Aug 24, 2011

Peti Ais Raya~



Alhamdulillah...peti ais baru sudah sampeiiii...
kitorang beli jenama Hitachi sebab majoriti salesman suggest jenama ni  =)
and kitorang beli kat Senheng...sebab ada diskaun untuk ahli...
more, ada rebates RM200...
just bagi bil elektrik je...
make sure bil letrik korang TAK tinggi  =)


Dak encem jenis cerewet tahap dewa bab membeli belah ni...
letih urat saraf aku tawaf keliling Bangi, Kajang, Puchong nak cari peti ais yang harga berbaloi...
last² Senheng kat Seksyen 4 tambahan, Bangi jugak jadi pilihan kalbu...ceh! =.=
harga memang berbaloi disebabkan rebate tu...syukur sangat!
kitorang TERbeli yang agak besar..400 liter punya peti ais...
kalah la saiz peti ais mak-mak kitorang...haha~
harga?? RM1149 lepas tolak rebate dan diskaun ahli...


dak encem macam agak menyesal beli yang besar...
sebab dia kata biasanya orang baru kahwin beli peti ais kecik je..
tapi aku tak kisah...sebab ni kira long term usage kan...
takkan setiap 5 tahun nak beli peti ais...?? no no NO~  =)
tak sabar sebenarnya nak pindah rumah baru...
semua kelengkapan dah ada...
tapi nak tunggu lepas raya baru pindah...
bulan puasa ni letih...lagipun takde siapa nak masakkan untuk aku nanti...
duduk dengan mak, boleh makan masakan mak...tak gitu?? =P


Sekarang aku tengah fikir, apa nak letak dalam peti ais ni eh?????  O__o'






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

45 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah,peti ais baru..

kat opis ni pon baru gak smpai smlm..

excited nak letak mcm2 pas raya ni.. =)

ct odah said...

wah klas kau jah..peti ais raye..hahaha

Afikah Aziz said...

perghhh raya sakan ni akak ade peti ais baru hehe

Cik Nani Noraini said...

best2!! :)

Citarasa Rinduan said...

berbaloi2..........
mmg sesuai utk jangka masa pjg

jgn risau.. krang adalah yang nak diisi tu

aizamia3 said...

wah.. jeles ai sekejap.. hikhikhik..
tapi okler tu untuk jangka masa panjang.. tak payah pening kepala dah..

Fazlinil Irma said...

letak yana pun boleehh..!! hehe.

agak2 panas sgt cuaca. masuk dlm peti. ;D

POSH76 said...

bab2 peti ice ni better beli jer yang besar terus takde membazirnya...sbb senang nak simpan makanan...nak2 bila time raya...tak rugi percayalaaa..

Anum said...

wow besarnya petia ais dia

anis aneesa said...

wow,besar tp hrga murah..beznye..huhuhu..nie x sabor nk kawen n ade umh sndiri neh..huhuhu..

hazman aka species1980 said...

inilah hasilnya blogging dengan NUFFNANG kan.... ko dah sihat ker...?

Cik Eka said...

hahaha..ayat last tu best..duk ngan mak,mak masak an..hihihi

bestnya peti es besar..kot panas,leh masuk dalam tu kak..hehehehe

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

ala ok la ni, takyah nyesalla...

Cik Bambam said...

uishhh..mcm2 bole letak tuhhh..huhu

THE LEKAT LEKIT STORY said...

akak lepas kawen jer trus dok asing. x pnh tggl dgn mertua or fmly sendiri.. so bila beli brg2 umah tu trs masuk jer. bab apa nk isi dl peti tu.. dh dok umah sendiri byk bnda akn terisi lg2 br beli excited jer nk isi..:D

NURUL AINI NORAZMAN said...

akak masukkan Ujang dalam tu,.hahahaha

Rozita said...

x pe bila ada baby esok leh letak susu dlm tu.. berbaloi2..

mynameismy said...

wahwahhhh besaunyeee
lepas ni kena la masak selalu..;D

d_tieah said...

Bukan dekat Courts Mammoth murah lagi ke??? Pape jelah.. Dah beli kan.. Hikhikhik.. Ni beli pakai duit nuffnang ke??? Hahaha..

*Raya kat umah aku je, nak???

