Aug 18, 2011

Aku Dah! Korang Bila Lagi???





Dah tengok video atas tu??
belum tengok?? opis blocked youtube??
oke fine! meh aku tepek gambar pulak...








Ada banyak lagi gambar tapi macam tak sanggup nak tengok  =.=
ni semua disebabkan krisis makanan yang terjadi di Somalia, Afrika...
kesian?? takkan kesian je...hulur lah bantuan sikit...
'sikit-sikit, lama-lama jadi bukit..'  ye dakk??  =)



"alah kalau takat buat entry tapi tak tolong pun buat apa??"


elok je aku baca entry abang Ben, terus buka CIMB clicks...
transfer funds dan dan tu jugak!!
bukan niat nak menunjuk...
tapi kalau tak cerita nanti orang ingat aku propa je lebih...


"orang susah kat Malaysia pun ramai...ni kan nak tolong orang luar..."


eh hello...kalau kau bayar zakat, memang dah cukup membantu sangat orang susah kat Malaysia ni tahu???
dengan duit baitulmal lagi...banyak kot saluran bantuan yang ada kat Malaysia...
tapi Somalia?? nan ado beb!


Lagipun bukan suruh derma sampai ratus², ribu²...
RM10 pun dah kira banyak bagi mereka...
kalau sorang RM10...1000 orang???
kalau tak mampu sangat cukuplah dengan menyebarkan kisah ni di blog anda...
update blog free je kan??? hihi~   ^__^
semoga bantuan yang sedikit hari ini,
dapat membantu anak² di somalia untuk terus hidup...insyaAllah~








Malas nak klik?? oke la aku bagiiiiiiiiiiiiiiiiii laaaa detailllllll~


ISLAMIC RELIEF MALAYSIA
Address: 31-7, Jalan SP2/1,Taman Serdang Perdana, 43300 Seri Kembangan, Selangor, Malaysia
Email: info@irmblog.org
Telephone: +603 8948 6334
Fax: +603 8948 7339

Maybank: 5621 4270 8704
CIMB : 1259 0000 804 058


tuuuu nampak nombor akaun tu??
aaa sila lah copy untuk membuat transaksi dengan kadar segera! v(^____^)










p/s: anda buat, anda dapat!






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

19 comments:

Lya Colours said...

alhamdulillah. murah rezeki tolong menolong time bulan pose ni

mynameismy said...

betul tu! (bukak mbb2u skrg )

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

su tak sggup nk tgok..mlm td ada kt tv..sensitip ..

Ujang9897 said...

tepek skali no akaun yana.., dorg mls klik link kekadang..=)

aizamia3 said...

walaupun sikit tapi tetap memberi makna kepada mereka yang menerima..

Prince Halilintar said...

sedekah jariah di dlm bulan mulia ni byk keberkatannya..

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

done :D, semoga semua duit yg didermakan itu akan sampai kpd mangsa

anis aneesa said...

nk mntak izin ambik ckit utk di hupdate kt blog..maseh..^^

ieda said...

alhamdulillah hulurkan bantuan dan doa buat mereka .. aminnnn :)

diana said...

kat tempat kerja suami akak siap buat kutipan derma.depa punya penyelia yang kutip..\
betul yana..kat malaysia kita ada zakat fitrah..kat sana memang tak de.semata2 harapkan belas ihsan je...
tak salah la kalau kita hulur..sikit pun jadi la..sekurang-kurangnya kita bantu juga saudara2 kita tu..

POSH76 said...

opis i pun ada buat....hulurla walaupun sikit atau banyak yang penting ikhlas...

sYafIk-wAy said...

huh , kalau dilayankan sgt ni nak rasa terhempas je air mata , sdh weh ,

eiela said...

yup, negara diorang dah berbulan tak turun air hujan. bertuah jugak kita duduk kat Malaysia nih.

Mr feckry said...

ade tempat mereka di sisi Allah

Anati Soki said...

betul2! setuju sgt! diorng takde baitulmal cm kita
org miskin diorng btol2 miskin sbb takde punca pendapatan
org miskin kt malaysia miskin sbb sikap mls, smua nk tunggu bantuan je
jum menderma!

hazman aka species1980 said...

Semoga dimurahkan rezeki melimpah ruah.... ;-p

mas saari said...

betul tu yana, kita bagitau kita menderma bukan nak riak kan?

tapi bila akak bagitau ada org tak puashati lagi...huhuhuuu

Adib said...

Your article has been selected on our Facebook Page! http://facebook.com/IslamicReliefMalaysia

-AD (Fundraising & Marketing Dept)

zulfadzli zulkhfli said...

salam wbt,.salam ziarah,..dapat info blog melalui fb islamic relief malaysia,..mudah2han dipermudah segala urusan tuan punya blog ini oleh Allah swt atas kprihatinan dan info yang diberikan mengenai saudara2 kita di Somalia,.Insya Allah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015