok keselamatan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015