Dec 3, 2010

Persiapan Kahwin (Part 1)


~Ikan di laut asam di darat
Dalam kuali bertemu jua
Hati terpaut janji diikat
Atas pelamin bertemu jua~






Banyaknya benda nak kena buat before kahwin...dan dalam masa yang sama banyak benda kena belajar....baru terasa besarnya tanggungjawab untuk kahwin....masa oh masa....


Sekarang dah Disember!!! dem! dem!!  =_=



Baru langkah pertama yang berjaya dilepasi.....LANGKAH PERTAMA??!!! ada berapa banyak langkah weiii untuk kahwin?? grrr~




 From you to me~   weeee~  ^_^




From me to you~  lalalala~




Beli yang paling mahal dulu...sekarang pun harga emas dah naik ke RM157/gram....masa 1st time beli emas tak sampai RM130/gram....tahun depan bakal naik harga lagi...hehh~ 



Tapi aku admit lah, hati terasa sungguh tenang dan tenteram setelah melepasi langkah pertama di atas...
argh! pening fikirkan langkah seterusnya dan seterusnya dan seterusnya....dewan pun belum booked lagi ni...available lagi ke sekarang?? adeh la~  >_<



Kepada kamu-kamu yang mahu kahwin, jika belum ada idea untuk buat senarai bajet, boleh klik SINI...tu lah yang aku guna untuk pastikan aku tidak membazir especially part membeli barang hantaran...^_^



Sekian sahaja untuk Part 1... Tunggu kisah Part II pulak...entah bila nak masuk Part II pun tak tahu...dem!  (-_-")









p/s:  I just want my wedding to be as perfect as possible..doakan segala urusan kami dipermudahkan...  ^_^


22 comments:

dotblogspotdotkom said...

huhuhuh.....

"baru terasa besarnya tanggungjawab untuk kahwin....masa oh masa "..

tu tanggungjawab UTK kawen....

bila dah kawen.. lagiiii le besar nyee..... insya ALLAH.. perkara yang baik... ALLAH akan beri pelbagai jalan... cuma kita je le kene pilih..

selamat mencari barang2.... jgn membazir dalam urusan pembelian....

syirakhalid said...

tu la, rasanya last mth harga emas murah sikit...

liyana said...

hoho... takot jgk ni.. makin fkr makin risau.. oh nooo!!! :D
smg dipermudahkan sgla urusan k

lalink7 said...

wahh yana..sudah menuju ke arah tue..haihh tah bila turn kite gamaknye pulak..waaaaaaaaaaa

semoga semuanya berjalan lncar..amin

ieda said...

ermm nak kawin nie memang semua bukan senang .. banyak persediaan dari segi mental dan fizikal ..
debar dan kalut itu biasa .. lumrah ..

akak lak rasa cam x sabar .. yg penting yana kena relax dan kalau dah relax baru rasa semua leh buat :)

nabilah_2908 said...

hoho..bagus gak wat n3 mcm ni...boleh di jadikan panduan bagi org2 yg belum nk kawin...huhuhu... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
GIULY SI DEMOK

y@n@ M!B said...

@dotblogspotdotkom:: tau xpe pacek..b4 kawen pn rasa berat, pas kawen lg beratttt tanggungjawab..ngee~ =)




@syirakhalid:: klu bkn sbb nk kawen xde maknenye nk bli emas..kekeke~ =P




@liyana:: haha xpe..pelan² belajar..thanks babe! =)




@lalink7:: auww..dah gatal sgt nk kawen..tu kena cpt²..huahuahua~ =P




@kak ieda:: hehe sabar ye kak..dah settle sume preparation sy wat announcement invite sume membe blogger ^_^

y@n@ M!B said...

@nabilah:: thanks dear..pasni turn kamu pulak wat entry gini ye =P

HonEyBuNNy said...

amin.....mesti busy kan..bvanyak persiapan nak kena buat...hehe

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

yanie pun tgh wat persiapan utk wedding tahun depan...

huhuhu...debaran tgh terasa....

semoga dipermudahkan segala urusan..

amin

cha said...

you dh beli utk batal air sembahyang ke.i satu apa pn takde buat lg :((

Along Tapa said...

erk....kena prepare awal aku ni...tapi sebelum apa-apa, carik bakal bini dulu...haha

Gorengbaek - Along oh along....kemana ko menghilang???

Hangit habis dah - Luahan perasaan...luahan perasaan

diana said...

kawen sangat seronok yana..
tambah2 dengan orang yang kita pilih..
jangan pening2 kepala..
anggap je tu semua jalan menuju keseronokan itu..
hahhaah

DuniakuAbstrak said...

semoga segalanya berhasiL

echah mashuri said...

hope semua dipermudahkan k..hehhe..lepas tu cepat2 timang bby..hee..opsss,,sori2..xmenyempat.;p

niesz said...

best nye..nk kawen!hehe..moga semue nye bjln ngn lncar yer..

BENA said...

wahhhhhhhhh kotak jek ke tunjuk sis ? isi dalam tak nak tunjuk ekkkk ! hehehe


papepon harap2 di permudahkan la ek urusan sis tu . bulan 4 kan sis nikah ? ke salah ek ? heeeee~

JULYA said...

dah nak kawen dah kawan kita sorang ni
julya ni tah bile lagik ntah
permulaan nye pun tak jumpe lagi
all d best 2 both of ye
nnt jgn lupe anto kad

p/s yana bg alamat yana kat email julya bleh, ade bende nak bg..hehe
pumpkinqueen_inc@yahoo.com

Fitrihadi said...

woahh sweetnya korang... tumpang happy gak.. alah tak pyh ar nak serabut.. relax sudah.. semuanya akan berjalan lancar :)

Lya Colours said...

semoga semuanya berjalan dgn lancar

h A n Y S said...

wah..nak kahwin dah..TAHNIAH!
harap akan jadi isteri yg solehah nanti.. ;)

Phosphorescent Beetle said...

yana...happy for you...sila jemput aku hokay nak kawen nnt...dah rr tunang ritu senyap2..isk isk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015