Aug 9, 2011

Eh! Korang Dapat Bonus Tak Raya ni??? kehkehkeh~

Sekarang kecoh orang gomen dapat bonus setengah bulan gaji kan...wallaaaaa...well untungnya jadi bini ni, duit suami, bini dapat share...duit bini, bini guna sorang!! kahkahkah~  betul kan?? v(^___^)"


Korang yang kerja private macam aku ni macam mana?? majikan bagi bonus jugak tak?? agak² korang ni kategori mana?? layannnnnnn~ =P





"BONUS AKU? EMMMMMM…………….. OKEY LAA.."





"AKU PUNYA? PUN OKEY JUGAK. BOLEH LA. ."






"LEBIH DARI YANG DIJANGKAKAN…….."






"EMH, CIPUT! MACAM NAK TEMBAK JER BOS AKU BAGI BONUS SIKIT!"






"AKU LAGI TERUK, TAK DAPEK LANGSUNG… SEDIH SEDIH.."





"BONUS DAH DAPAT, NAK BELI JAM TANGAN BARU LA KEJAP LAGI."






"kami menunggu bonus!!"




aaa aku punya part yang last sekali tu...grrrr~  harap² dapat lah bonus raya ni...tahun lepas kompeni bagi agak banyak...huhu bukan nak belanja sangat...tapi bak kata Usop Wilcha dalam Hot.fm tadi, untuk meringankan beban membayar hutang...erk! O__o'


oke bai~!






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

35 comments:

Anum said...

betul2 saya setuju

::p0t pEt iLa:: said...

hahaha..tgu ye.....
paw abis-abisan duit asben!

Lya Colours said...

prett ! aku keje co cina. xde istilah bonus raya. tapi bonus raya cina dpt ! masyuk la jugak. ish ni yg x sabo nak tunggu raya cina ni. hahaha

*Ms.Serry Fatieha said...

hahaha...same la kita.... sy pun tngh menuggu.. harap2 ada la...

GincoMerahJambu said...

hahaha...bnyk btol yg tnggu

d_tieah said...

Kategori last tu aku.. Kami menunggu bonus.. Rasanya ade kot.. Kalau ade pun mana boleh pakai.. Nak penang lagi nanti.. Adoi~

*Penjawat awam yang kutuk kerajaan seharusnya tak dapat.. Huhuhu.. Bila pembangkang cakap itu ini pasal kerajaan dia pun jadi tukang kipas.. Sekarang dapat bonus senyap kejap..


Entry Terbaru : Nota Tun Dr Mahathir Bertajuk "Menghancurkan UMNO"

Ujang9897 said...

siapa jwp dia beruk..hahahhha

Mila Ahmad said...

ala kiut-miut e2 beruk..

Aku Ibu Muda said...

ahkak keje ngan cina mengharap kt bonus raya cina je la baru masyuk.

Afikah Aziz said...

semoga dapat bonus ye kak yana kih3x

rara pinkmafia said...

ala k.yana keje ngan ayah sendiri.bonus mst lebay punye.

Adylia Qarissa said...

jahat betul komen ujang tu haaa...so ujang pon tergolong gak dalam kategori nie..kahkahkah

maisarah sarah said...

nak duit raya.huhuhu sebab kita dpt bonus skit je.hahaha

mynameismy said...

tak dapat bonus raya laaaa uwwwaaaaaaa

hakamah hamyadi said...

saya gaji bulan ni pn blum tentu dapat sebelum raya...waaa..memang nk kena tembak bos ni

diana said...

awatla gambar last sekali tu sedih kemain..
hahahah..
suami akak tak dapat bonus kot..
tapi bulan ni naik pangkat dan naik gaji..
heeeee...:p

nabilah_2908 said...

heheheh...sama lah kita...jatuh pada gambo yg last sekali...

ku menunggu....... :)

GreenJade said...

ye la dik koje private cam kite mane de bonus2 b4 ghaye ni..

untung org koje gomen nun..dpt rezki lebih sket utk belanje ari raye dorang.. ;)

ieda said...

ahahhaahhahahahah

hahahahhahahahahha

hahahahhahahahahha

x menahan akak tgk pic last tuu dik .. huhuhuh doa2lahhh kita ada bonus duit raya :))

mas saari said...

hehehehee...kelakarlah!
akak boleh, dua2 dapat... lepaslah belanja raya!

mizzkechique said...

bonus setiap ujung thn..huhu

Puteri Biru said...

haha

binus raya tak ada... bonusnya dapat time lain. kehkeh.


raya seadanya lah nampaknya..

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...

best la dapat bonus...sapa nak bagi ila bonus neh xkerja lagik..ehheheh

kelakar la tgk semua pic2 neh..ehhehe

Ms Fai Ayie said...

fai pun kategori yg last tuu...menunggu bonus...harap2 dapat la. boleh settlekn hutang yg mana2 patut...hehe...

salam ramadhan untuk kamu ;)

ZaNa aDieyZa said...

private bg bonus lg banyak dr govt kan.. hope semua dpt bonus la mcm tu sbb semua boleh beraya dgn gembira.. hihihi

aizamia3 said...

ada pro dan kontra bila bekerja di sektor swasta dan awam ni.. dapat yang ok alhamdulillah.. dapat yang tak berapa ok nak buat macam mana.. dah rezeki DIA tentukan pada kita..

BeloG MTT said...

Ada dapat email ni jugak.. Hikhik

MTT swasta,raya memang tak pernah dapat bonus..Tunggu Raya Cina jela baru dapat..Sobbsssss'

zuwaidah said...

alhamdulillah kalau dpt bonus raya kan!

kayrul-shah said...

kayrul pun kategori yang last tue..hehehhehe

aimie amalina said...

hahahahhaa
hadoiiiii..
semoga akak dpt bonus ye!

hazman aka species1980 said...

Hurmmm....duit bonus tu ko prepare buat beli pampers for newborn babies je la yek....hehehehe

liyana said...

x dpt pun...setahun sekali je, dlm bulan 5 gitu.. huhu

Prince Halilintar said...

alhamdulillah..xsangka plak boley dapat bonus lagi thn ni..

eyjalukman said...

blom keje takde bonus lagi maa .
harapkan fama je . hhaha

Isteri Encek Bard said...

Alhamdulillah dapat jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015