Dec 2, 2010

Bila Kita Tak Sefahaman


"Kita tak akan dikahwinkan dengan seseorang atas sebab jatuh cinta atau saling cinta mencintai.. Bercouple mungkin..Tetapi bukan berkahwin...Kerana kita berkahwin dengan jodoh kita, jodoh yang Allah dah tetapkan sejak azali..Dan tak mustahil orang yang kita paling benci itulah jodoh kita yang kita akan dikahwinkan dengannya.."


*quote dari fesbuk dayah~*





Gambar sekadar hiasan~




♪..♫ ..You,
me
We're face to face
But we don't see eye to eye
Like fire and rain
You can drive me insane  ♫..♫

♪♪  But I can't stay mad at you for anything
We're Venus and Mars
We're like different stars
But you're the harmony to every song I sing 
And I wouldn't change a thing  ♫♪♪..  ♫... ♫
















lirik penuh klik sini~



Suka gilaaaaaa dengan lagu ni...bila dengar mesti nak follow nyanyi sambil tacing tacing...ffuhh gila sentimental....ngehehe~  =P


oh lagu ni nyanyian Demi Lovato feat. Joe Jonas (The Jonas Brothers) dari movie The Camp Rock 2, The Final Jam....err korang dah tengok ke movie ni??


Katalah aku ni tak cukup matang sebab tengok movie ber-genre keremajaan yang seangkatan dengan The High School Musical dan Hannah Montana...dah jiwa remaja, tak boleh nak kata apa la kan...kah kah kah~  =P


Aku lebih suka movie The Camp Rock sebab ianya ROCK!! dan sebab paling utama, The Jonas Brothers turut berlakon di mana tahap kehenseman dan kelunakan suara mereka adalah melebihi tahap dak encem saya...miahahaha~  =P



urghh apasal entry ni macam takde kena mengena je dengan tajuk?? grrr~  =_=


oke oke ada satu ayat yang mungkin relevan dengan tajuk...quote dari cerita P. Ramlee....ehem~

♫ ♫ ..Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri....♪♫ ♪

ecewahh...mari nyanyi ramai²!!!  yeehaa~  ^_^





-END-





















Mood:: kosong~  --'



16 comments:

lalink7 said...

setuju dengan quote tuee...no offence at all.. =))

semoga jodoh kita dikekalkan sehingga ke akhir hayat..

syirakhalid said...

anda pasangan sherashi gitu :p

nabilah_2908 said...

sy pun suka movie2 jenis macam tu...kira kita ni tak matang juga ke..?

tidak la kan..? huhuhu...

sweet jer couple ni...doa sy utk Yana...moga kalian kekal bahagia hinggah ke akhirnya...Insya'Allah...(^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HEART ATTACK

HonEyBuNNy said...

betul tu statement atas tu....tp dlm kes ila bukan khwin lg la...couple ja..hehehhe...dulu ila benci gila2 dekat my kanda.....sgt benci...last2 jd kekasih ila..hehehhe

Amy Syaquena said...

As'salam...

sangat serasi gitu...

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza said...

setuju dgn quote atas tu !!
no couple2 ! !ergh !

mizz sue said...

ANDA DITAG
BERSEMPENA GENAP 2 BULAN USIA BLOG KINA & PUDIN
KINA MENGADAKAN CONTEST KESAYANGANKU

http://suhaidasupalio.blogspot.com/2010/12/contest-kesayanganku.html

diana said...

akak segan nak nyanyi..
takut hujan lak..
hehhe

dotblogspotdotkom said...

lalalalalala...

nyanyi kat blog dia nih jap...

huhuhuhu

Mr feckry said...

beb, kawen tu anugerah allah

kak ina kl (1) said...

semuga berbahagia selamanya

ieda said...

kalau dah jodoh x kemana dikk
sweet of u 2 :)

Frodo Baggins said...

kalau dah jodoh
ikan dilaut
asam di darat
dalam kelambu
bertemu juger


>>____<<

E.d.Y said...

suka gak lagu tu

BENA said...

awat muke sis lam gamba cam kene pakse amik gamba jek? hehehehehe~

... said...

assalam..
wah!
entri personal yang menarik perhatian untuk dibaca pada pagi ini~



(walaupun lewat komen, tapi dah baca awal2 masa post n__n" )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015