Entry Terbaru : Bersama Saujana - Menang RM100 Duit Raya..

mas saari said...

wah...tercapai jugak hajat tu!
nanti pindah rumah baru lagi bergayalah dengan peti ais baru..

kama said...

waahhh...bestnya da ada peti ais besar...macam2 leh sumbat...hehehe....xpe peti ais ni leh pkai lama...xrugi pun

Prince Halilintar said...

ayah prince pun baru beli peti ais baru...

p/s: kalau gaduh2 sorg blh la nyorok dlm peti ais tu..haha

Lya Colours said...

haha ko duduk dalam tuh yana. baru berbaloi-baloi

MamaEma said...

memang kalah juga dgn rumah akak..besar sungguh..

dah pindah rumah nanti..jgn lupa buat kendurinya...hehehe

lyndaz said...

waaawww..

boleh letak aiskrim banyak2!
spaghetti..banana split, kek coklat..

haha..puasa2 ni boleh tbayang pulok den.. ==''

liyana said...

alahai seronok nye...dah ade peti ais raye.. untunglaaaaaaa........hehehe

liyana said...

alahai seronok nye...dah ade peti ais raye.. untunglaaaaaaa........hehehe

mizzkechique said...

bubuh je ujang dlm tu..haha

Aku Ibu Muda said...

wahh...pas ni boleh buat hse warming ye yana, jgn lupa jemput tau :)

nabilah_2908 said...

comel la laki bini ni..hehehe..

dah ada nanti..tau la nak letak apa..silap2 penuh... ;)

Mr.Baiz said...

WAT PE NAK NYESAL..BESAR LAGI OK..boleh isi banyak barang..

Finaz Jaafar said...

wah akhirnye dpt gk peti ais..
takpela besar pun..nnt pndaila akk isi kn..klo byk isi kne la msk cmni..hehehehe

Liza @ Adzriel AB said...

sama je cerewetnya dgn hubby kak liza ni. dia ahli gak kat situ. tak pe peti sejuk besar pun... rajin skit masak..eayyyy...

msredcheesecake said...

Tak pela besar peti aisnya....janji rajin masak...hheee....

Msred duduk sect 18. Tahun ni mcm tahun lepas2 raya kat sini.sedara belah msred n hubby ramai kat klang valley je...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

bestnye dapat laki gomen.. sume leh discount... hehehe

Ujang9897 said...

pembetulan..rebate tu bukan keje gomen jer dpt..semua org dpt dgn syarat bil letrik tak tinggi..=)

diana said...

nak dekat2 besalin nanti pun ok jugak kalau nak pindah...
heheheh...
ada anak baru dok sendiri..:p

akak pun masa baru kawen dulu beli peti ais kecik je..
lepas tu sekarang dah beli yang besar yang kecik tu jual kat budak bujang tak jauh dari umah akak ni..

baik beli yang besar terus..
lagi senang..nanti tak payah fikir2 dah..

eyjalukman said...

hee besar nyee peti ais !
wahhh , bestlahh akak dah nak mulakan kehidupan bekeluarga kt rumah sndiri . hehe :)

athirah said...

huyooooooooooo... agak murah la tu... trex pun perlukn peti ais br ni.. sabtu ni br nk g bli...

~nadyahoney~ said...

xpe peti ais besar..nnt biler lama2 ada jer gunanya...

Myra Jay said...

Okla peti ais besar, tu tanda Yana rajin masak, leh isi macam2 :-)

Myra dulu be4 kawen x-boypren dah beli siap2, tp peti ais kecik 1 pintu je, oklah buat kami berdua kan.. :-)

maisarah sarah said...

sama la peti ais kita.hahaha....sila penuhkan peti ais anda dgn makanan.hehehe

ainz said...

letak barang mentah,laa..jangan penuh dengan fast food,sudahhh..heee

kayrul-shah said...

bestnya terus dapat peti ais besar..kayrul rasa rugi plak, masa bujang beli yang kecik jer..bila dah kahwin angkut sekali. sampai sekarang berjasa lagi tapi rasa macam nak tukar yang besar jer coz barang dah tak muat..huhuhu

iLa VaNiLLa said...

kenapa dowang suggest HITACHI eyh??

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers