Dec 19, 2010

Pocoyo Sangat Comel


Kalau korang takde anak kecil atau adik² yang masih baby mesti korang tak pernah tahu pasal kartun ni kan...hahahaha~  macam aku la...aku takde adik kecik jadi aku tak pernah tau kewujudan kartun ni sampai lah last weekend di mana secara tidak sengaja aku TERtonton cerita ni...ngehh~  ^_^




 
Dan aku rasa kartun ni best gilerr especially watak Pocoyo tu...hehehe~   Pocoyo ialah budak kecik yang pakai baju biru tu oke...kenapa aku kata best??  sebab si Pocoyo sangattttttttttttt comel!! auww~ serius aku rasa seronok dan bahagia sangat tengok aksi Pocoyo dalam cerita ni....kikikiki~  =P


"apahal yana ni macam kureng matang je...umur nak cecah 25 tapi tengok Pocoyo??"


KAH KAH KAH KAH~


ini lah rahsia awet muda aku derrr...takde bazir² duit pi treatment segala...layan kartun je...lalalalala~  =P





 


Cerita ni ditayangkan setiap pagi Sabtu tak silap aku...masa aku tengok tu dalam pukul 8am macam tu...kat channel berapa pun tak ingat daaaa...huhuhu~




Aku rasa macam nak tepek semua gambar Pocoyo yang aku jumpa kat Google...tapi terfikir mesti ramai yang muntah hijau...jadi aku pilih sebahagian je la....lalalalalala~  =P






Serius weiii kartun ni sangat comel...sampai aku boleh fikir macam ni,

"nanti lepas kawen, bila dah pregnant, nak tengok Pocoyo selalu supaya kecomelannya akan terpantul pada anak aku....mesti best dapat anak comel macam Pocoyo...tak pun Upin Ipin...."


BWAHAHAHAHAHAHAHA~   *gelak guling²*


Kepada yang tak pernah tengok kartun ni meh aku share satu video dengan korang...layannnnn~










comel kan?? COMEL KANNnNNnnnnNN????  


oke aku berhenti menulis sekarang sebelum kena hempuk dengan bantal busuk pelbagai saiz...weehuuu~  v(^^,)




15 comments:

E.d.Y said...

serius comel...suka2

kekunang said...

ko mcm kawan aku...dia turut mempengaruhi anak dia dan menyamakan anak dia ngn pocoyo...kalo bukan sebab dia...aku pasti tak knal sape pocoyo...ahaks....
*sia siap edit gambo anak dia berbadan pocoyo**ko jgn buat gitu haaa....huhuuu...

Syafiq Rosli said...

memang comel la..hehe

sugar2 kapas strawberry said...

errr..cite ape ni?huhu

HonEyBuNNy said...

comeiiii..ila pun suka...heheh

DiahRodzi said...
This comment has been removed by the author.
DiahRodzi said...

hahahaa....suka jgk kartun neh...
tyme boring2 lepak dkt library pepagi...slalu ja curik2 tgk pocoyo neh...hahahaha...
kwn2 y len smua baling buku kat diah sbb suruh diam..coz tergelak2 tgk pocoyo..hahahah

diana said...

ni katun kegemaran maisara..
kat cenel 613 ada katun ni setiap hari jam 5:30 ptg..
masa akak bukak blog yana ni maisara dok telek je gambo pato,eli dan pocoyo tu..yang atas sekali..
kejap2 suruh scroll ke atas..
kejap2 ke bawah...
dush!dush!!muka yana..
lain kali jangan letak gambo pocoyo ye..
hhahhahaha

Rara Farah said...

agaga..cumel tp kan..mase memula tgk tuh..pening jgk..tertnye2 apesal suara xkuar..ingt tv jem ke hape..hahaha

Heidi Shafiq said...

gajah tu nmpk sedap! :P

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
bila dah tua ni tak de pulak orang kata gua comel

Lya Colours said...

aakuuu sookaaaaa pocoyo !!!

BENA said...

ziera pon suke pocoyoooo ! sebab teringat kat seseorang . HAHAHA :)



dush dush . baling bantal kat sis . .hehehehe~

azie said...

Pokoyo mmg cumel, ank sedara suka tgk, ngan mak2 sedara skali dah join sklai mmg best juga layan pokoyo ni hehe

Fieyn Jaafar said...

POCOYO mmg somel ! wee~
xla kebudak2an sgt sbb sy pn ske tgk cte nih sis..hehh~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015