May 20, 2009

1st TiMe...

Hari ni aku xkeje, amek cuti sbb nk g service kete..aku xpnh g service kete sendiri so mlm td aku ajak aa mak aku temankn..memule die kate ok, tetibe pg td die kate xleh teman lak. ayh aku lak nk cpt g keje, ade hal, bla..bla..bla..Last2 aku dgn xde moodnye g la proton nyer tpt service kt sebelah shell bdr baru bangi tuh sorg2 b4 tu aku ada je ajak dak ensem teman, tp die ade hal plak..haish.. Tp time aku otw td mak aku call ckp die akn dtg gak kt tpt service tu tgk aku..hehe..ank manja tol kn..




Biasanya b4 service aku akn bli minyak itam sendiri kt CNi dak ensem yg ajr bli kt cni so that ble service tu murah la sket kos die. tp td g stokis dpn masjid hasanah tu xde parking lak, dh aa cuaca agak panas so aku wat keputusan nk g bli minyak itam kt shell je sebelah tpt service tuh





:: Promote skali neh minyak itam CNi..haha..harge rm90 je.. ::


Sesmpi je kt shell, mcm payah lak cr parking tpt die agak leceh and sempit ditmbh pulak aku ni tgh xde mood sbb xde sape nk teman g service kete, last2 xjd bli minyak itam sendiri, bia org tu je provide seme sengal je kn..
B4 g service dak ensem ade pesan, tkr oil filter ngan air filter je, tp aku dgr msk telinga kanan kuar telinga kiri, abes mcm2 org tu tkr...skali bil rm214 daaa...

1:: engine oil semi = rm99 kalo bli sendiri rm90 je
2:: oil filter = rm10.55
3:: washer p. plug = rm2.00 aku pn tatau menatang ape ni
4:: two pin bulb*1 = rm9.00 yg ni mmg kna tkr sbb lampu blakang and signal kiri mmg da rosak
5:: wind screen cleaner = rm8.00 mende neh??haish
6:: sundrise = rm14.00 ni xtau menatang ape
7:: sody vacuum = 10.00 yg ni sbb aku yg mtk die bshkn kete aku skali, da xensem dh..huhu..
8:: service tax = rm61.60 glerr mahal proton charge, baek g kedai biasa jep..huhu

*dpd list kt ats byk yg xperlu sbnrnye kn*

adeh la..ayh aku ks bajet rm200 jep, tp aku ckp kt ayh aku rm150 da cukup sbb bli minyak itam sendiri. naseb la mak aku dtg melawat td tgk ok ke aku g service kete sendiri, t'paksa la soh mak aku topup lg rm50..haha...

:: So moral of da story, ble org pesan pape dgr btol2, take note and jgn jadik kamben blurr sgt sbb mende ni melibatkn value duet, bkn soal ade byk duet atau x, tp cara pengurusan duet kna btol...aku akn smpn pengalaman aku ni so that next time xde la aku bodo sgt kn. at least bley la berdikari g service kete sendiri...Dak ensem slalu ckp, "org pompuan ni bwk kete sekadar tau bwk je, xreti nk jaga, jln men redah je, bkn kire lobang ke, lecak ke, ape ke, pehtu xtau kete tu sehat ke, saket ke" hahaha...w'pn bkn seme pompuan cam aku, tp majoritinye cenggitu. kitorg tau shopping je...lalala... ::



Pas service kete aku g mkn ngan membe aku, maryam ko xkesah kn interframe name ngan gbr ko kt cni..ngee.. kt kjg die praktikal kt miros..pehtu aku g jmpe ngan dak ensem gataii. die tgk bil service tuh abes kna bebel die mmg ske bebel kt aku..huahuahua..



:: ni la kwn aku ::



:: ni aku nyer lunch..x ingt aa name restoren die..huhu.. ::



:: teh o ais..simple but tasty (",) ::


Then aku sggh kolej jap KLIUC ty psl graduation letter ngan transkrip. Seme xsiap laie haish..lembab btol dorg wat keje..apola..pehtu blk rmh sambung on9, men game pool dgn nenekrock..gua menang beb dl2 time blaja rajen lwn pool dgn membe, skrg da keje seme jarang on9..hohoho..

Sekian saje kisah aku utk hr ni...c-ya on da next post...

Roger and out!!








4 comments:

nenekrock said...

ekehhhheeemmm ko mng eh????
bkn akk mehhh xpe xpe xpe akk kasik can aje tuu
kekekkeke =P

babe ko ni mmg ketegaq
cik abe dh pesan awl2 tapi dogeiiii
kan ke dh x cukup nk bayor
dogeii dogeiii awek sapa la neh

y@n@ M!B said...
This comment has been removed by the author.
y@n@ M!B said...

xpe hr ni smbg match lg..hiaarghh!!

owg xde mood aa g service kete sorg2.bosan.tu jd lagu tu...hahaha..

e f f a said...

ehem2 sis patut dok lua dewan la nak tunjuk btol2 support =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015